Salutare tuturor, am citit parerile voastre cu privire la cele 250 de locuri. Lucrurile nu stau chiar asa, pentru ca atat la nivel de instante cat si la nivel de parchete este criza de personal. Insa, in ceeea ce priveste locurile la instate trebuie spus ca odata cu intrarea in vigoare a noilor coduri de procedura se va trece la varianta obligatorie ca fiecare judecator sa aiba 2 grefieri, sau cea cu grefierii judiciari(cititi proiectul de lege privind statutul grefierului) Nu este vorba neaparat de faptul ca din cele 250 de locuri se scad nu stiu ce locuri si cele ramase vor fi data catre SNG, niciodata de cand stiu eu de acest examen nu au fost scoase pentru SNG mai putin de 90 de locuri, cu exceptia anului 2009 cand nu s-au ocupat toate locurile si a fost organizat un alt concurs in februarie 2010, daca bine tin minte.
De asemenea stiu ca SNG-ul la nivel de conducere, prin 2008 punea problema catre vMinisterul Justitiei si CSM, sa li se aloce un spatiu mult mai mare pentru a putea scolariza maI multi grefieri. Probabil ca stiti nca momentan cursurile de la SNG se tin in cateva din salile Inm. Acesta fiind unul din motivele pentru care nu se organizeaza concurs de 2 ori pe an.
Cu privire la numarul de locuri scoase de SNG, parerea mea este ca in acele 250 nu sunt incluse si cele pt SNG.
Numai bine! Noapte buna!
Buna Cerasela, părerea mea este ca trebuie să înveți din codurile de procedură. Așa, suplimentar poți sa citesti din tratate, note de curs....dar de bază, sunt codurile și legile de organizare. Spor la învățat!!!