avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala

Atunci cand un salariat este concediat, conf art. 65, al. 1 (desfiintare post), trebuie mentionat in preaviz/decizia de concediere ca in societate este vacant postul X (alt post decat cel desfiintat) si salariatul ce urmeaza a fi concediat trebuie sa opteze pt acest post, sau angajatorul nu are aceasta obligatie?
Mentionez ca este vorba despre concediere individuala.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:52, 22 August 2012
Art.76 lit.d C.mun. se refera la alte articole prevazute in art.64 C.mun., si anume : art. 61 lit. c) si d) C.mun., precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e) C.mun.
pai si eu ce-am zis?!!:(
Citez :
” ....insa doar in cazul concedierii conform art. 61 lit c si d CM....” ... adica, art.56 alin.1 lit.e C.mun. l-ati exclus din raspuns ...:)
Intrebarea era despre concediere si nu despre incetare de drept.... Ofer raspuns doar la ceea ce se intreaba....
Art.76 lit.d C.mun. nu este incident in cazul concedierii in baza art.65 C.mun. ..

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere lalar lalar In conditiile concedierii din motive care nu tin de persoana salariatului, respectiv desfiintarea postului, este obligat angajatorul sa comunice in decizia de ... (vezi toată discuția)
Ii pot propune salariatului alt loc de munca daca pt.a evita concedierea in baza art.65 alin(1)? siro siro Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca este legal sa-i propun salariatului un alt loc de munca, conform studiilor sale, daca departamentul din care face parte se ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu ca la concedierea uni angajat pe art.65 alin.1.? iosif.kramar iosif.kramar Buna dimineata, Va rog o alta intrebare; este obligatoriu ca angajatorul sa-i arate angajatului o lista cu locurile libere dein banca in urma concedierii pe ... (vezi toată discuția)