avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Captura ecran/pagina web ca proba
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Captura ecran/pagina web ca proba

Exista vreun soft sau un serviciu online cu care se poate face captura de eran sau de pagina web astfel incat sa fie folosita ca dovada/proba la o plangere la Politie?
Cel mai recent răspuns: sierra , utilizator 05:57, 22 Ianuarie 2013
Poate fi folosita ca proba fara probleme,de altfel organul de urmarire penala sau instanta o sa aprecieze valoarea ei in urma coroborarii cu celelalte probe,doar mijloacele de proba obtinute in mod ilegal nu pot folosite in procesul penal.
Poi asa falsic si eu ceva in photoshop?! Daca imi dati ID-ul dvs. de mess pe privat, falsic si ca mi-ati relatat cum l-ati impuscat pe Kennedy ;)

App. daca invinuitul se foloseste de falsuri pt. a se sustrage, el raspund pt. ticluire de probe, cum ar pati-o partea vatamata?
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
kisso, utilizator
Nu toata lumea are imaginatia dvs iar daca falsificati probe raspundeti pentru asta, si apoi daca ar fi sa judecam asa orice poate fi falsificat, in acest scop au fost inventate expertizele daca exista dubii, sa stabileasca un expert.
Dar, daca ala cere expertiza va primi ceva raspuns:

Probele pot fi usor falsificate, de o persoana cu cunostinta minina in informatica astfel :

1..
2...
3...


Ar mai fi ceva daca respectivul, ar aduce 2-3 martori cand ar intra dupa un calculator pe acel site, sau chiar sa ceara la politie un proces verbal de constatare. NU?
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
kisso, utilizator
O captura de ecran poti sa oferi ca sa te creada politistul ca nu vorbesti vorbe goale si sa inceapa urmarirea penala. Restul e treaba expertilor de la politie cum demonstreaza ca x a comis o infractiune (se iau logurile de la provider, de la server, se traseaza IP-ul, se iau datele personale, etc., lucru complicat de faptul ca banditii de azi se conecteaza la conexiuni WiFi slab protejate dupa ce opresc masina cateva ore pe o strada sau actioneaza prin botneturi, zici ca IP-ul e din Uganda cand el a actionat din Ucraina).

Dar o imagine este compusa din pixeli, orice pixel din ea poate fi modificat dupa dorinta, concluzia o trageti singuri. Pentru a convinge un judecator sa condamne pe cineva trebuiesc probe solide, nu unele pe care le poate produce orice grafician cu Photoshop.

Alte discuții în legătură

Descarcare pagina anunturi internet TANASENASTASA TANASENASTASA cum pot descarca o pagina cu anunturi de pe un sit imobiliare si sa-l pot trimite prin email la o persoana?e vorba de niste anunturi imobiliare cu preturi ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in ce masura pot niste capturi de ecran, (print-screenuri) ... Hhh13580 Hhh13580 Buna seara! In ce masura pot niste capturi de ecran, (print-screenuri) cosiderate probe? Sa zicem ca se face o plangere si ca probe se dau capturi de ecran al ... (vezi toată discuția)
Hartuite pe facebok Barna Margareta Barna Margareta Sunt hărțuită de fostul meu prieten pe pagina lui de facebok ,cu minciuni denigratoarea l a,adresa mea si a copiilor mei,si cu fotografii Ce pot face ? (vezi toată discuția)