avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Combaterea prostitutiei prin interzicerea publicarii ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Combaterea prostitutiei prin interzicerea publicarii anunturilor specifice

Buna ziua tuturor,
Sunt nou aici dupa cum se vede...
Sunt interesat in combaterea acestui fenomen (prostitutia) in Romania.

Acum cativa ani am avut initiativa de a vizita cadre specializate din Politia romana pentru a identifica ce posibilitati exista de a stopa acest fenomen si concluzia a fost una socanta: nu au personal suficient si procesul de dovedire a faptei este unul destul de anevoios.

Acum am o alta idee pentru a limita in mare masura acest fenomen, care consta in:

- crearea/semnarea unui document, petitie, reclamatie de catre mai multe entitati juridice, persoane fizice si transmiterea catre toate institutiile statului care au abilitati legale in prevenirea si combaterea acestui fenomen, prin care sa determine toate PUBLICATIILE TIPARITE SI WEB SA NU MAI ACCEPTE SPRE PUBLICARE ANUNTURI CU ACTIVITATI ILEGALE CUM AR FI ANUNTURI DE PROSTITUTIE.

Personal, consider ca aceste publicatii tiparite sau web- online favorizeaza si promoveaza aceasta activitate ilegala facand usor si discret legatura intre consumatorii de servicii sexuale si prestatoare in locatiile lor.

Daca institutiile statului ar interzice publicarea anunturilor de prostitutie, prestatoarele/prestatorii ar trebui sa iasa in strada unde ar fi mult mai rapid depistati/e de organele statului.

Am cateva intrebari:
Credeti ca este o idee viabila?
Aveti o lista cu institutiile statului abilitate pentru combaterea acestui fenomen?
Cunoasteti entitati care ar dori sa semneze documentul reclamatie?

Ps o informatie interesanta: anuntul.ro castiga lunar din rubrica matrimoniale peste 40.000euro, iar ziarul libertatea are un cost de peste 1 milion/anunt si publica zilnic o intreaga pagina cu anunturi de prostitutie.

As putea sa fac o cercetare in presa scrisa si web ptr a identifica toate titlurile/adresele web care publica/promoveaza aceste anunturi ilegale, sa realizez documentul reclamatie, sustinut juridic cu ajutorul vostru, precum si o documntare pe net ptr a realiza lista de adrese cu toate institutiile statului abilitate.

Ar mai ramane de completat cu informatiile pe care le detineti, semnarea de catre toti cei interesati si transmitarea la autoritati.

Va multumesc ptr atentie

Semnat
militant antiprostitutie
(imi cer scuze pentru anonimatul in care momentan doresc sa raman)
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
antiprostitutie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Garname , utilizator 09:51, 17 Septembrie 2013
... in 2011 au aparut zvonuri de legalizare a prostitutiei...daca prostitutia se legaliza, atunci fetele ereau mai usor de ”recrutat”, cu motivul ca prostitutia erea legalizata. Interzicerea publicarii anunturilor nu reduce din prostitutie.In ultimul timp, a scazut nr de fete care practica prostitutia, video-chat si castigandu-si existenta din imagini pornografice postate pe diferite retele. Niciodata, nimeni nu o sa poata interzice prostitutia, avand in vedere ca este cea mai veche meserie...
Prostitutia trebuie legalizata si impozitata.
Cu toate ca nu sunt fanul lui Mircea Badea ii dau dreptate cand a zis ca Romania e tara curvelor virgine. Incriminarea prostitutiei e specifica popoarelor incuiate la minte.
Cei care asociati prostitutia cu furtul sau omorul sunteti ridicoli, fara suparare.
Prostitutia presupune relatii sexuale de comun acord intre doua persoane contra unei sume de bani.
Cand femeie intretine relatii sexuale cu un barbat nu pentru ca il iubeste ci pentru ca o scoate la restaurant, ii cumpara bijuterii,posete, pantofi, etc, nu e nimic ilegal dar in schimb daca ii plateste direct e ilegal.
Un alt argument pentru care legea e prosta: doar prostituata e sanctionata contraventional nu si cel care plateste pentru serviciile ei.
pot sa te intreb domnule care sunt motivele exacte ptr care vrei sa dispara prostitutia ?
Depinde cum priviti scopul evolutiei umanitatii. Aveti in vedere latura morala, evolutia spirituala si rolul educatiei copiilor, tinerilor in sensul acesteia? Eu cred ca influentele negative ale publicarii si mai ales legiferarii asupra atitudinii tinerilor si a formarii lor sunt covarsitoare. Daca este legal este si permis deci. Aceasta este perceptia. Se pot face si bani frumosi din asta. Catre ce tintim de fapt noi ca umanitate? Catre umflarea burtii si desfrau sau catre o educatie corecta si demna pentru urmasi? Macar sa se stie ca este un lucru nepermis, din multe, multe motive... Desigur, nu se poate eradica. Dar nu se va raspandi mai mult decat atunci cand o vom accepta, vom manca cu totii din ea si in cativa ani o vom considera o practica normala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi puteti spune daca este legal sau nu? leonna leonna Buna seara. Imi puteti spune daca activitatea de videochat este legala sau nu? Din ce m-am interesat nu ar fi ilegala cu conditia sa ai licenta pt sistemul de ... (vezi toată discuția)
Exista sau nu dubla incriminare intre infractiunea de proxenetism prevazuta de art. 216 c. pen. austriac si art. 213 c. pen. roman ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Va supun atentiei o problema legata de existenta sau nu a dublei incriminari a infractiunii de proxenetism in ceea ce priveste legea austrica ... (vezi toată discuția)