avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de intretinere minor

in urma plangerii penale de abandon de familie,parchetul a dat doar o amenda fostului sot,motivand ca am la dispozitie cale executarii silite stab prin titlu executoriu nr...cum e posibil asa ceva?intradevar instanta mi-a dat o solutie in sensul ca nu se poate stabili o suma fixa si ca acele calcule la veniturile reale le face executorul.iar parchetul a facut referire la aceasta solute.in primul rand eu in acest moment nu am contractele lui din perioada in care am depus acea plangere la politie ca sa pot merge la exector si sa se poata face calculul ,iar el nu are nimic pe numele lui si isi ascunde venturile.faptul ca eu as putea sa incep executarea in civil arata clar ca el cu rea credinta nu achita pensia si ca nu o face de buna voie.sincer chiar nu pot crede asa ceva.sunt consternata de aceasta ordonanta...banuiesc ca de la politie i-a dat inceperea urmaririi peale din mom ce acum parchetul a dat ordonanta.nu am vazut inca ordonanta doar mi-a fost citita in mare si nu stiu exact.din cate stiu eu fostul sot nu a dat nicio declaratie in acest dosar,nu a fost niciodata la politie,doar a trimis av lui niste acte..printre care si aceasta solutie de la judecatorie la care face referire acum parchetul.acum ar trebui si cei de la c-ta sa spuna la fel si individul scapa nepedepsit,fara sa intereseze pe cineva daca ai cum sa executi acea hotarare!!!!!
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 12:12, 15 Noiembrie 2012
da...astazi trebuie sa ajunga copiii si reprezentantul legal sa insiste ca politistii si procurorii sa isi faca treaba asa cum ar fi normal.daca s-ar fi dat de la bun inceput o sanctiune mai aspra-mai ales ca aceasta este specificata in art 305-nu am mai fi nevoiti sa facem plangeri peste plangeri si intr-un final sa ajungem tot in instanta ptr ca parchetul nu face nimic.in ambele plangeri politistul a trimis dosarul la parchet cu inceperea urmarii penale -era evidenta fapta si dovedita cu acte-si totusi procurorul decide scoaterea de sub urmar penala prin ordonanta.ca pana la urma dupa ani de zile de plangeri si insistente aceeasi plangere ptr care procurorul a decis scoterea de sub urmar penala sa ajunga in instanta si cel obligat la plata pensiei sa fie condamnat.de ce atata pierdere de timp cad situatia a fost clara de la bun inceput///
Inamovibilitatea magistratilor deschide calea indiferentei, indolentei, iresponsabilitatii, coruptiei, etc.
Daca magistratii ar raspunde pentru hotararile date, nu ati mai intalni atatea aberatii in justitie si nici asa aglomeratie a instantelor.
Judecatorii isi creaza singuri de lucru, fiindca justitiabilul este nedreptatit si deschide noi si noi procese. In plus, sunt achitati nenumarati infractori, care isi vor continua activitatea infractionala cu mai mult curaj, dau exemplu si altora si uite asa, infractionalitatea creste, creste...
Una din principalele obligatii parintesti este asigurarea conditiilor materiale, locative si de educatie pentru minor.
Este aberanta interpretarea instantelor ca neplata pensiei alimentare nu are a face cu autoritatea parinteasca!!! Daca un parinte nu-si respecta obligatiile, nu are ce interveni in educatia minorului!!!
Este halucinant cum interpretarea abuziva a legii permite incalcarea drepturilor fundamentale ale omului si chiar a minorului!!
Bunaoara, in luna octombrie a.c. era pe rolul judecatoriei o cauza de stabilire a scolii unde sa fie inscris minorul, fiindca tata nu era de acord cu scoala aleasa de mama!!!!
Sau, priviti nenumaratele postari ale unor mame, impiedicate sa mearga in vacanta cu copilul in strainatate - sunt oferte acceptabile pentru toate buzunarele - fiindca tatal nu semneaza procura notariala, dar nici nu-si plateste pensia alimentara!!
Traim intr-a tara aberanta, e singura concluzie rationala. A copia, fara cea mai mica urma de discernamant, legislatie olandeza si canadiana, transpunand-o intr-o realitate complet diferita, este un semn de perfecta irationalitate. Este ca si cand ai pune intr-un sat reguli de circulatie pe ulite identice cu cele de pe autostrazi! Traim in Romania, nu in Quebec, nu in Olanda! La noi tatii isi pot ascunde veniturile pentru a plati pensii alimentare reduse, protectia copilului e vraja marii, anchetele autoritatii tutelare se reduc la descrieri de tip agent imobiliar! In Olanda sau in Canada o simpla ridicare a tonului la sotie, auzita de vecini, inseamna interventia politiei, orice banut mai putin dat copilului este imediat sanctionat, cresele, gradinitele, scolile, politia, asistenta sociala functioneaza impecabil! Judecatorii nostri stiu orice mai putin sa judece. Daca anterior "poezia" era copilul se incredinteaza mamei, fara nicio judecata a cazului, acum "poezia" e autoritate parinteasca comuna. In ambele cazuri: judecatori fara judecata! Hai sa invatam un sablon si sa-l debitam ca o moara stricata. Deplorabil ar fi cel mai elegant cuvant!
Parchetele merg pe faptul ca nu se probeaza infractiunea.
Din aceasta cauza se ajunge in aceasta situatie.

La cei probati le aplica amenda administrativa sau ii trimite in judecata.
da,i-a aplicat o amenda administrativa de 400 lei in primul caz la prima plagere ptr care de fapt mai apoi a fost condamnat datorita incapatanarii mele de a nu lasa lucrurile asa,iar acum a doua plangere s-a solutionat cu o amenda administr de 1000 lei,ce sa inteleg,ca daca a fost amendat totusi a fost gasit vinovat?in functie de ce anume au stablit acea amenda?cei de la c-ta acum 4 ani au stab 400 lei ,iar cei de la giurgiu 1000 lei?cum poti sanctona pe cineva doar cu amenda in conditiile in care cel in cauza a fost condamnat asta vara la 1 an inchisoare cu suspendare?iar caum dupa recurs a ramas cu 6 luni cu suspendare?cum poti sanctiona doar cu amenda vazand ca cel in cauza nu are nici cel mai mic interes sa plateasca pensia,ca nici macar nu a avut buna vointa in faza de cercetare sa se prezinte sa dea declaratie sau sa prezinte documentele solicitate de mine cu voiajele efectuate si contractele aferente?cum poti tu procuror sa crezi ca vreodata aceasta pers va achita de buna voie?de fapt nici macar nu crede acest lucru,imi spune mie sa il execut silit...asta deja este nesimtire nu mai este rezolutie.

Alte discuții în legătură

Condamnat definitiv ptr abandon de familie dupa ce parchetul a dat neanceperea urmaririi penale in alt dosar ptr abandon desirelia75 desirelia75 in momentul in care s-a dat ordonanta de la parchet cu neanceperea urmarii penale ptr abandon de familie,fostul sot avea deja o condamnare de 1 an cu ... (vezi toată discuția)
Caz nerezolvat de 4 ani de zile- neplata pensie de intretinere Adrianamaria1980 Adrianamaria1980 Ma numesc Adriana si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.De peste 4 ani ma lupt pentru recuperarea pensiei de intretinere a fetitei mele,au avut loc mai multe ... (vezi toată discuția)
Exista cineva care a rezolvat problema pensiei alimentare in penal? Livica Livica Am citit cam tot ce s-a spus pe forum despre pensii alimentare neplatite sau platite la salariul minim pe economie cand de fapt venitul real este mult mai ... (vezi toată discuția)