avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Noul guvern Ponta
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Noul guvern Ponta

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?
"luciditatea" "doamnei cu breton" i-o veni d-aici...

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein: Monica Macovei e mentorul meu, prima pe care o sun când vreau să aflu ce să zic despre justiţie... Monica Macovei pentru mine este inima reformei sistemului judiciar de aici, din România... A fost ministru al Justiţiei aici, membru al PE, dar cel mai important lucru pentru mine este că ea este mentorul meu .:rolleyes:

[ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
ContSters257414, utilizator
E meritul ei ca si-a creat o astfel de imagine, pacat ca nu o foloseste pentru Romania. Faptul ca a spus ca Romaniei ar trebui sa ii fie retras dreptul de vot in Consiliul Europei odata cu fondurile destinate tarii noastre mi se pare oribil.

Parea sa fie ceva in 2005.
Ni se va tăia votul din Consiliul European?! Dar ce, decide ceva România acolo?!

Nu vor mai fi daţi României bani europeni?! Dar ce, îi luarăm până acum?!

Ne va arunca Washingtonul sau Bruxellesul în statutul de colonie?! Dar, vai, România are deja acest statut!

Ne vor da Washingtonul şi Bruxellesul afară din lume?! Doamne ajută de ar face-o, căci poate am scăpa şi noi din statutul de colonie! Dar, să fim serioşi, nimeni nu-i fraier să piardă chiar pe mâna proprie vreo colonie!

Delirul unor politicieni pârâcioşi de la Bucureşti, ca şi al unor demagogi de la Bruxelles este aproape minunat pe cât este de alături de drum în legătură cu sancţiuni de acest tip la adresa României.

Nu interesează de fapt la Washington sau Bruxelles cine se află politic la cârmă la Bucureşti în măsura în care România este şi va rămâne o colonie!

Săracii şi coloniile n-au ce să piardă, oameni buni, decât sărăcia şi lanţurile! Aceasta, pe fond!

Ilie ªerbănescuB-)

[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
ContSters257414, utilizator
Alex_Munteanu a scris:

Ati vazut mesajul doamnei Macovei? Ameninta ca daca Basescu nu se intoarce la Cotroceni vom avea RÃZBOI CIVIL. Doamna ne crede prin America latina sau Africa.

Nu cred ca ar putea fi vorba de razboi civil...nici daca se intoarce Basescu si nici daca nu se intoarce...
Parerea mea este ca va ramane la Cotroceni...

Din punctul meu de vedere este foarte important pentru Romania sa existe un echilibru care nu poate exista decat daca va ramane Basescu si va ramane in continuare PSD prin Ponta...
Mie imi place zambetul lui Ponta desi seamana cumva cu zambetul lui Ion Iliescu...din trecut...

USL este ceva care reprezinta de fapt PSD si Antonescu...si nimic mai mult...
Ar mai exista si o anumita impartire a puterii in cadrul USL dar destul de confuza...pentru a fi convingatoare cu adevarat...

Daca nu ar fi existat Crin Antonescu nu ar fi existat referendumul...
Dar...mie imi place Crin si sper sa nu demisioneze...
Poate ca seamana cumva cu ceea ce a facut Basescu daca nu ar demisiona dar...cat poate conta...?
( stiti chestiunea cu coala alba pe care i-a lasat-o Basescu lui Crin in parlament...)

Romania ca sa nu fie colonie ( dupa cum apreciati dvs., nu si eu) trebuie sa isi rezolve singura problemele si se pare ca nu o poate face...in contextul politic actual...

S-a discutat mai demult despre schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie si s-au exprimat opinii pertinente in sensul ca pentru schimbarea formei de guvernamant ar trebui sa vina la vot 51%...

Acum...constat ca nu ar mai trebui sa fie 51%...pentru demiterea lui Basescu dar tot la referendum...
Incurcate sunt caile domnului atunci cand fiecare crede ca ceea ce e drept este de fapt stramb...dar iese asa cum este corect...si constitutional...

Daca am gandi asa ( fara 51% ) am putea schimba forma de guvernamant cu numai
1 000 000 de votanti...si restul lipsa...( sau sa mai vina 500 de persoane la vot...ca sa voteze si ele...)
Sigur ca, nu ati considera corect asa (daca considerati ca republica e suprema...)...si poate ca nici nu ar fi...dar in alte cazuri nu se mai intelege ceea ce este corect...adica de ce nu e demis Basescu...cu un vot de sub 51%...

Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Din punctul meu de vedere este foarte important pentru Romania sa existe un echilibru care nu poate exista decat daca va ramane Basescu

Este un nonsens. Nu a creat echilibru 8 ani indiferent ca a avut puterea totala in Parlament si guvern in acelasi timp, ori numai partial. A destabilizat permanent. Nu poate stabiliza acum.
Acum...constat ca nu ar mai trebui sa fie 51%...

Pai sa ne lamurim: 51% din cat, din ce? Din tot ce misca-n Romania plus toti cei care-si duc viata prin lume dar au ceva comun cu Romania? Din intreaga populatie a Europei sau a Chinei?
La referendumul din 2007 au fost prezenti 44% si nu peste 50% cum au vrut unii acum.

Alte discuții în legătură

Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)