avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... declaratia de avere a unui politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

declaratia de avere a unui politist

Are idee cineva de unde se poate cere declaratiile de avere ale unui politist pe care il banuim ca ar fi corupt????????????
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:07, 3 Noiembrie 2012
Domnule avocat _penalist eu chiar cred ca nu cititi ce scriu alti utilizatori.................
doresc doar sa aflu de unde se cere declaratia de avere a unui politist................si daca aceste declaratii de avere trebuie sa fie publice afisate pe vreun site undeva.....sau se afla inregistrate la primaria unde este arondat, etc...


Politistii nu trebuie sa isi declare averea din cate stiu.

Averea se presupune ca a fost dobandita in mod licit.
Credeti ca politistul are cateva milioane de euro ca sa poata avea ceva probleme?
La sume de cateva zeci de mii de euro nu il ia nimeni la intrebari daca nu a savarsit infractiuni.
Dvs.ca si persoana x nu puteti solicita "de undeva" declaratia de avere a unei persoane y. Singurii care pot verifica cele declarate de politist, in aceasta speta, sunt inspectorii de integritate din cadrul Agentiei Nationale de Integritate.
Insa, aceste declaratii de avere, respectiv interese, sunt, sau ar trebui sa fie afisate pe pagina de internet a institutiei unde cel care au obligatia declararii averii isi desfasoara activitatea.
Conform Legii 176/2010, art.6, lit.e, - "asigura afisarea si mentinerea declaratiilor de avere si ale declaratiilor de interese, prevazute in anexele nr. 1 si 2, pe pagina de internet a institutiei, daca aceasta exista, sau la avizierul propriu, in termen de cel mult 30 de zile de la primire, prin anonimizarea adresei imobilelor declarate, cu exceptia localitatii unde sunt situate, adresei institutiei care administreaza activele financiare, a codului numeric personal, precum si a semnaturii. Declaratiile de avere si declaratiile de interese se pastreaza pe pagina de internet a institutiei si a Agentiei pe toata durata exercitarii functiei sau mandatului si 3 ani dupa incetarea acestora si se arhiveaza potrivit legii".
Este atât de simplu sa vedeți declarația de avere a unui politist.
Intrati pe saitul IPJ.............declarațiile avere si interese si acolo găsiți toți polițiștii din inspectoratul respectiv.
Important este daca respectiva declaratie este reala sau nu.
Acolo nu se declara spagile,....etc.
Va apare in declaratie bunuri mobile si imobile,salariul sau si a sotiei ,eventual daca are,alocația de stat a copilului,creditele de la bănci si eventual mostenirea de la vreo matusa.
E simplu!
Bafta.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Averi si interese nedeclarate de primarie utilinro utilinro 1. Cand a/au aparut legea/legile care obliga pe functionarii publici sa-si declare averile si interesele? Se arhiveaza declaratiile din anii precedenti dupa ... (vezi toată discuția)
Situatii de incompatibilitate? ABANA ABANA O persoana incadrata in munca ,intr-o functie de conducere (sef serviciu ) in cadrul unei institutii subordonate Consiliului judetean : a. este considerat ... (vezi toată discuția)
Functionar public Fatu Lucian Fatu Lucian Daca mi se poate spune unde gasesc declaratii de interese mai vechi ale unui functionar public , pentru ca pe site-ul de specialitate nu reusesc ... (vezi toată discuția)