Buna ziua, in luna martie, mai exact pe 21 martie, mi-am dat demisia de la firma la care lucram (dupa 11 ani vechime la aceasta firma). Din cauza divergentelor care se creasera (pentru ca nu le-a convenit faptul ca mi-am dat demisia), am fost doua zile dupa care nu m-am mai prezentat la servici. Am asteptat sa treaca 20 zile de preaviz dupa care m-am dus la itm unde mi s-a spus ca contractul meu de munca a fost suspendat cu data de 1.04 pe cercetare disciplinara, mentionez ca din data de 31 martie si pana acum eu nu am primit nici o instiintare de la ei legata de acest lucru. Intrebarea mea este daca este corect faptul ca nici la ora actuala cartea mea de munca nu este inchisa si cum trebuie sa procedez in continuarea.
Din punctul meu de vedere , este in grafic ... eu in locul salariatului as promova o actiune avand ca obiect - obligatia de a face. In acest sens, as forta un pic mana angajatorului.
:-/
Potrivit prevederilor art. 49 alin 6, daca se suspenda toate termenele si dumneavoastra ati scris ca si cel de 30 de zile poate intra sub incidenta acestui art. , atunci este posibil a se suspenda si termenul de 6 luni?, acesta nu poate fi suspendat ca si termenul de 30 de zile?
Termenul de 6 luni este termen de decadere ... nu este supus institutiei suspendarii si intreruperii ca termenul de 30 de zile care este termen de prescriptie.
Bun, fortati mana agajatorului..sa ce?
@andrusca15 a avut initiativa de-a renunta la job, a obtinut ce-a dorit.Faptul ca angajatorul profita la maxim la timpul legal mie imi spune ceva.Ceva bun.Inseamna ca la departamentul resurse umane sau la cel juridic e o persoana care cunoaste legea si stie s-o foloseasca in interes propriu(sau al celui care-i da salariul :D).II iubesc pe oamenii astia!
Asta mai inseamna ca angajatorul respectiv are oameni bine pusi la punct, pe care ma gandesc c-a facut ceva bun sa-i si merite...so, in situatia asta, eu ii acord credit angajatorului:)
Si eu in acord credit angajatorului .. dar prin promovarea unei actiuni in justitie se poate obtine obligarea acestuia la comunicarea deciziei de suspendare a c.i.m. sau de incetare a c.i.m.