avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Combaterea prostitutiei prin interzicerea publicarii ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Combaterea prostitutiei prin interzicerea publicarii anunturilor specifice

Buna ziua tuturor,
Sunt nou aici dupa cum se vede...
Sunt interesat in combaterea acestui fenomen (prostitutia) in Romania.

Acum cativa ani am avut initiativa de a vizita cadre specializate din Politia romana pentru a identifica ce posibilitati exista de a stopa acest fenomen si concluzia a fost una socanta: nu au personal suficient si procesul de dovedire a faptei este unul destul de anevoios.

Acum am o alta idee pentru a limita in mare masura acest fenomen, care consta in:

- crearea/semnarea unui document, petitie, reclamatie de catre mai multe entitati juridice, persoane fizice si transmiterea catre toate institutiile statului care au abilitati legale in prevenirea si combaterea acestui fenomen, prin care sa determine toate PUBLICATIILE TIPARITE SI WEB SA NU MAI ACCEPTE SPRE PUBLICARE ANUNTURI CU ACTIVITATI ILEGALE CUM AR FI ANUNTURI DE PROSTITUTIE.

Personal, consider ca aceste publicatii tiparite sau web- online favorizeaza si promoveaza aceasta activitate ilegala facand usor si discret legatura intre consumatorii de servicii sexuale si prestatoare in locatiile lor.

Daca institutiile statului ar interzice publicarea anunturilor de prostitutie, prestatoarele/prestatorii ar trebui sa iasa in strada unde ar fi mult mai rapid depistati/e de organele statului.

Am cateva intrebari:
Credeti ca este o idee viabila?
Aveti o lista cu institutiile statului abilitate pentru combaterea acestui fenomen?
Cunoasteti entitati care ar dori sa semneze documentul reclamatie?

Ps o informatie interesanta: anuntul.ro castiga lunar din rubrica matrimoniale peste 40.000euro, iar ziarul libertatea are un cost de peste 1 milion/anunt si publica zilnic o intreaga pagina cu anunturi de prostitutie.

As putea sa fac o cercetare in presa scrisa si web ptr a identifica toate titlurile/adresele web care publica/promoveaza aceste anunturi ilegale, sa realizez documentul reclamatie, sustinut juridic cu ajutorul vostru, precum si o documntare pe net ptr a realiza lista de adrese cu toate institutiile statului abilitate.

Ar mai ramane de completat cu informatiile pe care le detineti, semnarea de catre toti cei interesati si transmitarea la autoritati.

Va multumesc ptr atentie

Semnat
militant antiprostitutie
(imi cer scuze pentru anonimatul in care momentan doresc sa raman)
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
antiprostitutie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Garname , utilizator 09:51, 17 Septembrie 2013
@ Quartila

Discutia nu este despre pedepsirea "actelor preparatorii" (anunturile despre acte de prostitutie), ci despre interzicerea publicarii acestor "acte preparatorii", in scopul combaterii actelor ilegale, adica a prostitutiei.
Asta este!

ps si ref la libera exprimare....

credeti ca daca as incerca sa dau niste anunturi de genul:

"Vreau sa omor/violez/fur/talharesc/escrochez pe cineva sau sa vand droguri/arme/munitii"..fara autorizatie...publicatiile mi ar aproba anunturile?
Avand in vedere ca ar costa intre 3-7 lei/anunt la rubrica afaceri sau vanzari?
Comparativ cu un anunt de "matrimoniale" care indeamna la prostitutie, care costa aproximativ 100 lei? Ma indoiesc sincer...
Hmmm sa fac o incercare? Poate ma trezesc cu mascatii?

iar referitor la finalul dvs citez:

"Suntem o tara libera si intotdeuna vor fi lucruri care ne plac si altele ce ne deranjaza.
Unii vor fi deranjati de prostitutia fatisa iar altii de discriminarea si radicalismul celor deranjati. Asta este!
Solutia concreta este, toleranta si cautarea aremoniei, de catre ambele tabere."

Propuneti sa toleram si sa cautam armonia cu cei care practica pedofilia, crima, hotia, violul, incestul,talharia, escrocheria si alte fapte penale? Si cu cei care practica si promoveaza prostitutia?
Daca mai sunt adepti...eu ma mut in....CONGO...si uite ca fac si promovare unei tari.

Multumesc ptr atentia acordata discutiei
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2012
Ares-3, moderator
@elga50

S-a propus deja in discutie redactarea unei petitii.Problema ar fi ce sa scriem in ea?
Am postat temeiul juridic gasit pana acum.Mai gasim ceva?
Ideea cu online ar fi ok daca semnatarii si ar dezvalui identitatea, aspect de care ma cam indoiesc.Eu ma gandeam la cateva ONG.

Ref. la comparatia interzicerii promovarii prostitutiei fata de interzicerea promovarii fumatului...este cumva ilegal fumatul? Prostitutia este ilegala....

