avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate vinde dintr-o casa doar o camera?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate vinde dintr-o casa doar o camera?

Am o casa bun propriu luata inainte de casatorie.Dupa casatorie am renovat-o complet adaugandu-i o camera in plus.Cheltuielile cu materialele le-am suportat doar eu,sotul meu a facut toata manopera( inaltat peretii casei, acoperis nou,tencuit si izolat + construit o camera in plus)Daca la un eventual partaj nu ne putem intelege la suma ce trebuie eu sa i-o achit sau nu imi permit atat cat cere el pot sa ii vand o camera din casa daca e de acord si el?
Cel mai recent răspuns: ContSters274581 , utilizator 07:50, 13 Aprilie 2013
Ar fi vorba de un partaj si nu de o vanzare efectiva.
Nimim nu impiedica ca partile sa se inteleaga si sa se treaca printr-o camera in care este alt proprietar daca exista o conventie in acest sens.
Se poate face si o usa de intrare separata insa trebuie sa existe acces pe teren, un drept de servitute.
Este destul de complicat de redactat asa ceva dar notarii se pot descurca daca va veti intelege.
Insa isi cam vor bate capul...:(
Nu este vorba de batai de cap....ci de finalitate pana la urma....evident se va da o cale de acces Casa si curte sau se va sparge un zid si se va face o usa spre afara, asta dupa ce va avea autorizatie de construire si autorizatie pentru a modifica si a face intrare la o camera ..teoretic se poate...insa finalitatea dupa parerea mea este ZERO....este ca si povestea cu cuiul lui Pepelea...
Sulta intr un act de partaj sau actiune reprezinta cea mai corecta si eleganta solutie ....
Insa de...asta e parerea mea...a unui om de pe zebra....:">
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
ContSters250994, utilizator
Deci, se poate.
Aceasta este lucrul care il intereseaza pe user...
Teoretic da....insa practic fff greu........plus ca finalitatea acestor demersuri pe termen indelungat egal cu zero....insa ........
Dupa parerea mea este mai usor la instanta.
Insa depinde si unde se judeca si cum se judeca...
La instanta se va efectua o expertiza...

Alte discuții în legătură

Afacere pe baza conventiei intre persoane fizice ili47 ili47 Pe baza unei conventie facut la avocat,legalizat exista o afacere "de a construi si vinde casa" ,priofitul va fi 50%,din casele nevindute. 1 asociat are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am divortat de sotie la cererea ei , acum 17 ani ... Laurentiu66 Laurentiu66 Buna ziua . Am divortat de sotie la cererea ei , acum 17 ani cind a plecat ca menajera in stainatate pe motivul ca vrea sa inceapa ,, o noua viata \"\"motiv ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen pentru productie textile prin terte firme? ddragan ddragan Buna dimineata si La Multi Ani! Sunt Intr. Ind. si doresc sa imi extind obiectul de activitate in domeniul comertului cu produse textile. Nu reusesc sa ... (vezi toată discuția)