avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Participați ?
salut.ma bate gandul sa incerc sa intru la sng.intrebarea mea este :daca inveti si dupa cele 6 luni de scolarizare iei peste 7 ,ai sanse sa lucrezi in domeniu in orasul tau ?intreb asta pentru ca 6 luni la bucuresti presupune niste cheltuieli ,mai bine zis niste sacrificii de ordin material si nu as vrea sa nu obtin pana la urma un loc de munca chiar si cu perioada determinata .eu lucrez momentan si nu as vrea sa plec din orasul natal fara o certitudine ,sa imi dau demisia pentru o speranta.va multumesc anticipat.o zi frumoasa
În primul rând dacă vei fi admis la SNG-nu este ușor deloc pentru că în ultimii 3-4 ani s-au înscris mulți pe loc- în acele 6 luni de școlarizare vei fi plătit cu salariu de grefier debutant.Apoi după finalizarea studiilor de 6luni , vei susține un examen la care va trebui să faci de cel puțin nota 6, vei primi un atestat și cu siguranță vei ocupa unul din posturile de grefier scoase la instanțele din țară, pentru care vei putea opta în funcție de medie.Ești obligat să rămâi în sistem 5 ani . Mai multe detalii găsești în legea nr.567/2004, legea 304/2004.
Dupa examenul de admitere si respectiv promovare, dupa cele 6 luni cu cursuri si practica sa ii spun astfel (perioada in care se primeste o suma drept indemnizatie, nu stiu exact cat) urmeaza un examen final. Din pacate nu se stie de la bun inceput ce locuri vor fi disponibile in aprilie, cand se face repartizarea, adica pot fi locuri in localitatea de domniciliu sau nu pot fi.. conteaza sa ai o medie de absolvire cat mai mare sa ai sansa la ajungi unde doresti in functie de cele disponibile. Partea buna e ca dupa un timp, de sunt locuri disponibile in localitatea de domiciliu te poti transfera; procedura este mai anevoioasa, dar se poate.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
aisa4ever, utilizator
Stirbat a scris:

Participați ?

Eu particip pt.postul de la Pascani.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)