avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anulare factura de catre Garda Financiara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anulare factura de catre Garda Financiara

Buna ziua,
Recent am avut un control inopinat de la Garda Financiara datorita unei societati cu care am lucrat acum mai bine de 8 luni. Ideea este ca dupa iarna 2011-2012 societatea la care lucrez a facut o revizie si verificare la tot parcul auto (aprox 45 masini - berline), dar greseala este ca nu am folosit un service autorizat. Din comoditate si lipsa de personal, cei cu care am lucrat au venit si au luat masinile de la sediul societatii, le-au facut reviziile, au schimbat piesele si le-au adus reparate tot la sediul societatii. Exista contract pentru prestari servicii de reparatii si intretinere auto si cate un deviz cu piese si manopera pt. fiecare auto.
Firma aceea era veche si verificata de noi, dar cei de la garda ne-au spus ca chiar daca toate facturile au fost inregistrate si declarate la timpul, ei au intrari fictive cu chitante si prin urmare nu au platit tva si impozit la stat.
Noi am platit reparatiile auto prin banca cu op pe baza facturii emise si contractului existent dupa ce am primit masinile reparate si am si mers ceva vreme cu ele (cateva saptamani).
Garda ne-a obligat sa platim TVA si impozit aferente facturilor inregistrate de la acea firma, ne-au facut inca 2 dosare si au spus ca le inainteaza la admin. fin si la parchet pt cercetari.
Nu inteleg ce vina avem noi, care am achitat prestatiile prin banca cu op ca ala si-a bagat facturi fictive cu chitante si ca nu a platit impozitul la stat??? La vremea aceea noi am verificat firma pe listafirme.ro, la mfinante.ro ba chiar si pe portal.just.ro si totul era ok.
Daca cineva s-a mai confruntat cu un asemenea caz, doresc sa stiu ce e de facut si la ce sa ma astept de la adm. fin si de la parchet/politie.
Cel mai recent răspuns: vasilemb , utilizator 19:39, 12 Februarie 2013
In vremea cand au foat emise acele facturi exista un alt administrator, care acum a fost chemat la sectia de politie pentru cercetari. Nu inteleg pentru ce? Ce vor cei de la economic de la sectia de pol sa cerceteze? La ce sa ne mai asteptam pentru 2 facturi care deja au fost anulate si ne-au luat cu japca banii si pe TVA si pe IMPOZIT? Operatiunile sunt reale, pt ca facturile au fost platite prin banca. Cei de la garda ne-au spus ca vechiul administrator va primii amenda penala pentru ca a inregistrat aceste facturi in contabilitate, dar nu vad unde e corectitudinea acestei presupuneri.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie service auto animis animis Buna ziua, doresc sa ma ajutati daca se poate, in lamurirea urmatorului aspect. Un service auto (care nu efectueaza comert cu amanuntul ci efectueaza ... (vezi toată discuția)
Leasing - despagubire - asigurare Puff Daddy Puff Daddy Buna ziua, am cumparat un Camion prin leasing pe o perioada de 2 ani ... cu 3 luni inainte de terminarae leasing-ului camionul a fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)
Service auto autorizat rar refuza sa verifice/repare pe garantie Catalin_George Catalin_George In data de 15 iulie 2020 am schimbat kit ambreiaj + volanta la un service auto autorizat RAR din Bucuresti, cost aprox. 5000 lei. Imediat dupa preluarea ... (vezi toată discuția)