avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... control de la autoritatea tutelara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

control de la autoritatea tutelara

Buna ziua, in urma cu 4 ani am divortat si am in custodie unica un baietel.In urma cu 3 ani, fostul sot a deschis un proces de micsorare pensie alimentara, acesta terminandu-se in septembrie 2012 cu apel si recurs in favoarea mea, pensia de intretinere minor ramanad aproximativ aceeasi. In luna septembrie 2012 deschide din nou proces unde cere custodia comuna a copilului si reducerea pensiei alimentare, proces la care nu se mai prezinta si se suspenda. In cadrul acestui proces care s-a suspendat acum cateva zile , cei de la autoritatea tutelara au depus la dosar conditiile de crestere si educare ale minorului.
La sfarsitul lunii octombrie 2012 a deschis un alt proces unde cere reducerea pensiei alimentare si din nou solicita autoritatea tutelata.
As dori sa stiu , daca ma puteti ajuta , de cate ori are dreptul de a deschide un proces bazat pe aceeasi cerere si daca verificarea autoritatii tutelare facuta in luna octombrie in cadrul procesului suspendat mai poate fi valabila in cdrul cestui proces.
Precizez, de asemenea, ca are un debit foarte mare in ceea ce priveste pensia de intretinere, plangerea de abandon de familie aflandu-se deja la Parchet.
va multumesc anticipat,
O zi buna
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 15:10, 14 Noiembrie 2012
1.Mergeti la Parchet si intrebati de dosar.
O sa va intrebe numele invinuitului sau al persoanei care a facut sesizarea.

2.Sunt doua cereri diferite cea care are ca obiect revizuirea recursului, competenta fiind istanta de recurs iar cealalta, cea noua fiind de competenta judecatoriei.
In astfel de cazuri conflictul este de fapt o lupta pentru orgolii care consuma inutil timpul si banii familiei si mai ales al copilului. Cu siguranta ca la fiecare actiune si plangere in instanta sumele destinate copilului se diminueaza corespunzator si o ciocolata va fi inlocuita cu o taxa de timbru. Tatal a comunicat care este motivul solicitarii? Se confrunta cu o diminuare a veniturilor (probabila intr-o perioada grea a economiei) sau e suparat pentru ca ati facut plangere penala impotriva lui? Ati incercat sa discutati cu el?

VA sugerez sa va ganditi la urmatoarele:
- sa acceptati sa retrageti plangerea penala deoarece nu va foloseste la nimic (nu se va intorce niciodata cu forta),
- sa stabiliti de comun acord un program de vizita a copilului (copilul are nevoie de ambii parinti pentru a avea o crestere armoniasa)
- eventual si o mica reducere a sumei daca sotul va dovedeste ca nu are venituri diminuate (asta ca sa ii gadilati si putin orgoliul)
- insotita eventual si de o intelegere privind reesalonarea datoriilor (daca nu are sumele imediat mai bine esalonat decat dupa multi ani)

Cred ca o impacare partiala este mai convenabila unui razboi total si de uzura. Pana la urma daca tatal isi iubeste copilul va accepta mult mai usor sa plateasca sumele decat daca e obligat de cineva (caz in care va gasi tot felul de solutii sa amane micsoreze sumele de platit)
intiatoarea acestei discutii nu a spus niciodata ca doreste ca fostul sot sa se intoarca la ea,iar plangerea ptr abandon de fam a facut-o din cauza acestei pensii pe care fostul nu o plateste,nicidecum ptr intorcerea acasa! plangerea penala ptr abandon ii foloseste foarte mult in conditiile in care fostul sot nu achita de buna voie pensia stabilita printr-o hotarare judecatoreasca ,mai ales in situatia in care acesta isi ascunde veniturile si nu are bunuri ce ar putea fi executate.plangerea penala nu o costa nimic si nici procesul ce va urma in cazul in care parchetul il va gasi vinovat si va trimite dosarul in instanta.nu il obliga doamna sa dea pensia,nici politia,nici parchetul...a fost obligat printr-o hotarare judecatoreasca pe care trebuie sa o respecte de buna voie,altfel sa suporte consecintele legii.daca nu are venituri sau daca acestea i s-au diminuat intre timp trebuia sa faca cerere in instanta si sa solicite micsorarea pensiei...ori pana in acest moment,se vede din discute ca el nu are o hotarare in acest sens.nu renuntati doamna la drepturile copiilor dvs,e posibil ca mai tarziu sa va para rau si copiii sa va reproseze acest lucru! succes va doresc in toate demersurile dvs!
In materie de pensie de intretinere si incredintare a minorului, nu exista autoritate de lucru judecat.
Dv spuneti ca in urma cu trei ani ati fost data in judecata pentru reducerea pensiei, iar in urma epuizarii cailor de atac, pensia a ramas ''aproximativ aceeasi''. Din sintagma ''aproximativ aceeasi'' reise ca suma datorata ca pensie a fost modificata fata de cea initiala, nu prea mult, dar a fost modificata / redusa, caci altfel actiunea de reducere ar fi fost respinsa.
De fiecare data cand scad veniturile, cel obligat la plata poate cere in instantra si reducerea pensiei.

