avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Noul guvern Ponta
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Noul guvern Ponta

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?
De acord Alex......

Si cursul face parte din acest scandal politic....Si in manevra de a intoarce populatia deja saracita impotriva actualilor guvernanti....si a fostilor guvernanti....
Cred ca nu mai suntem in stare nici sa vedem sa percepem ce a facut in astea 3 luni Guvernul, ni se pare ca nu a facut nimic...nu putem spera la minuni peste noapte...dupa 20 de ani de ....furaciune....
Atentie nu dau credit total nici actualului guvern....
Pai a facut ceva:
A indreptat nedreptatea facuta de guvernele Boc si Ungureanu pensionarilor, prin retinerea CAS in mod neconstitutional
A returnat 8% la salarii si vor returna inca 7,4% in decembrie.
Au modificat codul fiscal pentru plata TVA la incasare, care se aplica de la 1 ian 2013
Au crescut pragul pentru TVA la 70.000 euro, speram ca se aplica si asta la 1 ianuarie.

Mi se par masuri destul de bunicele, nu sunt ele o redresare economica dar au facut ceva, avand in vedere conditiile economice actuale.
Alex_Munteanu a scris:
Intre 2008 si 2010, cursul a crescut de la 3.3 la 4.3

Mi-ati luat vorba din gura. Am contractat un imprumut in 2007 cu rata fixa in euro. Cum noi avem venituri in lei, am ajuns ca in 2010 sa platesc cu 30% mai mult.
Acum o devalorizare a leului de 5% intr-un an, avand aceeasi rata in euro, este evident ca ma afecteaza, dar mai putin. Cum poate, tot asa, pentru multi oameni ar fi fost suportabila si scaderea salariilor cu 5% (in 2010) ca in alte tari europene si nu cu 25% made in Romania

Iar masurile luate de guvernul Ponta au fost bune, chiar daca deocamdata putine. Trebuie avut in vedere conjuntura in care s-au luat, cu opozitia fostilor guvernanti si-a presedintelui, cu restrictiile bugetare (unele nu se pot aplica decat dupa introducerea in buget cu 6 luni de zile inainte..), cu restrictiile impuse de organismele internationale... toate acestea sub presiune enorma determinata de "lovitura de stat" vehiculata de unii.
adriantot a scris:

Alex_Munteanu a scris:
Intre 2008 si 2010, cursul a crescut de la 3.3 la 4.3

Uitati ca in acea perioada a aparut criza...
Daca guvernul Ponta nu reuseste sa rezolve problema cu euro in ritmul acest vom ajunge la 6 lei un euro pana in decembrie.

Marea problema este ca euro odata crescut nu va mai scadea...

Uitati un lucru esential.

Degeaba se dau niste bani ( salarii si pensii ) daca platim de 10 ori pretul...dupa aceea...
Pretul la produse...
Un leu la fiecare produs inseamna 10 lei la 10 produse...poate pe zi...poate la cateva zile...
Adica ce se ia pe mere se va da pe pere...

Dar...oamenii nu inteleg asa ceva decat dupa ce se intampla...
Si asa se intampla de mult timp in Romania...

Sistemul trebuie gandit si sa fie reformat cu adevarat si nu masuri care reprezinta doar praf in ochi...

Eu nu inteleg un lucru.
Cu ce il impidica pe Ponta sa guverneze faptul ca Basescu este presedinte...?
Aceasta este marea intrebare deoarece guvernul guverneaza si nu presedintele...
Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Alex_Munteanu: Ma lasa rece retorica cu cursul de schimb, avem doar un atac speculativ de moment, isi revine el. In ultima luna, cursul a crescut cu 0,3-5 lei

avocat_lascoschi: Daca guvernul Ponta nu reuseste sa rezolve problema cu euro in ritmul acest vom ajunge la 6 lei un euro pana in decembrie.

n-are ce sa-si mai revina, si n-are ce sa mai rezolve guvernul ponta!

... cei care incearca sa puna si caderea leului pe seama atacurilor speculative si a turbulentelor politice, sau pe seama lui ponta, sa aiba in vedere ca de trei ani BNR tine artificial cursul supraevaluat si ca banii cu care a finantat aceasta costisitoare supraevaluare sunt cei imprumutati de la FMI-UE care, din acest an incolo, trebuie dati accelerat inapoi (a si inceput, deja, rambursarea)!!!

avocat_lascoschi: Eu nu inteleg un lucru.
Cu ce il impidica pe Ponta sa guverneze faptul ca Basescu este presedinte...?
Aceasta este marea intrebare deoarece guvernul guverneaza si nu presedintele...

... basescu il impiedica pe ponta cu aerele lui de "jucator" ...

... si n-ar fi numai atat... mai sunt si aia 7.400.000 cetateni romani...

Alte discuții în legătură

Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)