avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu Banca de asigurari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu Banca de asigurari

Buna Ziua,
Spuneti-mi va rog, am vreo sansa in instanta impotriva celor de la ING Fond de pensii?
Eu am facut un contract cu ei in anul 2006 pe o prima lunara de 80 lei. Acum, dupa 2 ani in capat(deoarece asa mi-au spus, ca mai repede nu se poate), le-am cerut sa reziliem contractul. Suma pe care o voi primi , mi-au spus ca este in valoare de 751.04 lei. Eu in doi ani am depus: 80 x 12 =960 (primul an) si 85 x 12 = 1020 (al doilea an) - total =1980 lei.
Ce pot face in acest caz?
Eu cred ca telefoanele sunt bune, imi amintesc de cat de mult contau pentru clienti chiar...
Sunt insa impotriva acestei "luari de consimtamant" prin telefon...
Asta nu are nicio valoare, iar prezumtia e numai prezumtia companiei ING, ceea ce nu face atat de mult daca se ajunge in instanta...
Da, poate nu mai retin eu din contracte care era componenta de care si ce se atasa cui...
Pana la vicii de consimtamant, chestiuni de fapt muuuult mai greu de divedit, ideea e sa vedem daca actele sunt in regula... asta spuneam, sa faca domnul o notificare, sa mearga la un avocat si intai sa se clarifice cu actele: care diligente trebuia sa le faca asiguratul, care asiguratorul... vedem ce obligatii sunt respectate si ce nu... si abia apoi ne uitam pe consimtamant si altele mai greu de obtinut in instanta.

In rest, imi place ca sunteti argumentativa... dar mi-a scapat gluma din final. :(
Imi place pe acest forum,si normal ca ii apreciez pe anumiti oameni. La un moment dat cineva v-a numit "domn" si ati stiut sa treceti peste situatie invocand,cumva,barba,nu mai stiu acum exact...ne place sa mai si zambim,si sunt de apreciat oamenii care stiu sa gestioneze anumite situatii.
Cu mult respect.
Dupa 2 ani de colaborare cu ING , in baza unei pensii de tip Merit, m-am gandit sa-mi verific situatia contului. Concluzia a fost ca dupa ce am platit ING-ului 24 de milioane , aveam in cont exorbitanta suma de 13 milioane. Am inteles ca am bagat banii intr-o redutabila gaura neagra si am decis sa ma retrag. Ei bine, voi retrage 7 milioane, restul fiind comisioanele ING ! Calculele le faceti dumneavoastra. Excrocheria a fost facuta. Nu stiu daca ati remarcat, insa in urma colaborarii cu ING nu va ramine nici o hirtie semnata in original de un reprezentant ING ! Tot ce aveti sint niste semnaturi xeroxate ale unor directori ING. Adica cu o valoare juridica 0 (zero !).
In rest, toate bune. Nu stiu daca am timpul si banii necesari unei lupte cu ING. Ma bucur ca m-am trezit acum si nu dupa 25 de ani.
Bunul simt imi spune ca pe undeva e corect ca cine nu casca ochii sa caste punga. Este important insa sa demascam aceste excrocherii bine camuflate.
Va stau la dispozitie pentru orice discutie. Pe curind
P.S. Faza tare e ca la ultima intilnire cu agentul ING eu ma straduiam sa aflu ce trebuie sa fac ca sa-mi recuperez restul ala de bani, iar tipul incerca sa ma convinga sa-mi mai procur o pensie, o asigurare, ceva, orice !
Adica eu pierd 17 milioane scurt, dintr-o miscare eleganta din rever, da' ar fi fain sa mai decartez cite ceva, asa ca sa nu-mi pierd indeminarea !
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
ContSters63939, utilizator
Pai... trebuia sa stiti ca dureaza cativa anisori pana incep banutii sa faca pui.. e normal sa aveti penalitati etc. daca incheiati un contract inainte de termen!
Daca ascultati explicatiile agentului, daca va gandeati de ce e el interesat sa vanda si oare pe unde e inclus comisionul lui etc... atunci devenea evident ca la inceput pierdeti bani.
Mi se pare ca e perfect normal si nu exista nicio excrocherie!
Asa e in toate tarile civilizate asigurarea! Pur si simplu, asa e!
Asa e si in cea de stat! Asa e peste tot!
Ar fi culmea ca in doi ani amarati, ceea ce se doreste un plan de investitii pe termen mediu si mai ales lung, sa inceapa sa dea roade! INseamna ca finantistii aia sunt prosti, daca la termen lung ei incep a produce bani in termen scurt. Ca toata lumea si-ar face asigurari pe cate 3 ani!!
Va dati seama ca nu e viabil...

Dar ma intereseaza aspectul ala cu lipsa actelor semnate in original... aia e jenanta... si polita de asigurare nu aveati? Semnata de ei etc.?
Situaţia se prezintă exact cum am precizat. Nu sint in posesia unui contract, am doar o cerere şi o poliţă de asigurare cu anexele ei, toate avind semnaturi XEROCOPIATE (nici o semnătură in original ) ale unor directori ING. Stiu ca pare incredibil dar mi s-a spus ca este o procedura standard la ING, deoarece directorii nu pot semna in original sute de hirtii pe zi !
Mai mult decit atit : daca in prima fază am o hirtie nesemnata prin care mi se prezintă oferta Planului de Pensii Merit , in a doua fază m-am trezit cu o poliţă de asigurare de tip Merit in care se vorbeste de " partile integrante ale Contractului de asigurare: Cererea de Asigurare, Condiţiile Contractului de asigurare şi prezenta poliţă de asigurare. Insa nici urma de contract!
De fapt acestea sint si motivele pricipale pentru care am renuntat la " contract" , mi s-au parut foarte neseriosi.
Nu stiu altii cum sint dar eu printr-un contract inteleg un act care sa contina semnăturile in original ale celor 2 părţi, ori o astfel de hirtie eu nu posed.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
ContSters63939, utilizator

Alte discuții în legătură

Teapa ing asigurari de viata adriana nicolae adriana nicolae intervin in discutia despre asigurari de viata ing mixt25 sau merit ,cum le zic ei astazi am urmatoarea problema in programul mixt25 banii mei erau repartizati ... (vezi toată discuția)
Asigurãri de viaþã cu acumularea de fonduri bãneºti necesare susþinerii educaþiei copilului giollaura giollaura in urma cu 4ani am incheiat pentru copiii mei contracte \"asigurari de viata cu acumularea de fonduri banesti necesare sustinerii educatiei ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata dan.gherghevici dan.gherghevici Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de o asigurare de viata. Am o polita la care vreau sa renunt si ma intereseaza daca imi pot recupera sumele platite pana ... (vezi toată discuția)