avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
La Iaşi trebuia să fii foarte atent, ca să rezolvi corect subiectele.Formularea lor a fost de aşa natură, încât dacă nu erai atent greşeai. Asta este părerea mea.La toate cele 3 materii au fost mici capcane în formularea subiectelor.
vre-o,nu?da se scrie legat ca si nicio ,niciunul ...scuze pt greseala
piticut86 a scris:

vre-o,nu?da se scrie legat ca si nicio ,niciunul ...scuze pt greseala

"VREO / VREUN" (adverb) s-a scris intotdeauna impreunat. Acum cativa ani in urma, domnii profesori/cercetatori de la Academia Romana, au hotarat "unificarea" unor cuvinte, devenind compuse, argumentand ei ca fiind pentru simplificare, astfel nici o a devenit nicio[/i] , nici un a devenit niciun, acelasi exemplu fiind valabil si pentru nici unul si nici una s.a.m.d. . Atentie ca sunt situatii cand se scriu si despartit.
Redau mai jos un pasaj din DOOM cu cateva exemple:
" Tot atât de normal ca în aceste ultime exemple este să distingem, de pildă, între:
- niciun adjectiv pronominal (N-are niciun chef să facă ce i se cere) şi nici un adverb + articol (Nu e naiv şi nici un om neştiutor) sau nici un conjuncţie + numeral (Mă confundaţi, eu nu am nici un frate, nici mai mulţi);
- niciunul pronume (N-a venit niciunul „nimeni” ) şi nici unul conjuncţie + pronume nehotărât (Nu-mi place nici unul, nici celălalt
- combinaţii în care nici este accentuat în frază şi în care se poate intercala, de exemplu, adverbul măcar (N-are nici măcar un prieten).
Aceste combinaţii se folosesc mult mai rar decât pronumele şi mai ales în astfel de structuri binare, destul de clare din punctul de vedere al înţelesului şi al logicii, nu numai al analizei gramaticale."
Sa concluzionez in mod sigur si pentru greseli gramaticale depuncteaza, deci atentie..
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
aisa4ever, utilizator
@Violeta
N-ar fi deloc exclus. Tare mi-e teamă că se vor adeveri spusele colegei tale ..

@DahliaNoir
Am mai avut o "conversație" pe tema lansată de @Violeta, cândva la final de februarie (din păcate nu știu/reușesc să dau link direct către postarea respectivă). Uite ce ziceam/scriam și cum făceam atunci calculul :

Data post: Sambata, 23 Februarie 2013, 15:17

@DahliaNoir
la fel ca tine gândeam și eu. Până într-o zi când am citit (nu rețin cu exactitate unde -în orice caz pe un pdf. conținând ordinea de zi a unei ședințe a plenului CSM-, din păcate mi-e imposibil să "dau link") că un nr. de 189 de posturi sunt "alocate" încadrării directe la nivel de C.A. Deci, e posibil ca-n toamnă (sau când se va desfășura concursul de admitere la SNG) să ne trezim candidați pe cele cca. 60 de locuri ce rămân după ce scazi din nr. inițial anunțat ca fiind necesar la nivel de instanțe/parchete (250) cele 189 de care-ți ziceam mai sus. Lol. We'll see ..

(pagina 19 a prezentului topic)
Locuri la curtile de apel deja au inceput sa apara, dar sunt concursuri interne, adica sunt ocupate prin promovare in grad, respectiv in treapta la aceeasi instanta sau la instanta superioara,iar de sunt alocate locuri si pentru "debutanti" se va organiza concurs "din sursa externa" la nivel de curte de apel. Cred ca locurile ce vor deveni libere vor fi ocupate prin concurs direct organizat de curtile de apel sau vor fi trimise spre SNG pentru promotia anului urmator, nu am cunostinta de acest lucru, dar tind sa aleg a doua varianta. Cat depre planul aprobat de domnul prim-ministru prin septembrie-octombrie anul trecut, pe acel plan de masuri privind justitia, figura, nu mai retin exact dar prin 2015, de nu ma insel ca vor fi alocate cam 50 de locuri pentru SNG - raportat la personalul auxiliar cu studii superioare ce se penioneaza, luand in calcul suplimentarea de posturi din 2013-2015..
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
aisa4ever, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)