avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... legalitatea firmelor de recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

legalitatea firmelor de recuperare creante

:confused:Salut tuturor, itrebarea mea este : Chiar e legal ce fac aceste firme?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:17, 22 Noiembrie 2012
e, nu scot sume din burta!.... ce i-o opri (in romania)?!

de ex.... 43 mil -> 58 mil -> .... 93 milioane:slap:

e real si foarte raspandit (in romania) ce se relateaza aici:

Firmele de recuperare-camatari, talhari
[ link extern ] /

sau aici...

Firmele de recuperare creanţe, cămătarii legiferaţi de stat. Cum poţi plăti doi ani şi să ai aceeaşi datorie
[ link extern ] /

la asta se refera, cu siguranta, @branischi37- "Chiar e legal ce fac aceste firme?"
si dupa ce ca fac camatarie, activitatea sereleelor astea de "recuperare" nu e nici macar reglementata... VA FI (reglementata) candva...

(da'n romania "merge", cum se vede, s-asa nereglementat)

Colectarea debitelor va fi reglementata prin lege
www.avocatnet.ro/content/art...
Eu nu vad care e problema. Firmele respective au preluat un contract de credit cu fix obligatiile din el. Clientul nu plateste mai mult decat ar fi platit la banca, doar ca intr-adevar este asaltat sa plateasca. Pana la urma cand a luat creditul stia ca trebuie sa dea inapoi mai mult (are comisioane, dobanzi etc. trecute in contract, inclusiv penalitatile de intarziere).

Parerea mea este ca acestia sa plateasca rata mai departe asa cum o au in contract, sa se uite ce scrie ca se intampla la neplata si ce pot face in aceste conditii. Daca nu au bunuri care pot fi executate creditorii nu pot decat sa obtina o poprire pe venituri (intr-un anumit procent) si oricum pana acolo e cale lunga.
Înainte de a plăti firmei de recuperare, debitorul ar trebui să solicite actul în temeiul căruia acea firmă pretinde plata creanţei în contul ei.

Nu cred că este vorba, în toate cazurile, de cesiune de creanţă. Dar, chiar dacă ar fi aşa, creanţa transmisă nu poate fi mai împovărătoare fără existenţa unor clauze cuprinse în însuşi actul iniţial de creanţă.

Firmele de recuperare lucrează, de fapt, în temeiul uni mandat, nu în temeiul calităţii de creditor cesionar. Au bunul obicei de a introduce în valoarea creanţei şi costurile de recuperare stabilite cu mandantul, costuri care nu se regăsesc în contractul de credit încheiat între creditor şi debitor.

Nu plătiţi pînă nu vedeţi fie mandatul, fie actul de cesiune de creanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie dupa un an la leasing sorini22 sorini22 salut, am si eu o problema referitoare la un leasing auto, anul trecut in martie am predat masina unei societati de recuperare aveam undeva la 4000 ron ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu banca adryanamyhaela adryanamyhaela Buna ziua, As dori sa va fac cunoscuta atat Dvs cat si altor romani care vor dori pe viitor sa contracteze un credit de la Banc Post ca aceasta asa numita ... (vezi toată discuția)
Obiect de activitate firma de 'recuperare' ContSters257414 ContSters257414 se afirma pe forum: [i]Nu intelegeti si nici nu am pretentia sa intelegeti, nu sunteti specialist in drept. O creanta este cesionata impreuna cu toate ... (vezi toată discuția)