caliopi6 a scris:
. Tatal meu triplu licentiat (una dintre licentre - dreptul) nu cred ca facea o astfel de greseala . Vedem...
Care greşeală? Chitanţa de mînă despre care faceţi vorbire este, aşa cum v-am spus, un antecontract. Perfect legal şi perfect valabil în sistemul nostru de drept, un act care naşte în sarcina promitentului vînzător obligaţia de a încheia actul autentic de vînzare-cumpărare.
Se încheie sute, mii de astfel de acte. Fie în formă autentică, fie ca înscrisuri sub semnătură privată. Repet, perfect valabile din punct de vedere al formei şi cu efectele juridice pe care legea şi jurisprudenţa le conferă unor astfel de acte.
Acum, că actul a fost sau nu semnat de tatăl dumneavoastră, e altă poveste, care nu ţine nicidecum de domeniul valabilitaţii în sine a unui astfel de înscris.
Nici faptul că, ulterior, tatăl dumneavoastră a înţeles să vîndă terenul unei alte persoane nu este o greşeală. Înstrăinînd terenul, tatăl dumneavoastră şi-a asumat efectele înstrăinării, efecte care puteau consta, cel mult, în obligaţia restituirii preţului primit de la promitentul cumpărător.
Desigur, toate cele de mai sus trebuie luate sub beneficiu de inventar. Adică, sub rezerva existenţei acelei
chitanţe de mînă.
Editat de moderator simonette12- motiv : atentie la pct.2.2 din Regulament !