avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de intretinere minor

in urma plangerii penale de abandon de familie,parchetul a dat doar o amenda fostului sot,motivand ca am la dispozitie cale executarii silite stab prin titlu executoriu nr...cum e posibil asa ceva?intradevar instanta mi-a dat o solutie in sensul ca nu se poate stabili o suma fixa si ca acele calcule la veniturile reale le face executorul.iar parchetul a facut referire la aceasta solute.in primul rand eu in acest moment nu am contractele lui din perioada in care am depus acea plangere la politie ca sa pot merge la exector si sa se poata face calculul ,iar el nu are nimic pe numele lui si isi ascunde venturile.faptul ca eu as putea sa incep executarea in civil arata clar ca el cu rea credinta nu achita pensia si ca nu o face de buna voie.sincer chiar nu pot crede asa ceva.sunt consternata de aceasta ordonanta...banuiesc ca de la politie i-a dat inceperea urmaririi peale din mom ce acum parchetul a dat ordonanta.nu am vazut inca ordonanta doar mi-a fost citita in mare si nu stiu exact.din cate stiu eu fostul sot nu a dat nicio declaratie in acest dosar,nu a fost niciodata la politie,doar a trimis av lui niste acte..printre care si aceasta solutie de la judecatorie la care face referire acum parchetul.acum ar trebui si cei de la c-ta sa spuna la fel si individul scapa nepedepsit,fara sa intereseze pe cineva daca ai cum sa executi acea hotarare!!!!!
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 12:12, 15 Noiembrie 2012
va vad agitata tare! cat sta tatal cu copilul pe drept de vizita? cumva 4 zile/luna? asta inseamna 13%, hai 15% daca are si vreo sapt de vacanta. cat va costa copilul efectiv pe luna? 1000? vbiti cu el sa va dea 150 si gata! uitatzi de sute si mii de euro! aia nu ar fi decat partial ptr copil si restul ptr dvoastra. daca doriti o renta ptr dvoastra, cereti-o ca atare. sau propuneti-i cheltuieli directe ptr copil in contul pensiei.
Rar mi-a fost dat sa citesc un text plin de atat cinism si mercantilism! Nu stiu daca sunteti sau nu tata. Spre binele oricarui copil, sper ca nu! Inteleg ca "programul de vizitare" se traduce in zile, iar acestea in procente, care finalmente se traduc intr-un pumn mai mare sau mic de arginti, iar mama, n-are decat sa-si formuleze in mod proportional pretentiile. Mi-e scarba.!
Din pacate acest om este unul din acei tati despre care este vorba pe acest forum! Am aceleasi sentimente ca si doamna dinainte!
si, ma rog, ce ati vrea sa platim extra? istericale si amenintari cu politia cand ne intalnim copiii in afara orelor de vizita si ailenari parentale? prin plangere penala pe 305 nu se rezolva decat decaderea din drepturile parintesti. pe scurt, da-mi banii dar nu-ti mai vezi copilul. ca sa nu mai zic de imposibilitatea platirii pensiei in cazul unei condamnari. doamna se gandeste , punand ca interes suprem copilul, cam ce va simti acesta stiind ca are un parinte condamnat printr-o plangere facuta de celalalt parinte?care e finalitatea practica a atator procese, timp pierdut sii nervi consumati insemnand tot atata neatentie acordata copilului, bani pe avocati si cheltuieli de judecata pe cat de mari, pe atat de greu de recupertat? din mai multe rele, alegeti-l pe cel mai mic, stimata doamna! dar ganditi prin prisma interesului real al copilului!!! pana la urma,,,v-ati casatorit din dragoste sau ati mizat pe veniturile semnificative a fostului sot cu care v-ati obisnuit probabil in timpul casatoriei? daca e asa, oate era cazul sa lasati orgoliile, sa va pastrati sotul si nu sa-l impingeti afara din acea familie facandu-va planuri procentuale raportate la venitul sau!
eu am mai povestit si in alte postari situatia mea dar se pare ca nu ati avut rabdare sa cititi,motiv ptr care ma simt obligata sa va raspund.tatal copilului nu si-a dorit niciodata sa vada copilul,nu il interes nici sa il viziteze nici sa respecte programul de vizita pe care l-a cerut.pur si simplu in 4 ani nu a dorit niciodata sa ia legatura cu acest copil.asa ca despre ce zile de stat cu copilul vb? acum 17 ani cand ne-am casatorit noi,el nu naviga si era angajatul societatii mele.cand ne-am cunoscut in liceu,am fost colegi de clasa...despre ce interes material vb aici?de navigat s-a apucat in urma cu 6 ani....sa fim seriosi.care ar fi motivul ptr care nu ar trebui sa lupt ptr pensia copilului?timpul pierdut,stresul,nervii? imi permit sa nu imi neglizez copilul,imi permit sa il intretin,imi permit sa ma stresez ptr ca de vina sunt aceste institutii care nu functioneaza cum ar trebui si ptr ca eu nu sunt un om care spune...las ca merge si asa...vreau sa mearga asa cum spune legea nu cum vreti unii dintre voi.cat despre faptul ca acesta va face puscarie din cauza mea,nu am de ce sa ma simt vinovata si cu atat mai putin fiica mea.totul depinde de el...e atat de simplu....are venituri demonstrate nu lucr pe un salariu in tara,deci e atat de simplu sa plateasca....decizia ii apartine si soarta e in mainile lui.nu eu am stabilit pensia in procent ,culmea ca el a fost de acord cu aceasta pensie..mizand tocmai pe faptul ca nu o va plati niciodata.foarte bine,sa nu o plateasca....sa plateasca cu libertatea daca ii tremura mana atunci cand trimite pensia.si inca un amanunt...el nu a cerut custodia copilului..el a vrut doar casa si masina ,chiar a cerut expres acest lucru,iar copilul sa ramana la mama,motivad ca el naviga si nu se poate ocupa de copil.poate si eu vroiam sa navig sa fac mai multi bani....lasam copilul in grija statului?sa va fie rusine tuturor celor ce gandesc ca cei ce au postat mai sus,mai ales atunci cand nu au cunostinta de toate datele problemei!

Alte discuții în legătură

Condamnat definitiv ptr abandon de familie dupa ce parchetul a dat neanceperea urmaririi penale in alt dosar ptr abandon desirelia75 desirelia75 in momentul in care s-a dat ordonanta de la parchet cu neanceperea urmarii penale ptr abandon de familie,fostul sot avea deja o condamnare de 1 an cu ... (vezi toată discuția)
Caz nerezolvat de 4 ani de zile- neplata pensie de intretinere Adrianamaria1980 Adrianamaria1980 Ma numesc Adriana si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.De peste 4 ani ma lupt pentru recuperarea pensiei de intretinere a fetitei mele,au avut loc mai multe ... (vezi toată discuția)
Exista cineva care a rezolvat problema pensiei alimentare in penal? Livica Livica Am citit cam tot ce s-a spus pe forum despre pensii alimentare neplatite sau platite la salariul minim pe economie cand de fapt venitul real este mult mai ... (vezi toată discuția)