avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele refuza sa stampileze listele de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele refuza sa stampileze listele de intretinere

Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Presedintele Asociatiei de proprietari refuza de fiecare sa semneze si sa stampileze listele de intretinere, invocand fel si fel de motive aberante doar ca sa refac listele. Mentionez ca listele sunt intocmite corect si verificate de cenzor inainte sa ajunga la presedinte.
Va rog sa-mi spuneti daca pot face o sesizare serviciului specializat din cadrul primariei si daca poate sa dispuna sanctionarea presedintelui?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:50, 5 Octombrie 2012
liliana_balan a scris:

Suma rezultata (diferenta de plata) se va achita odata cu intretinerea ( esalonat pe perioada mai-octombrie).
Cum trebuia sa procedez?

Coloana separata dupa total de plata din luna respectiva ca orice alt fond, penalizare..., asa cum am precizat si in mesajul anterior.
Plus ca a propus schimbarea mea in ultima Adunare Generala si cei prezenti la sedinta nu au fost de acord cu schimbarea mea.

Este o greseala. Presedinele nu trebuie sa propuna schimbarea administratorului in adunarea generala. Comitetul executiv, condus de presedinte, decide asupra angajarii sau incetarii contractelor. Daca are sustinerea comitetului poate oricand sa o faca.
Daca plecati acum si asociatia nu o sa fie bine gestionata, in cateva luni proprietarii membri ai comitetului va vor cauta si va cheama inapoi la treaba schimbandu-si atitudinea sau presedintele.
Daca ramaneti in continuare va zdruncinati sanatatea. In instanta ce sa obtineti? Instanta nu poate sa-l invete pe presedinte cum sa se comporte. Dragoste cu sila nu se poate!
Multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri si pentru timpul acordat.

Stiu ca poate sa ma demita oricand si poate sa o faca oricand doreste, eu o sa astept sa vad cu ce art. din codul muncii o sa-mi desfaca contracul de munca, apoi o sa vad cine are dreptate. Am spus ca a propus in AG ( nu pentru ca asa trebuia) ci pentru ca dorea cu orice pret sa ma schimbe (pt motivul mentionat mai sus), crezand ca toata lumea o sa fie de acord cu el, dar a obtinut contrariul si de atunci incearca sa gaseasca diverse motive. Mai nou acum incearca sa-mi taie din salariu, pe motiv ca se plateste prea mult impozit la stat. Poate ca nu stie ca nu se poate modifica unilateral contractul de munca si ca trebuie acordul partilor, dar astept sa faca si pasul asta si sa-mi modifice contractul, eu nu o sa semnez actul aditional.
Pentru acuzatiile de furt, pentru asta vreau sa il actionez in instanta, pentru ca pot dovedi cu acte si cu raportul pe care l-a prezentat cenzorul in AG, (la suspiciunile presedintelui), ca listele au fost intocmite corect, toate registrele sunt corecte, nu lipsesc bani din gestiune si ca nu am avut cheltuieli nejustificate asa cum spune presedintele, desi nu inteleg cum poate sa faca aceste acuzatii din moment ce primeste listele + facturile + registrele si tot ce altceva imi mai cere, daca le semneaza si stampileaza, inseamna ca totul este ok. Eu nu am afisat nicio lista de intretinere fara semnatura cenzorului, a presedintelui sa fara sa fie stampilate.

Aveti dreptate cand spuneti ca dragoste cu sila nu se poate si ca imi zdruncin sanatatea, sunt cu nervii intinsi la maxim, nici nu se merita sa administreze cineva aceasta Asociatie, cu un presedinte care are 78 de ani si cu un comitet care 5 din 7 au varste cuprinse intre 75 si 80 ani si mentalitatea din anii 60, dar nici nu vreau sa-i fac pe plac presedintelui acum cand isi doreste atat de mult sa imi dau eu demisia, o sa astept sa-mi desfaca contractul de munca.
Eu am credinta ca intr-un fel sau altul se va face dreptate, daca nu prin justitie, cu siguranta Dumnezeu va face dreptate.

Dar nu pentru asta am deschis acest subiect ci pentru a intreba daca se poate sa fac o sesizare la primarie pentru refuzul presedintelui de a stampila listele. Nu doresc decat sa aflu daca se poate rezolva problema asta daca merg la primarie sa fac o sesizare in acest sens pentru a nu intarzia prea mult cu afisarea listelor si pentru ca nu mai suport sa-si bata joc de mine de fiecare data cand ii duc listele spre aprobare, nu cred ca are acest drept doar pentru ca detine stampila Asociatiei.

Da, puteti sa va adresati primariei, la Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati abuzive? RobertIvan RobertIvan Buna seara. Indraznesc sa va cer sfatul intr-o problema aparuta recent la calculul cotelor de intretinere aferente imobilului in care locuiesc. IN ... (vezi toată discuția)
Penalizarea procentuala de 0,2% /zi andreeaneagu andreeaneagu Va rog sa-mi spuneti si mie daca este corect ca penalizarea procentuala sa se treaca in lista de intretinere inainte de total luna? Sau trebuie sa se treaca ... (vezi toată discuția)
Tabelul cu cotele de intretinere se semneaza si de presedintele asociatiei ? Lidia2012 Lidia2012 In mod repetat, tabelul cu cotele de intretinere pe apartamente afisat, apare semnat NUMAI de administrator si de cenzor. Lipseste semnatura Presedintelui ... (vezi toată discuția)