avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu Banca de asigurari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu Banca de asigurari

Buna Ziua,
Spuneti-mi va rog, am vreo sansa in instanta impotriva celor de la ING Fond de pensii?
Eu am facut un contract cu ei in anul 2006 pe o prima lunara de 80 lei. Acum, dupa 2 ani in capat(deoarece asa mi-au spus, ca mai repede nu se poate), le-am cerut sa reziliem contractul. Suma pe care o voi primi , mi-au spus ca este in valoare de 751.04 lei. Eu in doi ani am depus: 80 x 12 =960 (primul an) si 85 x 12 = 1020 (al doilea an) - total =1980 lei.
Ce pot face in acest caz?
elenaerdei a scris:

Sunt cel putin doua parti cu puncte diferite de vedere,discutia purtata anterior vanzarii este greu de dovedit dar fiecare dintre noi avem dreptul sa ne aparam interesele.

Dar inexistenta semnarii unor clauze, cum ar fi cea privind rascumpararea se poate proba.
Am vazut actele: prietenii mei, sot si sotie, au incheiat o cerere de asigurare de viata, spunandu-li-se ca de fapt este vorba despre o pensie privata!
Nu au primit si nu au semnat nicio clauza sau contract de asigurare in afara acestei Crereri.
Cand au dorit sa se retraga din acest sistem, datorita faptului ca le-au scazut veniturile si nu mai puteau plati cate 200 lei/luna de fiecare, au fost invatati de consultantul care se ocupa de "contractul" lor sa faca o cerere de reziliere si vor primi in contul personal de la banca contravaloarea sumelor depuse...mai putin valoarea de rascumparare.
Nu au avut ce face, nu mai puteau plati asa ca au semnat cererea de rezilirere.

Au platit lunar timp de aprox.5 ani cate 400 dei pe luna impreuna. Valoarea de rascumparare au simtit-o la buzunar!
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2009
ContSters40598, utilizator
Doamna elenaerdei, aici sunt de acord cu domnul mihnea58 putintel...
NU intereseaza ce anume s-a discutat, in afara nevoii de a proba unele chestiuni de fapt...
Dar cum aici vorbim despre informari, prevederi contractuale... astea ar trebui sa existe in scris.
Chestiunea cu intrebatul la telefon daca a semnat sau nu... e cel putin ingrijoratoare ca practica... Daca un asigurator nu are certitudinea ca prepusul sau (mandatarul) a verificat identitatea partii semnatare... are el incredere intr-o convorbire telefonica prin care, legal, chiar nu se poate proba identitatea partii acre raspunde?? :O

Cat despre cererea de asigurare, eu nu sunt convinsa ca dv., domnule mihnea, stiti macar acum (sau prietenii, nu dv., cei despre care vorbiti, stiu) ce inseamna pensie si ce inseamna asigurare de viata.
Standard, asigurarea privata de pensie se incheie si cu o componenta de asigurare de viata... pentru protectia celor dragi.
Astfel, poate si eu si sotul avea asigurari de pensie, dar la 62 de ani ai mei, imi decedeaza sotul. Eu am o pensie, ma descurc sa ma intretin cu mancare si medicamente etc., dar poate am o rata la banca inca... pe casa noastra.
Degeaba am eu ce sa mananc daca imi pierd casa...
Si atunci, componenta de asigurare de viata imi va da niste bani cu care pot sa ma descurc a pune in ordine niste chestiuni: sa patesc ce credite mai aveam, sa ma duc intr-o excursie de refacere dupa pierderea suferita, sa-mi platesc terapie psihologica... fiecare cum crede.
Prin urmare, ar trebui vazut exact actul, caci e posibil sa aveti si o componenta de pensie...

La data rascumpararii, componenta de asigurare de viata a fost consumata de asigurati, si e normal ca aceste costuri sa nu le mai vada in buzunar!