Multumesc ptr atentia acordata discutiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2012
Ares-3, moderator
Pentru a lamuri aceasta dsicutie cat mai concis:

NU ne intereseaza stoparea/eradicarea prostitutiei.Este clar ca este imposibil.
NE intereseaza combaterea prostitutiei!
CUM?
NU cu amenzi, nu cu dosare penale ptr infractori...deoarece nu le platesc, sunt greu de dovedit, institutiile abilitate nu fac fata fenomenului(prea multe persoane dispuse sa ofere aceste servicii)

IDEEA discutiei de aici, solutia propusa pentru combaterea prostitutiei prin interzicerea anunturilor specifice de genul "Buna sunt A am 18 ani, dotata cu .... prestez....detalii...si pretul/ora sau pretul pe fiecare prestatie"

Cei care publica aceste anunturi care propun fapte ilegale au un interes financiar deosebit (intre 50.000-100.000 euro/luna/publicatie) si ma refer la ziare, reviste, siteuri de anunturi sau siteuri dedicate, specializate.

Discutia de aici nu si propune sa incerce sa:
- legalizeze prostitutia
- reformeze profesional prostituatele
- sau alte filozofii

In discutia propusa cautam baza juridica si cai de actiune legala ptr a combate prostitutia prin interzicerea publicarii anunturilor specifice mentionate mai sus.
Este foarte dificil sa se realizeze o actiune eficienta in acest domeniul mai ales din cauza modului cum e reglementata infractiunea si e privita de societate. In textul de incriminare sunt prevazute destule portite de scapare care sunt cnoscute de avocatii plaititi de diversi ,,binevoitori", de exemplu fiind o infractiune de obicei trebuie sa fie dovedita o repetitie a acestei activitati de catre invinuit, o singura abatere nu este suficienta pentru a atrage sanctiunea si mai sunt multe alte scapari.
Cel mai eficient mod pare a fi trimiterea unor politisti sub identitati false fie pentru a verifica anunturile sau prin promovarea unor anunturi false dar asa se intampla in alte tari in care combaterea prostitutie are o prioritate mai mare(dupa resursele alocate, financiare si umane) dar ei nu au asa mari probleme ,de exemplu, cu coruptia functionarilor publici.
In acelasi timp uneori este tolerat acest fenomen pentru ca ,,prestatoarele de servicii" ofera informatii anchetatorilor despre alti infractori mai periculosi.
Marea problema a prostitutiei este ca pe langa ea se construiesc alte activitati ca traficul de fiinte umane, rapiri, santaje, sclavie, traficul de droguri.
De exemplu in combaterea terorismului majoritatea abordarilor de a lupta direct cu celule teroriste au dat gres la inceput deoarece erau imediat inlocuite cu altele, doar atunci cand s-a inceput urmarirea celor care finanteaza acest fenomen s-a reusit sa se estompeze din intinderea lui. Din acest punct de vedere e o ideea buna sa se interzica anunturile , dar cand au un anumit nivel de ambiguitate, totul fiind cu subinteles este greu sa intervii,legal.
Legislatia din domeniul nu mi se pare adusa la curent cu realitatile sociale, ok, ii prinzi sau ii interzici pe cei care practica dar ei uneori o fac pentru ca nu au, din punctul lor de vedere alta posibilitate si doar o sa reinceapa ce faceau inainte in alta forma, de exemplu videochat.
Mi se pare stringenta nevoia unei institutii care sa preia pe cele care au fost exuse fenomenului si sa le reintegreze in societate, deoarece din punct de vedere social,economic, psihic sunt destul de expuse si ar trebui sa existe centre care sa le ajute sa se repuna pe picioare, asemanator cu cele privind victimele violentei domestice.
Interventie moderator

antiprostitutie, va rog sa cititi Regulamentul de postare in forum pentru a nu mai fi nevoie ca moderatorii sa intervina in mesajele dvs. :

2.6. […] Poti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi. Te rugam sa nu exagerezi cu citarea intregului mesaj daca nu e necesar.

In plus, daca timp de 30 de minute dupa ce ati postat un mesaj doriti sa adaugati sau sa modificati ceva in continutul lui, puteti folosi butonul Editeaza, evitati va rog mesajele consecutive la intervale mici de timp.
Inca ceva: oricat de socante ar fi niste opinii ale participantilor la discutie nu este cazul sa va manifestati exagerat indignarea, socul etc. Rareori toti participantii la o discutie au aceeasi opinie sau sunt de acord asupra importantei unui subiect.
Va multumesc pentru intelegere.

Referitor la editarea exemplelor de anunturi, motivul principal a fost faptul ca ni le-ati ''oferit'' cu tot cu numere de telefon :)

Alte discuții în legătură

Imi puteti spune daca este legal sau nu? leonna leonna Buna seara. Imi puteti spune daca activitatea de videochat este legala sau nu? Din ce m-am interesat nu ar fi ilegala cu conditia sa ai licenta pt sistemul de ... (vezi toată discuția)
Exista sau nu dubla incriminare intre infractiunea de proxenetism prevazuta de art. 216 c. pen. austriac si art. 213 c. pen. roman ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Va supun atentiei o problema legata de existenta sau nu a dublei incriminari a infractiunii de proxenetism in ceea ce priveste legea austrica ... (vezi toată discuția)