In luna septembrie 2012 deschide din nou proces unde cere custodia comuna a copilului si reducerea pensiei alimentare, proces la care nu se mai prezinta si se suspenda.


La sfarsitul lunii octombrie 2012 a deschis un alt proces unde cere reducerea pensiei alimentare si din nou solicita autoritatea tutelata.


Parerea mea:
1. pentru procesul din septembrie unde cere custodia comuna si reducerea pensiei - daca procesul a fost suspendat, ar trebui sa nu va mai bateti captul deocamdata cu acest proces, asteptati sa solicite el repunerea pe rol. Nu este in avantajul dv acest proces, custodia comuna o va obtine pentru ca aceasta este regula, nu veti mai putea lua decizii privind minorul fara acordul tatalui.
2.pentru procesul din octombrie - daca situatia veniturilor s-a schimbat, ar fi indicat sa fiti de acord cu cererea de reducere. Autoritatea tutelara nu o solicita reclamantul, o citeaza instanta, asta e procedura.
Buna ziua, va multumesc frumos pentru raspunsurile date.
Precizez ca plangerea de abandon la politie am facut-o doar pentru faptul ca nu a achitat pensia alimentara din rea vointa, deoarece detin toate documentele prin care am dovedit si tribunalului ca el a lucrat si lucreaza in prezent in italia, cu contract de munca si are un venit destul de mare/lunar. Nici nu ma gandesc la faptul ca s-ar putea intoarce la noi deoarece nu doresc acest lucru. Exista o sentinta definita cu suma pensiei alimentare pe care trebuie s-o achite, cunoaste acest lucru, avand o restanta de 2 ani , dar el sustine ca judecatori care au judecat procesul gresesc , deoarece, el considera ca oricare ar fi venitul lui pensia trebuie sa fie de 25% din venitul minim pe economie.
Exista un program de vizitare, pe care in ultimi 4 ani, nu l-a respectat, venind doar de 4 ori, cate 5-10 minute, aceste vizite dovedindu-se ulterior ca el nu a venit in tara cu scopul de a vizita copilul ci venind cu treburi in Bucuresti, precum: de 2 ori pentru a deschide procese, 1 data pentru a fura masina in timpul procesului de partaj, 1 data pentru a da declaratie la politie deoarece a fost chemat.
Mentionez ca nu se poate ajunge la o intelegere cu el in privinta recuperarii debitului, deoarece am incercat in repetate moduri de a sta de vorba cu el. In final m-a amenintat ca va avea el grija de soarta mea dacacumva voi apela la o executie silita, ca-mi va distruge atat masina mea cat si a tatalui meu, si multe altele.

Cu mult respect

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara liv29 liv29 Buna ziua, Am si eu o problema pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. De un an sunt divortat de fosta mea sotie si avem un copil de 10 ani impreuna, ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de intretinere minor desirelia75 desirelia75 in urma plangerii penale de abandon de familie,parchetul a dat doar o amenda fostului sot,motivand ca am la dispozitie cale executarii silite stab prin titlu ... (vezi toată discuția)