Explicatiile sunt lungi si greu de exemplificat in scris.
Oricum, nu vad importanta celor discutate, atata timp cat clientului i s-au comunicat toate actele pe care le putea citi... Importanta discutiilor intervine atunci cand poate exista suspiciune de inselaciune in contracte etc.
Deja, cred ca ne gandim mult prea departe, ca nu am clarificat ce e in fata ochilor inca...
Informarile,prevederile contractuale exista in scris.Mandatarul are si el niste responsabilitati ,faptul ca cel responsabil cu emiterea politelor il suna pe contractant nu mi se pare deloc ingrijorator,acestea sunt persoane care stiu sa comunice iar cel de la capatul firului se prezuma ca este -cine trebuie sa fie.Nu se emite polita decat in urma unei verificari a actelor,si dupa respectiva contactare telefonica.
Va spun ce mi se pare mie ingrijorator:existenta posibilitatii ca un consultant financiar,care ar fi acela,sa tina polita de asigurare emisa "la sertar",pentru ca "indusul in eroare" sa nu aiba posibilitatea de a citi ce a cumparat de fapt-caci o vanzare este si aceasta .Parca n-ar mai strica un telefon:"stimate client,v-a fost innmanata polita?"
Intereseaza ce s-a discutat in masura in care se invoca anumite vicii de consimtamant dar poate eu ma insel.
Ma ingrijoreaza si ca posibilitate:eu spun ca nu am primit polita,si sa demonstreze celalalt ca mi-a dat-o,folosindu-ma de faptul ca nu se mai semneaza aceasta,cu precizarea ca am semnat totusi cererea de asigurare unde scrie despre viitoarele acte ce o guverneaza.
Exista o perceptie gresita,cum ca asigurarea privata de pensie se incheie si cu o componenta de asigurare de viata
Nu,asigurarile de viata s-au incheiat ...cu o componenta de pensie si aici este o discutie si mai lunga.
Cu d-voastra chiar as discuta cu placere,dar trebuie sa ma opresc si sa rad de mine,nu va pot spune de ce dar multi s-ar mira sa afle.:D
Sunt onorata de alaturarea cu d-voastra,in acest fel,pentru ca va admir,a nu se intelege ca am si eu "barba".
la momentul 2000/2007 ing era singura banca care avea sub masca asigurarii de viata componenta de pensie de aici au inceput toate neajunsurile pt noi "civilii" de regula noi am cerut componenta de pensie in raport cu sumele depuse iar suma de asigurare de viata este sau nu modica dar in fuctie de aceasta sumele platite de noi sunt mai mari sau mai mici explicatia orala a agentului de asigurare este:75% fix 25% actiuni lucru care este specificat si in contract deci noi citim si semnam si stam linistiti ca ing vegheaza suntem de acord pe undeva cu unit-urile chiar daca nu stim prea bine ce inseamna si suntem de acord si cu penalizarea de 5% la rascumparare dar mai intervine ceva ce nu este scris in contract "rebalansare" adica tot ce se pierde se ia din disponibilul aferent fara acordul nostru si incepe pierderea mai sunt si acele tel care vin si spun ai semnat deci ai fost de acord acum vrei sa rascumperi mai pierzi ceva pt ca unit-ul a scazut deci eu cred ca este o politica f bine pusa la punct de inselatorie pe fata cu acte in regula si inca ceva se duce cineva la bursa cu unit-uri sau cu bani si cine si cum da valoarea unit-ului pt ca noi primim o lista fara explicatii concrete daca toti ne retragem banii ce va face ing nu-i putem ataca in nici un fel
Doamna Adriana,eu va inteleg supararea,n-am vrut sa intervin la momentul in care ati postat acest subiect tocmai pentru ca lucrez in acest sistem.Radeam de mine,pentru ca am ajuns sa "apar"concurenta.Sunt multi care ar face lucrul acesta?
In ideea in care ,sigur ca da,poate fi o nota de subiectivism,am considerat indicat sa ma retrag.

Banca este banca,asigurarile sunt asigurari,si fiecare incearca sa-si orienteze oferta dupa nevoile clientilor.Cand pensia de la stat se prefigura intr-un anumit fel,a fost logica dorinta oamenilor a a avea posibilitatea sa-si constituie ceva in plus,mai mult exista si o asigurare de viata si doamna AVLIL a scris, pe inteles,avantajele unei asigurari,pentru cine doreste,desigur.
Accept si de la o anumita doamna contabil generalizarea,sa fim atunci toti slab pregatiti,imorali sau cum doriti,asta este ,daca nu ne-am saturat de generalizari.Doar ca,putem spune fiecare despre fiecare ,si la ce ne foloseste!
S-a scris mult despre produse,au un anumit mecanism de functionare,nu vreau sa acuz pe nimeni ,nici sa apar.
Da,este vorba despre banii dumneavoastra,ma repet ,sa ne dorim sa avem puterea de-a ne intelege unii cu altii
ca la cum evolueaza lucrurile,vom avea nevoie.
Daca v-am suparat cu ceva,imi cer scuze si va doresc toate cele bune.:)

Alte discuții în legătură

Teapa ing asigurari de viata adriana nicolae adriana nicolae intervin in discutia despre asigurari de viata ing mixt25 sau merit ,cum le zic ei astazi am urmatoarea problema in programul mixt25 banii mei erau repartizati ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata Szel Szel Mi-am facut o asigurare de viata pe 20 de ani. In primii 2 ani daca nu as fi achitat primele de asigurare, societatea de asigurari ar fi procedat la rezilierea ... (vezi toată discuția)
Asigurãri de viaþã cu acumularea de fonduri bãneºti necesare susþinerii educaþiei copilului giollaura giollaura in urma cu 4ani am incheiat pentru copiii mei contracte \"asigurari de viata cu acumularea de fonduri banesti necesare sustinerii educatiei ... (vezi toată discuția)