pot da in judecata angajatorul care a intarziat nejustificat reintegrarea (cu o hotarare irevocabila) si plata salariilor de peste 1 an de zile de cand am depus cererile de reintegrare si de plata a salariilor si sa cer daune interese si moratorii pentru rea vointa? mentionez ca inca nu s-a prescris dreptul de a executa silit hotararea.:(
Plangerea penala pentru nerespectarea dispozitiilor din codul muncii cu privire la reintegrare si plata a salarilor mai este valabila daca o inaintez la parchet, asta in cazul in care a trecut un an de la cererea de reintegrare si de plata a salariilor?
Am inteles aceasta parte.
Dar daca fac din o noua cerere de reintegrare si de plata a salariilor, termenul de prescriptie incepe sa curga de la ultima aceasta cerere?
Pot sa ma adresez unui executor judecatoresc pentru executarea hotararii, iar daca nu se indeplineste executarea, sa fac apoi o plangere penala?
Imi spuneti cu totul altceva. nu ma refeream la termenul de prescriptie de 3 ani din codul de procedura civila. eu ma refeream la cel de 2 luni din codul penal.
Dupa ce am depus plangerea penala pentru nerespectarea dispozitiilor din codul muncii cu privire la reintegrare si la plata salariilor procurorul s-ar raporta la cererea de reintegrare de acum 1 an sau la asta pe care o voi face in zilele viitoare?
Nu sunt de specialitate juridica, dare pentru ca m-am confruntat cu o asemenea problema, am inceput sa ma documentez cu privire la coduri (chiar imi place) insa nu pricep unele lucruri, de aceea va intreb pe dumneavoastra:help: