avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Adica tu crezi ca la SNG va fi ca si la INM si din NCPC si din vechiul cod?!
Da.cred ca va fi din ambele coduri.si, normal ar fi ca tematica sa fie oarecum la fel pt ca exista foarte multe persoane care dau si examenul la INM si SNG, chiar si de intrare in barou.
Si eu cred ca pt SNG o sa fie Noul Cod pentru ca subiectele sunt concepute strict pe textul codului necesar a fi redat la cuvant strict...spre deosebire de INM unde se concep dupa doctrina. Cum tratatele pe noul cod abia apar si jurisprudenta inca nu exista pe noul cod.. o sa fie mai greu sa se conceapa subiecte la INM pe noul cod.
Am dubii ca le pasa lor ca sunt candidati pentru mai multe concursuri.. incat sa-si armonizeze bibliografia. Faza e ca au nevoie de grefieri bine pusi la punct pe noul cod..ca pe ei e greul procedurii.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
DahliaNoir, utilizator
Totul este posibil, dar tinand cont ca tematica afisata de Curtea de Apel Pitesti pt studii superioare perioada nedeterminata este exclusiv pe NCPC si cu eliminarea instituriilor de apel, recurs, contestatie in anulare, revizuire...personal ma astept sa fie numai din NCPC. Vom vedea si sper cat mai repede!
Ne e clar ca va fi tematica din Noul Cod.asa ca ar trebui invatat pana la afisare macar ce a fost anuntat pt INM.nici nu si are rostul o admitere semnificativa pe vechiul cod din moment ce noi in cateva luni de la admitere facem practica si lucram cu noul cod.Cei de la INM au timp 2 ani sa se acomodeze, noi nu prea.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)