avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana si contract de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana si contract de vanzare cumparare pentru aceeasi cota- consecinte?

Ma confrunt cu urmatoarea problema :
Am cumparat la notariat o cota indiviza de 1/3 din casa si teren unde mai sunt 2 coproprietari cu cite 1/3 . Deci am cumparat cu act inceiat in fata notarului unde am si platit .. Acum cind am deschis proces de partaj judiciar , una dintre parti spune ca acumparat cu chitanta de mina chiar partea mea 1/3 cota ideala inainte de a cumpara eu . Vinzatorul a murit . Ce fac eu acum ? Eu am act notarial celalat are chitanta de mina .Poate sa-mi strice actul de proprietate ??
Cel mai recent răspuns: ContSters264774 , utilizator 21:24, 22 Noiembrie 2012
caliopi6 a scris:

Chitanta aia (daca exista) poate darima actul notarial ??

In anumite situatii/conditii chitanta aia poate darama actul notarial (ca sa ma exprim pe limba dvs.).
In alte situatii/conditii un avocat poate sa faca din ea hartie ... de împachetat (sau buna la ce vreti, dar neproducatoare a efectului juridic scontat).

E mai limpede asa?

Mergeti la un avocat! Oricine ziceti ca ati fi dintre cei 3 +1.

Intr-un partaj, partile au interese contrare. Si nici avocatul nu are acelasi raspuns pentru oricine intreaba dintre mai multe parti cu interese contrare.

Si obisnuiti-va (dvs. si alti utilizatori) cu ideea ca pe un forum gasiti raspusuri cu grad de generalitate. Nu da nimeni din "bucataria lui" ceea ce ar putea fi folosit mâine, poimâine, impotriva lui

E o mare greseala sa credeti ca tot ce va trebuie este raspunsul de pe un forum si sa va limitati al acesta.

Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2012
romascanu, moderator
Da . Multumesc pentru sfat cit si pentru ''corectarea'' fina a limbajului meu . Eu nu sunt dintre cei 3+1 , ci sunt unul dintre cei 3 , deaorecce daca ati citit cu atentie , sunt detinatorul unei cote de 1/3 din ''balamucul'' de acolo . Deci ''chitanta aia '' care nu a fost vazuta de nimeni , dar invocata de catre cei care pretind ca o au , poate ''darima '' un act notarial al unui om care a cumpara cu buna credinta...Ce sa mai spun...In cazul acesta nu mai facem acte notariale , cumparam pe chitante scrise de mina pe servetele , si suntem proprietari in regula . Iar daca apare cineva care are act autentic il trimitem la plimbare . Este mult mai simplu , igienic si nu in ultimul rind operativ .
ContSters264774, utilizator

ramane ca "buna credinta" de care faceti dvs. vorbire, sa fie dovedita in instanta.
Nu zic ca nu ar exista....insa aceiasi buna-credinta va putea fi cenzurata de instanta si cu privire la cel ce a cumparat cu chitanta de mana, de la acelasi autor, 1/3 din "balamucul" de acolo.
Caliopi6, va "certati" cu mine pentru ca nu va PLACE ce ati auzit? :)

E plina piata de avocati care sa spuna DOAR ceea ce vrea clientul sa auda (si la sfarsit dau vina doar pe judecator). Alegerea e mare si pentru toate gusturile.

Nu v-am corectat limbajul, ci l-am folosit, sperand ca veti intelege mai usor. Obisnuiesc sa ascult CE se spune si nu CUM se spune (mi-s crescută pe arătură, de oameni care ştiau carte cît să numere ouăle de sub cloşcă).
romascanu, moderator
Nu ma cert ferasca Domnul...cit despre ''closca'' , am vazut closca dar nu am numarat ouale . Sunt suparat datorita faptului ca inca aceasta practica ...hirtiute scrise si aratate prin instante se mai practica inca . Acea ''chitanta'' a sost facuta dupa aceastea mare ''revolutie'' , cint notarii erau si sunt ''pe cai mari'' . Ar trebui interzise astfel de tranzactii care fac viata oamenilor mai grea . Va salut si sincer , va multumesc . Autorul ''chiatntei'' a decedat acum sase ani. Sunt curios cum vor dovedi autenticitatea ''chitantei'' pe care nu a vazut-o nimeni inca . Si asta din anul 1997...Va tin la curent . Oricum saptamina viitoare va trebui sa apara , daca exista...Urmatiti subiectul . Sigur va tin la curent .
ContSters264774, utilizator

Alte discuții în legătură

Inscriere promisiune pt cota unui mostenitor necsu necsu Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare pt un teren cu unul din cei trei mostenitori ai defunctilor. Pot inscrie promisiunea in Cartea Funciara si daca ... (vezi toată discuția)
Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)
Vanzare fara dezbatere mostenire valery valery Exista o conventie de vanzare cumparare sub semnatura privata incheiata intre 3 (din 9 mostenitori pe care ii are defuncta) cu doua persoane avand calitate de ... (vezi toată discuția)