avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce poate face un patron/angajat in caz de furt?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce poate face un patron/angajat in caz de furt?

Buna ziua,

Am o intrebare pentru Dvs, legata de furtul intre patron si angajat.

> Ce poate sa faca angajatul acuzat ca a furat si pus sa plateasca, fara dovezi concrete din partea patronului? Un exemplu ar fi angajati la un magazin alimentar fura produse, inventarul iese pe minus, dar nu se poate dovedi care si cum a furat. Sunt toti pusi sa plateasca sume egale pentru a recupera pierderile, insa un angajat refuza sa o faca, pentru ca se stie curat. Ce poate sa faca el in acest caz? Care ii sunt optiunile? Exista vreo metoda legala sa scape de aceasta plata dat fiind faptul ca nici el nu poate dovedi ca nu el a furat

> Ce poate sa faca patronul in acest caz daca nu are dovezi clare ca a furat X sau Y? Are voie, legal, sa ii puna la plata pe toti angajatii?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Taciturnul , utilizator 16:52, 4 Martie 2013
Nu are niciun efect negativ asupra angajatorul acest lucru ... in acest sens, avem prevederile :
Art. 258 C.mun.
(1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator şi cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcţionar public, reţinerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituţie ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.
(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcţionar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condiţiile Codului de procedură civilă.
Buna ziua, suntem o firma de transport marfuri si avem si noi o problema de acest gen. In speta, unul dintre soferi a ajuns la destinatie cu o cantitate de marfa mai mica decat cea incarcata initial.La descarcare a fost facut un proces verbal de constatare a diferentelor si a fost semnat de catre beneficiarul marfii si de catre sofer. De la incarcare pana la descarcare soferul nu a parasit masina ,aflandu-se in tranzit, nu a ajuns la garaj si nu a anuntat vreo problema pe parcursul cursei. Cum ne sfatuiti sa actionam pentru recuperarea prejudiciului si pentru pedepsirea soferului. Va multumesc !
La plecarea in cursa s-a dat in gestiune marfa soferului ???
La incarcare soferul semneaza avizul de expeditie si scrisoarea de transport(CMR), documente prin care i-se preda marfa.
In acest sens, soferul va putea raspunde patrimonial pentru lipsa marfii ...

Alte discuții în legătură

Poate angajatorul sa ridice pretentii financiare de la salariat? ContSters300815 ContSters300815 buna ziua. eu lucrez ca sofer pe camion. am avut un accident usor in suedia cu camionul firmei,si seful meu nu mai vrea sa imi dea banii pe motiv ca camionul ... (vezi toată discuția)
Cum sa rezolv o problema cu un angajat prins ca fura atamax atamax Buna , cum sa procedez cu un salariat prins ca fura bani din magazin (am probe video), daca il dau afara nu mai pot recupera prejudiciul. Societatea este un ... (vezi toată discuția)
Am lăsat două zile camionul parcat într-o zonă industrială din uk și a fost furată marfa. care ar fi partea mea de vină? M365088 M365088 Am lasat camionul parcat într-o zona industriala din uk am plecat pentru 2 zile si a fost furata marfa din camion. Angajatorul nu mi-a oferit parcare cu plata ... (vezi toată discuția)