avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele refuza sa stampileze listele de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele refuza sa stampileze listele de intretinere

Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Presedintele Asociatiei de proprietari refuza de fiecare sa semneze si sa stampileze listele de intretinere, invocand fel si fel de motive aberante doar ca sa refac listele. Mentionez ca listele sunt intocmite corect si verificate de cenzor inainte sa ajunga la presedinte.
Va rog sa-mi spuneti daca pot face o sesizare serviciului specializat din cadrul primariei si daca poate sa dispuna sanctionarea presedintelui?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:50, 5 Octombrie 2012
Spre exemplu:
1).Sa inversez o coloana cu alta in tabel
2).Intr-o luna mi-a zis sa actualizez si sa trec fondul de rulment pe lista de intretinere, apoi s-a razgandit si a ramas coloana goala in lista de intretinere si nu a vrut sa semneze listele pana nu am sters coloana goala.
3). Urmatoarea luna am trecut fondul in liste, fiind prima luna, normal ca a fost trecut in liste inainte de total luna, urmand apoi daca nu era platit sa de ap X sa fie trecut la restanta. Nu a vrut sa semneze decat dupa ce am trecut suma pentru fond dupa total luna.
4).In alta luna sa scot cheltuielile de transport (20 lei), dar a fost sedinta de comitet pe data de 25, cand ei au hotarat verbal sa nu mi se mai deconteze transportul, iar eu bonul il aveam din data de 20.
5) S-a facut o reparatie pe o scara la uscatorie si firma respectiva nu a finalizat lucrarea pt ca trebuia sa impart cheile si apoi sa mai faca o mica reparatie la usa, pentru ca daca facea si aceasta reparatie, usa se bloca automat si nu mai avea acces nimeni. Nu a vrut sa semneze listele, ca de ce am trecut factura la cheltuieli daca nu s-a terminat lucrarea, sa scot acea factura de la cheltuieli.
6)Nu semneaza daca nu sunt printate toate cele 13 pagini de la declaratiile 112 + foaia de varsamant.
7). Dupa ce i-am adus la cunostiinta ca mi s-a predat o suma de bani in plus de la fostul administrator, a inceput sa ma acuze de furt, ca am trecut mai mult pe listele de intretinere.
8).Nu a semnat ca nu am trecut coloana de gaze pe o scara ( avem 3 ap fara contoare), dar care se vedea foarte clar pe tabelul de explicatii ca a fost impartit la 7 persoane, imi spune ca de unde stie ca nu a fost impartit pe tot blocul.....etc.
Daca nu va intelegeti cu presedintele trebuie sa cautati alta asociatie care are nevoie de administrator. Dar nici membrii comitetului nu cred ca va ajuta deoarece spuneti ca "a fost sedinta de comitet pe data de 25, cand ei au hotarat verbal sa nu mi se mai deconteze transportul"
Iar cele din cele 8 puncte prezentate mai sus, se desprinde lipsa unei organizari, a unui mod de lucru stabilit in administrare, in luarea deciziilor, in intocmirea listelor de plata.
Spuneti ca:
3). Urmatoarea luna am trecut fondul in liste, fiind prima luna, normal ca a fost trecut in liste inainte de total luna, urmand apoi daca nu era platit sa de ap X sa fie trecut la restanta. Nu a vrut sa semneze decat dupa ce am trecut suma pentru fond dupa total luna.

Ati gresit. Fondul de rulment nu este o cota lunara de cheltuieli. Toatalul lunii insumeaza doar coitele de cheltuieli ale lunii respective si nu fonduri, restante, penalizari...
Presedintele a avut dreptate: fondul de rulment se trece in lista pe o coloana separat dupa totalul lunii respective. Tot separat si dupa totalul lunii se trec si restantele din lunile precedente si fondul de reparatii si penalizarile... iar toate acestea se aduna cu totalul lunii si rezulta un total general sau total de plata, acesta nefiind al lunii.
Oricum, avand in vedere ca chiar nu mai puteti tolera, asa cum spuneti, va sugerez sa va prezentati demisia, sa va despartiti si sa va cautati alta asociatie. Sanatate este mai scumpa!
Parerea mea este sa predati si sa plecati. Vorba lui @adriantot, sanatatea e mai buna decat toate.

