avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Salutare tuturor, am citit parerile voastre cu privire la cele 250 de locuri. Lucrurile nu stau chiar asa, pentru ca atat la nivel de instante cat si la nivel de parchete este criza de personal. Insa, in ceeea ce priveste locurile la instate trebuie spus ca odata cu intrarea in vigoare a noilor coduri de procedura se va trece la varianta obligatorie ca fiecare judecator sa aiba 2 grefieri, sau cea cu grefierii judiciari(cititi proiectul de lege privind statutul grefierului) Nu este vorba neaparat de faptul ca din cele 250 de locuri se scad nu stiu ce locuri si cele ramase vor fi data catre SNG, niciodata de cand stiu eu de acest examen nu au fost scoase pentru SNG mai putin de 90 de locuri, cu exceptia anului 2009 cand nu s-au ocupat toate locurile si a fost organizat un alt concurs in februarie 2010, daca bine tin minte.
De asemenea stiu ca SNG-ul la nivel de conducere, prin 2008 punea problema catre vMinisterul Justitiei si CSM, sa li se aloce un spatiu mult mai mare pentru a putea scolariza maI multi grefieri. Probabil ca stiti nca momentan cursurile de la SNG se tin in cateva din salile Inm. Acesta fiind unul din motivele pentru care nu se organizeaza concurs de 2 ori pe an.
Cu privire la numarul de locuri scoase de SNG, parerea mea este ca in acele 250 nu sunt incluse si cele pt SNG.
Numai bine! Noapte buna!
rali a scris:

Salutare tuturor, am citit parerile voastre cu privire la cele 250 de locuri. Lucrurile nu stau chiar asa, pentru ca atat la nivel de instante cat si la nivel de parchete este criza de personal. Insa, in ceeea ce priveste locurile la instate trebuie spus ca odata cu intrarea in vigoare a noilor coduri de procedura se va trece la varianta obligatorie ca fiecare judecator sa aiba 2 grefieri, sau cea cu grefierii judiciari(cititi proiectul de lege privind statutul grefierului) Nu este vorba neaparat de faptul ca din cele 250 de locuri se scad nu stiu ce locuri si cele ramase vor fi data catre SNG, niciodata de cand stiu eu de acest examen nu au fost scoase pentru SNG mai putin de 90 de locuri, cu exceptia anului 2009 cand nu s-au ocupat toate locurile si a fost organizat un alt concurs in februarie 2010, daca bine tin minte.
De asemenea stiu ca SNG-ul la nivel de conducere, prin 2008 punea problema catre vMinisterul Justitiei si CSM, sa li se aloce un spatiu mult mai mare pentru a putea scolariza maI multi grefieri. Probabil ca stiti nca momentan cursurile de la SNG se tin in cateva din salile Inm. Acesta fiind unul din motivele pentru care nu se organizeaza concurs de 2 ori pe an.
Cu privire la numarul de locuri scoase de SNG, parerea mea este ca in acele 250 nu sunt incluse si cele pt SNG.
Numai bine! Noapte buna!

Multumim pentru pareri,si speram ca anul acesta vor fi suficiente locuri si noi vom reusi sa le ocupam :))
Bine v-am gasit. :D

M-am decis si eu sa dau la SNG, anul acesta.
Asadar, acum spre sfarsitul lunii Martie ma apuc sa si invat. Nu stiu daca voi reusi sa invat pana in Septembrie, daca nu, anul viitor. Invat dupa Tematica din 2012, sper sa nu se schimbe prea mult cea pentru 2013

Am gasit: Note de curs, Drept Procesual Penal (Formator Răileanu Ruxandra-Paula/ Procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti detaşat SNG
), cred ca pe site ul de la SNG, nu sunt sigura unde.
Daca si voi le-ati gasit, oare putem invata dupa acea carte? Sau direct din Codul Penal?

Daca mai sunt persoane care abia incep sa invete mi-ar face placere sa pastram legatura pentru a schimba opinii, poate chiar sa si invatam, asa cum putem:)

Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
ContSters286717, utilizator
Buna Cerasela, părerea mea este ca trebuie să înveți din codurile de procedură. Așa, suplimentar poți sa citesti din tratate, note de curs....dar de bază, sunt codurile și legile de organizare. Spor la învățat!!!
zizy a scris:

Buna Cerasela, părerea mea este ca trebuie să înveți din codurile de procedură. Așa, suplimentar poți sa citesti din tratate, note de curs....dar de bază, sunt codurile și legile de organizare. Spor la învățat!!!

zizy, Iti multumesc frumos pentru sfat.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)