avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Eu am gasit aceasta clasificare a actiunilor civile :

Acţiunea civilă se clasifică:

a) după scopul urmărit de reclamant în :

acţiuni în constituire de drepturi;
acţiuni în realizarea dreptului şi
acţiuni în constatarea dreptului.

b) după natura drepturilor ce se valorifică în justiţie, se clasifică în:

acţiuni personale;
acţiuni reale şi
acţiuni mixte.

c) după obiectul dreptului subiectiv protejat prin acţiune, în:
acţiuni mobiliare şi
acţiuni imobiliare, în rîndul acestora din urmă distingîndu-se : acţiuni posesorii şi acţiuni petitorii, după cum este apărată doar posesia, sau însuşi directul real principal asupra unui imobil ;

d) după calea procedurală aleasă de cel interesat pentru apărarea judiciară a dreptului său, în :

acţiuni principale;
acţiuni accesorii
şi acţiuni incidentale.

Deci dupa obiect s-ar clasifica in actiuni mobiliare si imobliare? Sunteti de acord? Aveti alte pareri? Caci eu nu sunt f convinsa ca este corect si ca la aceasta clasificare se refera ....

9iustitia a scris:

nae2012 a scris:

fratilor...is trist..pentru cei care vor sa dea la inm....si in acelasi timp la barou si greferi...nu prea merge....mai ales inm si grefieri...cand vad ca l-a grefieri la proc civila e in integralitate pe noul cod proc civila..offffffffffffffffffff....

Nu esti mai trist decat mine....Mai rau decat atat nu se putea :(

chiar nu inteleg de ce nu a lasat in integralitate pe vechiul cod....cand o aparut noul cod civil am dat doar actuljuridic dupa noul cod...si codul aparuse in octombrie..examenul era in august....cate luni!!! si acuma aparuse in februarie....si examenul e in august si ei vor dupa NCPC!!! cata prostie...
Clasificarea e buna,la fel spune Boroi.....dar pt.SNG nu se cere clasificarea,nu?
buna, as avea si eu nevoie de legile de la organizare actualizate,ti-as fi recunoscatoare daca mi le-ai putea trimite pe adresa de email ramona_you25@yahoo.com, multumesc anticipat
Renatta, mulţumesc mult de tot pentru legi.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)