avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu Banca de asigurari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu Banca de asigurari

Buna Ziua,
Spuneti-mi va rog, am vreo sansa in instanta impotriva celor de la ING Fond de pensii?
Eu am facut un contract cu ei in anul 2006 pe o prima lunara de 80 lei. Acum, dupa 2 ani in capat(deoarece asa mi-au spus, ca mai repede nu se poate), le-am cerut sa reziliem contractul. Suma pe care o voi primi , mi-au spus ca este in valoare de 751.04 lei. Eu in doi ani am depus: 80 x 12 =960 (primul an) si 85 x 12 = 1020 (al doilea an) - total =1980 lei.
Ce pot face in acest caz?
Este vorba de o polita cu un alt regim de emitere.Daca in ceea ce priveste polita cu emitete imediata-vazut,semnat,luat..cu conditii contractuale cu tot...in acest caz situatia este mai complexa.Este necesara o evaluare din mai multe puncte de vedere,asa cum am scris mai sus..sus.
Cererea de asigurare,in original ,impreuna cu celelalte documente,in original,sunt trimise la asigurator in vederea acestei evaluari si,ulterior ,a emiterii politei de asigurare.
Clientul are dreptul de a-si pastra si el copii,mai mult,un intermediar responsabil(consultantul financiar,in speta)are propriul dosar cu clientii-acestia sunt consiliati mai usor ulterior,pot fi chiar sunati de ziua lor de nastere,se creeaza la un moment dat o relatie mai speciala,functie de fiecare...
Polita de asigurare este ...contractul de asigurare.
Oferta despre care vorbiti nu este un act juridic,este o estimare a valorii la care contul poate ajunge pe fiecare an in parte ,functie de evolutia programelor alese,varianta optimista -pesimista,fara a exista garantii,fiind vorba de o investitie.
Stiu ca la acest asigurator este obligatoriu si un chestionar de identificarea necesitatilor-practic acesta este discutia cu clientul,ce a spus acesta ca are nevoie si cum s-a ajuns la sume asigurate ...tot,si acesta semnat.
Garantia pe acest contract este suma asigurata in caz de deces.
Cat priveste semnaturile,este o situatie valabila si in ce-i priveste pe alti asiguratori.
Daca cererea de asigurare si restul documentelor sunt semnate de catre consultant,contractant sau asigurat,polita de asigurare are de regula,semnatura directorului general si sunt de parere ca exista temei legal,care sa le permita semnatura in acel fel.
Cum nu mi-am pus pana acum aceasta intrebare,nu pot explica acest temei,dar voi incerca pe viitor. Toate cele bune!
elenaerdei a scris:


" Polita de asigurare este ...contractul de asigurare."

Ce fel de contract sa fie aceasta poliţă, dacă pe ea apar NUMAI semnaturile xerocopiate ale Directorului General şi Directorului Executiv Operaţiuni ? Un contract nu presupune totuşi, semnăturile în original ale celor 2 părţi implicate ?
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
ContSters63939, utilizator
Consultantul este un prepus al societatii de asigurare si, in baza acestui lucru, semnatura sa e opozabila societatii, el semnand in numele si pentru societate in desfasurarea activitatii lui.
Ca un fel de mandatar comercial...
Chestiunea e ca omul zice ca nu sunt semnate...
Domnule Romeo
Acum am recitit ce ati scris si chiar este tare ce spuneti si nu va suparati,m-am amuzat.
Consultantul acela este vanzator bun,v-a mai vandut o data ,nu?
Pacat ca nu reuseste sa va convinga sa renuntati la ideea...de a renunta la polita.Dar e tare,bine ziceti,saptamana viitoare le spun si colegilor mei despre solutia pastrarii clientilor.

Ati semnat o cerere de asigurare,unde au fost cuprinse datele dumneavoastra personale,datele beneficiarului,date despre tipul asigurarii,suma asigurata,date despre clauze medicale,daca ati optat pentru ele,prima de asigurare si modul de plata,durata asigurarii.Ca asa este la orice asigurator.
V-ati dat acordul asupra acestor aspecte in forma ceruta,in scris,semnand.Din partea companiei a semnat intermediarul.Pe acea cerere scrie,cu variatii,functie de asigurator:va rugam sa cititi cu atentie conditiile contractuale(pentru a semna in cunostinta de cauza) sau cererea este guvernata de conditiile contractuale,ceva in genul acesta.
Conditiile contractuale exista,acestea nu sunt personalizate,sunt aceleasi pentru fiecare produs in parte.
Consultantul este obligat sa le ofere clientului,daca acesta le solicita,pentru lecturare.
Dupa analiza cererii de asigurare si a celorlalte documente trimise,se emite polita de asigurare.Pe prima pagina,scrisoarea de bun venit,multumiri,si daca semneaza toti directorii,cu atat mai mare respectul.Nici nu se poate altfel,nu pot merge toti contractantii la Bucuresti pentru semnatura,si aceasta polita nu se poate emite imediat.
In aceasta polita se regasesc toate datele din cerere si conditiile contractuale,aceleasi.
Daca nu-mi place ceva,daca ceva nu mi-a fost explicat suficient,acum se vede.Nimeni nu obliga pe nimeni sa ramana intr-un contract,se poate renunta in 20 de zile chiar cu returnarea integrala a primei de asigurare,se pot cere explicatii...
Aceasta procedura nu este singulara,pe anumite tipuri de contracte,aceasta este modalitatea,si daca n-ar fi legal,nu s-ar proceda asa. Cu respect
Doamnă Elena,
Ceea ce spuneţi este corect. Cu menţiunea că acele condiţii contractuale, pe care eu trebuia să le citesc şi să le accept cind am semnat Cererea, mi-au fost arătate abia cînd am semnat poliţa. Cererea a fost completată de către agentul intermediar în locul meu, eu fiind solicitat doar să o semnez. Nimic special.
Repet însă un fapt pe care nu mi l-a explicat nimeni pînă acum şi care mi se pare anormal: nu am semnătura nici unui reprezentant ING în original, tot ce am sînt copii sau xerocopii.
Din cîte ştiu eu, dacă mergi la o bancă sau la un notar cu un document pe care nu apar semnăturile în original, acel act este considerat ca fiind nul.
Dar poate sînt eu de modă veche.
ªi chestia cu 20 de zile am aflat-o azi de la dumneavoastră, căci pe nici una din condiţiile contractuale ea nu apare menţionată.
Probabil o să vă dezamăgesc : agentul nu a reuşit să-mi vîndă nimic ( totuşi, sint poate naiv, dar vreau să cred că nu sînt complet idiot). Mă bucur însă că am reuşit să vă amuz.
Cu mulţumiri
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
ContSters63939, utilizator

Alte discuții în legătură

Teapa ing asigurari de viata adriana nicolae adriana nicolae intervin in discutia despre asigurari de viata ing mixt25 sau merit ,cum le zic ei astazi am urmatoarea problema in programul mixt25 banii mei erau repartizati ... (vezi toată discuția)
Asigurãri de viaþã cu acumularea de fonduri bãneºti necesare susþinerii educaþiei copilului giollaura giollaura in urma cu 4ani am incheiat pentru copiii mei contracte \"asigurari de viata cu acumularea de fonduri banesti necesare sustinerii educatiei ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata dan.gherghevici dan.gherghevici Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de o asigurare de viata. Am o polita la care vreau sa renunt si ma intereseaza daca imi pot recupera sumele platite pana ... (vezi toată discuția)