avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Reguli fiscale pt.un cabinet de avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Reguli fiscale pt.un cabinet de avocat

1.Un cabinet individual de avocat are sediul profesional in Ploiesti,la domiciliul avocatului titular,care e inscris in Baroul Prahova.Are cod fiscal si plateste impozite la Ploiesti.Avocatul in cauza a luat examenul la Baroul Bucuresti,a facut un contract de comodat cu o ruda din Bucuresti si doreste sa inscrie cabinetul la Baroul Bucuresti.Considera ca nu e necesar sa mute dosarul fiscal si sa plateasca impozitele la Bucuresti.Eu presupun ca va radiat din Baroul Prahova si nu va mai avea legatura cu fiscul de acolo.Cum este corect?
2.Acelasi avocat,pt.contractele pe care le are,nu emite facturi,ci doar taie chitante.E corect?
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 10:02, 3 Decembrie 2012
Formularul 620 - Decizia de impunere pentru plati anticipate cu titlu de contributii de asigurari sociale de sanatate se emite de catre organul fiscal teritorial in raza caruia contribuabilul are domiciliul fiscal, pe baza declaratiei 220. Acesta prin decizie de impunere va stabili obligatiile de plati anticipate pentru CASS.

CASS datorat se regularizeaza anual, dupa depunerea declaratiei 200, diferenta urmand a fi achitata in termen de 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere.

Ce se intampla daca avocatul respectiv nu se radiaza de la vechiul sediu,nu preda CUI-ul,etc?Va avea o hartie de la barou pe care cei de la fisc nu i-o cer,probabil,ca sa vada noua adresa.In cazul celor inregistrati la ONRC,modificarile se transmit de la ONRC la fisc.Pt.avocati e la fel,baroul transmite catre ANAF modificarile de sediu care s-au facut?
Nu, baroul nu transmite nimic. Daca vrea sa aiba CUI de Bucuresti, trebuie neaparat sa il predea pe celalalt la PH.
Tocmai,nu vrea CUI de Bucuresti si alte formalitati la fisc,vrea sa ramana inregistrat la ANAF Ploiesti.Eu intrebam cat e de legal sa functioneze asa,adica intr-un sediu care nu e declarat la fisc.Faptic,cabinetul e tot la Ploiesti,dar de la baroul Prahova e radiat,iar in Bucuresti contractul de comodat e doar pe hartie.Nu deranjeaza pe nimeni situatia asta?
@carmenbn

Avocatul respectiv are Registru Unic de control? De unde l-a achizitionat?

Parerea mea este ca trebuie sa se mute la Bucuresti. Avand in vedere ca este inscris in Baroul Bucuresti. Poate domnii avocati sunt mai in masura sa furnizeze aceste informatii, insa nu e posibil ca organele de control de la Ploiesti sa verifice un avocat inscris intr-un alt barou (care practic nu mai are sediul in Ploiesti).

Alte discuții în legătură

Contributii barou Mihaela Enache Mihaela Enache Imi poate spune cineva care e cuantumul contributiilor la UNBR si la Baroul Bucuresti / pe luna pt un avocat stagiar? Doamna de la cancelarie m-a expediat si ... (vezi toată discuția)
Avocatul stagiar unde deschide rol fiscal? andreeakristina andreeakristina buna ziua, pe decizia eliberata de barou privitoare la aprobarea contractului de colaborare dintre un stagiar si avocatul indrumator scrie ca stagiarul are ... (vezi toată discuția)
Probleme avocat stagiar dandi dandi Fratele meu e avocat stagiar,a semnat un contract de colabarare cu un cabinet,o veche cunostinta si nu are treaba si cabinetu.A inteles ca trebuie sa isi ... (vezi toată discuția)