avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
9iustitia a scris:

nae2012 a scris:

fratilor...aici e scoala nationala de grefieri?? sng? ce examene se dau aici....? si cand? merci! :D

Da,e SNG!!!!Bine-ai venit!:))
Nu s-a afisat inca data concursului,probabil pe 1 septembrie se va da....se dau 3 probe intr-o zi : proceduri (civila ,penala ) si organizare judiciara.
[ link extern ]

Urmareste site-ul sng ....ai acolo si subiecte din anii trecuti...

acum o saptamana cand m-am apucat de invatat am observat ca mi-am cam iesit din mana,nu mai asimilez informatiile asa cum o faceam in timpul facultatii, acum 3 ani desi credeam ca o sa imi fie mai usor acum deoarece am mai trecut o data prin materie pe timpul facultatii,numai ca acum am mai putin timp de invatat deoarece trebuie sa merg si la munca daca inainte invatam toata ziua acum nu o fac decat 4-5 ore pe zi si mai sunt si obosita dupa 8 ore de serviciu,recunosc ca imi este cam teama deoarece am inteles de la voi ca trebuie reprodus la fel ca in carte,iar eu nu reusesc sa le retin asa,dar asta este, daca nu incerci nu se stie niciodata, spor la invatat
Exact! trebuie sa incerci. Eu consider ca e suficient timp. Nu suntem tabula rasa pentru ca am terminat totusi drept toti. Eu anul trecut am invatat cam 10 zile la procedura civila si am luat aproape 9. Motivul:stiam bine proced. civila din facultate. Acum (pentru ca stiu bine procedura veche ) si cea noua imi pare mult mai usor de invatat decat vechea procedura penala prin care am trecut si anul trecut. (aul trecut am invatat mult mai mult la pr. pn. si am luat nota mica).De mentionat ca proced penala nu am invatat-o deloc in facultate.
Ritmul fiecaruia e diferit. Aveam colega in facultate care invata pentru fiecare seminar si in sesiune de dimineata pana seara..si nu lua note mai mari decat noi care invatam exclusiv in sesiune (cu pauze lungi si dese) si mai citeam ocazional pentru seminarii.
Eu stiu pe cineva care a incercat 3 ani la rand la INM desi unica ocupatie asta i-a fost...si nu a intrat. La 30 de ani a mai facut o incercare si a intrat..desi s-a hotarat cu doar 4 luni inainte de exam sa se apuce de invatat si a mai si lucrat in tot timpul asta(intr-un domeniu fara legatura cu dreptul..leasing auto). Motivatia i-a fost mai puternica si combinata cu putin noroc.. a reusit.
Eu am zile cand stau 4 ore cu cartea in mana si retin f putin..si zile in care invat 30 min si retin mult mai mult. Conteaza starea de spirit, capacitatea de concentrare, motivatia .. conteaza multe in afara de timpul fizic alocat efectiv activitatii de invatare.
stie cineva ce s-a dat la proba practica la parchet?
tot la civil mi se pare si mie mai usor de invatat pt ca am pus accent mai mult pe el in timpul facultatii dar nu stiu ce o sa ma fac cu penalul pentru ca nu l-am invatat nici atunci cum trebuie,iar acum imi este groaza sa ma apuc de el,l-am rasfoit un pic dar mi se pare dificil fata de civil sau poate unde nu am invatat eu penalul in facultate(examenele erau mai mult grila decat sinteza si nu invatam decat ce mi se parea mie ca s-ar da grila). Nici locul meu de munca nu are legatura cu facultatea de drept,lucrez ca ofiter credite. Examenul se va da sinteza la sng,nu? voi ce credeti? asa am vazut ca s-a dat in anii trecuti

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)