avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis mansarda bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis mansarda bloc

Buna ziua,
acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii '90, iar mansardele fac parte din planul acestuia, fiind cumparate de unii locatari ulterior si compartimentate dupa bunul plac.
Intre apartament si acoperis exista un pod cu o inaltime maxima de 1.80 m, cu acces din interiorul apartamentului si nu din casa scarii.
Acoperisul este acelasi de la ridicarea cladirii (a mai fost carpit pe alocuri) fiind alcatuit din placi bituminoase si prezinta semne vizibile de degradare precum si risc de desprindere la vijelii.
Aseara, la cateva ore de la inceperea ploii am observat in doua dintre camere si in bucatarie pete de apa.
In aceasta situatie au mai fost si alti locatari care si-au carpit sau chiar schimbat acoperisul in regie proprie din cauza ca vecinii de pe tronson nu au fost de acord sa contribuie. Una dintre scuzele vecinilor a fost ca intrarea in pod este din interiorul apartamentului si din aceasta cauza nu mai este bun comun.
Cum ar trebui sa procedez pentru repararea sau schimbarea acoperisului?
Cel mai recent răspuns: , utilizator 17:55, 12 Februarie 2021
Va multumesc.La aceeasi concluzie ajunsesem si eu:rau intentionat si incompetent
Nu e chiar asa usor de a da raspuns deoarece terasa a fost vanduta.

In mod normal prin aceasta actiune ar fi trebuit sa se modifice acordul de asociere, in sensul de a se adauga noile proprietati si de a se reformula descrierea proprietatii comune.

Daca asta nu s-a facut, asociatia de proprietari nu mai are in administrare ce tine de terasa.
Deci vedeti daca s-au facut aceste modificari si daca acoperisul noii constructii de pe fosta terasa este cuprinsa in proprietatea comuna.
Buna seara,
acum 2 ani am postat problema mea legata de acoperis(pagina 1) si a sosit momentul sa-l schimb anul acesta pentru ca nu mai rezista o iarna. Acum o saptamana s-a finalizat lucrarea, integral pe cheltuiala mea, si urmeaza sa merg cu toata documentatia la vecinii de pe tronson pentru a recupera din bani.
Ca si masura de precautie am discutat cu un avocat inainte de a incepe lucrarea si acesta m-a asigurat ca banii se pot recupera prin instanta ca ultima varianta. Astazi am discutat din nou cu el si mi-a zis ca daca pe extrasul CF de informare nu apare mentionat acoperisul ca si bun comun nu se poate face nimic...si ramane la aprecierea fiecaruia daca contribuie sau nu cu ceva.
Stie cineva daca este adevarat ce se zice despre extrasul cf?
Exista o alta cale de a recupera ceva de la cei care vor refuza?
Au mai fost cazuri de acest gen?
Multumesc frumos.
Nici o parere?
Multumesc.
Am multe extrase de carte funciara si nu am vazut nicaieri pe vreunul sa fie mentionat acoperisul, terasa, subsolul, casa scarii s.a.m.d.
Daca ati fcut reparatia cu documente in regula (contract cu executantul, facturi, chitnte, receptie, garantie...) faceti copii intr-un dosar si-l depuneti la asociatia de proprietari solicitand sa vi9 se dea banii pe reparatie, mai putin cota dumneavoastra.
Daca in 30 de zile nu primiti rspuns ori primiti un refuz, pregatiti dosarul pentru judecatorie.

Alte discuții în legătură

Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Folosirea uscatorului fara participarea locatarilor la acoperirea blocului deea_0402 deea_0402 Buna ziua, am o problema cu locatarii de pe scara privind folosirea uscatorului. Locuiesc la etajul 4 intr-un bloc cu patru etaje, iar in urma cu 16 ani am ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune 1 casa 2 proprietari sicapavlescu sicapavlescu Sunt proprietarul mansardei unei care care are alt proprietar la parter. Acesta nu are acces la pod. El detine doar parterul. Nu exista o asociatie de ... (vezi toată discuția)