avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dare de mita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dare de mita

Buna seara,am si eu o problema.Tatal meu impreuna cu un prieten au fost provocati de un politist pentru ai promite cai da niste bani si le-a facut un flagrant(21 nov) pentru care au primit mandat de 29 zile,saptamana trecuta au avut recurs si au fost respinsi.Luni domnul avocat depune cerere pt eliberare provizorie,cautiune...credeti ca au vreo sansa sa fie judecati in libertate sa fie acceptati pt cautiune,sau in caz ca vor fi respinsi au voie sa faca recurs?Mie cel mai frica imi e sa nu se prelungeasca mandatul si sa nu fie cu familia de sarbatori.Cand credeti ca s-ar judeca fondul?
suma este de 250 lei,bani care nu se vad cand sa da,si nu ia oferit tatal meu,in afara de asta cand am fost la vizita la el mi-a spus ca un anchetator i-ar fi zis ca stie ca nu sunt ei vinovatii ca acest politist ar fi fost filtrat de mult si ca din cauza asta ar fi facut flagrantul.Acuzatia se bazeaza pe o inregistrare in care se aude ca promite ca o sai dea,insa politistul a insistat ca ei sa zica asta..Plus ca as mai avea 2 oameni care ar depune marturie impotriva politistului pe unul din ei l-a batut rau si are certificat de la iml,iar pe unul a incercat sa il bage la talharie dar nu a reusit(mentionez ca cei 2 erau cu albaneagra)nu stiu daca asta ar fi de ajutor.Apropo tatal meu nu este recidivist.nr dosarului este 45013/3/2012.
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
alecsandraa8, utilizator
Si ce as vrea sa stiu este daca exista posibilitatea de a se prelungi mandatul de arestare deoarece nu ar mai avea ce probe sa se aduca.
Suma este mica.

Cred ca puteti spera.

Dar...cateodata statul vrea cazuri cu arestari si aceasta ar putea fi cea mai mare problema.

Dupa parerea mea nici nu ar fi trebuit sa fie arestat.
Si daca exista si dubii cu privire la un agent provocator nu ar fi trebuit arestat.

PENTRU ce trebuia sa dea 250 lei?
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Asa este,nu ar trebui sa fie arestat,dar de noi suntem oameni simpli,si nu prea contam.Dl Ciorba care a avut si el flagrant facut cu bani inscrisi este liber nu a avut mandat de 29 zile,si doar luarea de mita e mai grava decat darea de mita...de asta imi e cel mai tare frica ca politistul sa nu aibe pile....
i ceruse politistul prietenului tatalui meu pt ca il ajutase mai demult intro problema,si am uitat sa va spunca in dosar este si marturia unei ospatarite de acolo de unde s-au intalnit in care spune ca nu a vazut sa se dea niciun ban,decat s-a mancat si s-a baut la masa,si apropo cand politistul tot intreba mereu si ce imi dati cat,ei i-au zis nu iti dam ba nimic deocamdata iar el tot insista pana ia facut de a zis ca i da.Acum eu nu stiu daca ei au dat numai pasaje care au vrut ei din inregistrare
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
alecsandraa8, utilizator

Alte discuții în legătură

Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)
"cerere judiciara" Bya88 Bya88 Buna seara! Astazi fratele meu a avut recurs pe o prelungire de mandat,care a fost respins dar ni s-a spus ca poate depune in aceeasta seara o cerere ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza? alecsandraa8 alecsandraa8 Tatal meu impreuna cu un prieten de al lui este acuzat de dare de mita(250lei),nu exista dovezi ca sar fi dat bani,insa e o inregistrare cu promisiunea o sa ... (vezi toată discuția)