avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu Banca de asigurari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu Banca de asigurari

Buna Ziua,
Spuneti-mi va rog, am vreo sansa in instanta impotriva celor de la ING Fond de pensii?
Eu am facut un contract cu ei in anul 2006 pe o prima lunara de 80 lei. Acum, dupa 2 ani in capat(deoarece asa mi-au spus, ca mai repede nu se poate), le-am cerut sa reziliem contractul. Suma pe care o voi primi , mi-au spus ca este in valoare de 751.04 lei. Eu in doi ani am depus: 80 x 12 =960 (primul an) si 85 x 12 = 1020 (al doilea an) - total =1980 lei.
Ce pot face in acest caz?
teapa la ING
Mesaj Buna ziua
Am citit pe forum patania d-voastra si cred ca in aceleasi conditii are incheiat si sotul meu un contract de asigurare de tip MERIT pe 22 ani ,a platit din decembrie 2005 pana in prezent deci in decembrie se fac 4 ani dar nu mi se pare in ordine ce se intampla de la consultantul ING nu intelegi mai nimic de aceea va rog sa-mi spuneti care au fost pasii care trebuiesc urmati pentru a afla cati bani are in cont si cat poate primi in acest moment daca reziliaza contractul de asigurare
Multumesc anticipat si astept raspunsul d-voastra.
O zi buna va doresc

Buna ziua,
Stimata doamna, eu l-am rugat pe consultantul ING sa-mi faca o programare,astfel incit sa pot sta cu el pe indelete, si am precizat ca in momentul in care ne vom intilni as vrea sa stiu doua lucruri: suma exacta de bani pe care o am in cont , respectiv suma de bani pe care as primi-o in cazul in care m-as retrage in acea zi.
El o sa va spuna niste povesti despre numarul de unituri si alte vrajeli de genul asta, insa dumneavoastra ii spuneti sa va zica sumele amintite mai sus la valoarea lor in lei.
Cam asta a fost la mine.
In rest, citi bani am bagat si citi am scos, ati aflat deja.
Eu sper sa aveti mai mult noroc ca mine.
In definitiv, e bine ca ne-am trezit acum, si nu dupa 25 de ani.
P.S. Am uitat sa mentionez ca am rugat consultantul ING sa-mi detalieze modalitatea de calcul prin care s-a ajuns la suma ridicola pe care o aveam de ridicat, cu mentionarea tuturor comisioanelor practicate de ING, acesta explicindu-mi ca este nevoie de o cerere separata pe care trebuie sa o fac si care va trebui sa fie trimisa la Bucuresti.
Ca n-am primit raspuns la acea cerere nici pina in ziua de azi, cred ca nu mai era necesar sa precizez.
Plangere la CSA pentru ca nu v-au raspuns... ori actiune in instanta sa va raspunda, dupa caz si prevederi.
Eu as merge pe plangere. Anexati dovezile de trimitere a cererii.
Succes.
Asa cum a mai spus cineva de aici, in principiu sunt fun Ing. Eu cred ca totul se rezuma la cum ti se prezinta aceste asigurari. sincer nu ma pricep insa in momentul in care a venit consilierul, i-am spus sincer ; "Nu ma pricep la asa ceva, va rog sa imi explicati ca la prosti." si ce imi era neclar am rugat-o sa reexplice pe intelesul meu si al sotului.
am facut la ei si pensiile private obligatorii si o asigurare de studii pentru puiutzul nostru (ceva cu debut), cine cunoaste stie sigur despre ce este vorba, iar in final ne-a sugerat (ceea ce am si facut) o asigurare de viata cu pensie privata Merit pentru sot. insa ne-a explicat foarte clar sa optam pentru prima de asigurare cea mai mica, cu cate alte optiuni avantajoase dpdv al copilului, costa 110 ron / luna, pentru nu putem pretinde sumele depuse in cazul unai rezilieri, ci ni se va da mai putin. Daca optam pentru o prima mare de asigurare in cazul imposibilitatii de plata vom fi in dezavantaj, asa cu o prima minima si in cazul unei imposibilitati financiare de moment nu e o suma extrem de semnificativa. Asta pentru ca de obicei cand te bagi la asa ceva nu o faci ca dupa sa te razgandesti, in fond si la urma urmei nu te obliga nimeni sa o faci, e din propie initiativa iar riscurile ti le asumi constient fiind ca daca nu vei mai putea vei pierde. In fine ca sa nu divaghez, conteaza foarte mult de consilier.
Riscurile ti le asumi daca intelegi care sunt, corect?
Care a fost cresterea pana acum, mai exact, cat s-a adunat in cont?
Sunt facute anul trecut in ian sau feb. sincer nu stiu sa va spun acum, insa am sa va comunic imediat ce am sa ma uit peste doc.
Este adevarat ca ti le asumi cand le cunosti, insa in momentul in care ti se explica daca nu intelegi sau ai dubii, intreaba de doua trei ori daca este nevoie. V-am spus ca am rugat-o sa imi explice ca la prostii! am intrebat-o exact asa ; Daca peste o perioada de timp ma gasesc in imposibilitatea de a plati, indiferent de suma si doresc rezilierea, vreau sa renunt, ce se intampla? Si mi-a spus ca bani nu pot fi scosi decat dupa o anumita perioada de timp si ca nu ii voi recupera pe toti. Am sa ma uit peste toata documentatia pe care am semnat-o si peste cea primita am sa va si comunic cat s-a strans.

Alte discuții în legătură

Teapa ing asigurari de viata adriana nicolae adriana nicolae intervin in discutia despre asigurari de viata ing mixt25 sau merit ,cum le zic ei astazi am urmatoarea problema in programul mixt25 banii mei erau repartizati ... (vezi toată discuția)
Asigurãri de viaþã cu acumularea de fonduri bãneºti necesare susþinerii educaþiei copilului giollaura giollaura in urma cu 4ani am incheiat pentru copiii mei contracte \"asigurari de viata cu acumularea de fonduri banesti necesare sustinerii educatiei ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata dan.gherghevici dan.gherghevici Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de o asigurare de viata. Am o polita la care vreau sa renunt si ma intereseaza daca imi pot recupera sumele platite pana ... (vezi toată discuția)