Nu cred ca am gresit, pentru ca am trecut coloana asa cum mi-a fost cerut, tocmai pentru a evita refuzul semnarii listelor.
Presedintele a afisat un tabel cu cei care au datorie la fondul de rulment, cu urmatorul mesaj:
In baza Hotararii A.G si a normelor in vigoare se regleaza cuantumul fondului de rulment dupa cum urmeaza:
Fondul de rulment al fiecarui apartament trebuie sa acopere nivelul celei mai mari cote de intretinere platite.
Suma rezultata (diferenta de plata) se va achita odata cu intretinerea ( esalonat pe perioada mai-octombrie).
Cum trebuia sa procedez?
Cat despre intocmirea listelor sunt intocmite corect , sunt exact asa cum spuneti si dvs, presedintele nu doreste sa colaboram si sa comunicam, stiu foarte bine cum se intocmeste si cum trebuie sa arate lista de plata, plus ca folosesc un program special pentru Asociatiile de Proprietari cu care nu se poate gresi si nici fura cum acuza presedintele si nici nu este intentia mea sa comit ilegalitati.
Habar nu are sa verifice listele de intretinere, mai mult a inceput sa acuze si cenzorul ca nu isi face treaba bine si ca nu verifica cum trebuie, plus ca nu face nimic pentru binele Asociatie.
Eu cred ca la 78 de ani ar trebui sa stea linistit acasa sa-si vada de batranetile lui nu sa faca viata amara altora care vor sa munceasca si sa castige un banut corect si cinstit
Oricum problema presedintelui este cum sa ma faca pe mine sa renunt, pentru ca nu gaseste motivul sa-mi desfaca contractul de munca ca sa poata sa-si angajeze rudele. Tocmai din acest motiv nu vreau sa-mi dau demisia, nu pentru ca as pierde un loc de munca ci pentru ca trebuie sa plateasca pentru tot raul pe care mi la facut, daca vrea o sa angajeze pe fiica sa, sa o faca in mod decent, nu sa ma denigreze pe mine si sa umble cu minciuna pe la colturi. Plus ca a propus schimbarea mea in ultima Adunare Generala si cei prezenti la sedinta nu au fost de acord cu schimbarea mea.

Ce ma intereseaza pe mine, daca pot face ceva in acest sens pentru a nu mai intampina aceasta problema la fiecare sfarsit de luna. Daca pot cere sprijinul primariei pentru a demonstra ca listele de plata sunt intocmite corect si care sunt motivele pentru care presedintele refuza sa le semneze si sa le stampileze.
Acum am listele intocmite, au fost verificate si semnate de cenzor dar nu pot sa le afisez pentru ca refuza sa le stampileze si chiar nu stiu ce sa fac pentru a putea sa le afisez, pentru a nu ramane in urma cu plata facturilor deoarece nu pot sa fac incasari.

Daca nu pot face nimic in acest sens, cu siguranta vom ajunge in instanta, pentru ca nu accept bataia de joc, acuzatiile facute pe nedrept si fara dovezi.
Multumesc!
Acum am listele intocmite, au fost verificate si semnate de cenzor dar nu pot sa le afisez pentru ca refuza sa le stampileze si chiar nu stiu ce sa fac pentru a putea sa le afisez


Avand in vedere relatiile tensionate,pentru a preintampina situatii neplacute,se impune sa comunicati oficial presedintelui de asociatie ca dvs in termen legal ati intocmit documentele necesare afisarii listei ,iar neafisarea acestora cu consecinta intarzierii perceperii cotelor individuale poate conduce la intarzierea platii catre furnizorii de utilitatii/servicii ,eventual aplicarea de penalizari/sauctiuni,pe care dvs nu vi le asumati
Nu se justifica actiune in instanta,deoarece presedintele de asociatie poate invoca si depune documente fictive prin care sa incerce sa dovedeasca incalcarea obligatiilor impuse dvs prin raportul juridic incheiat cu asociatia de proprietari si fisa postului


Alte discuții în legătură

Penalitati abuzive? RobertIvan RobertIvan Buna seara. Indraznesc sa va cer sfatul intr-o problema aparuta recent la calculul cotelor de intretinere aferente imobilului in care locuiesc. IN ... (vezi toată discuția)
Penalizarea procentuala de 0,2% /zi andreeaneagu andreeaneagu Va rog sa-mi spuneti si mie daca este corect ca penalizarea procentuala sa se treaca in lista de intretinere inainte de total luna? Sau trebuie sa se treaca ... (vezi toată discuția)
Tabelul cu cotele de intretinere se semneaza si de presedintele asociatiei ? Lidia2012 Lidia2012 In mod repetat, tabelul cu cotele de intretinere pe apartamente afisat, apare semnat NUMAI de administrator si de cenzor. Lipseste semnatura Presedintelui ... (vezi toată discuția)