avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daune interese si moratorii pentru neplata salariilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daune interese si moratorii pentru neplata salariilor la timp

pot da in judecata angajatorul care a intarziat nejustificat reintegrarea (cu o hotarare irevocabila) si plata salariilor de peste 1 an de zile de cand am depus cererile de reintegrare si de plata a salariilor si sa cer daune interese si moratorii pentru rea vointa? mentionez ca inca nu s-a prescris dreptul de a executa silit hotararea.:(
Cel mai recent răspuns: user89 , utilizator 17:11, 15 August 2013
Plângerea penala se depune în termen de 2 luni de la data la care persoana vătămată a ştiut cine este făptuitorul ori dvs nu cred ca dupa un an de zile ati aflat asa ceva ... Dacă a fost depăşit termenul, în cazuri întemeiate doar, ar putea fi vorba despre o repunere în termen.
deci daca s-ar amana termenul de prescriptie din codul penal atunci s-a amana si termenul de prescriptie din codul de procedura civila?
A existat o reintegrare, insa aceasta am atacat-o in instanta deoarece nu este legala, deci nu puteam depune o plangere penala cum ca nu s-a respectat reintegrarea deoarece angajatorul ar fi adus acte semnate intre parti care reprezentau respectiva reintegrare ca fiind legala. Dupa ce judecatorii vor da verdictul cum ca aceasta reintegrare nu este legala, atunci pot spune ca, dupa ce va ramane in pronuntare hotararea cu anularea reintegrarii, am aflat cine este faptuitorul si, deci, pot depune plangerea penala?
Daca exista un litigiu pe rol, atunci dupa pronuntarea hotararii veti putea face din nou cerere de reintegrare - in cazul in care castigati litigiul - si apoi in caz de refuz al executarii , puteti depune plangerea penala.
De castigat il castig sigur. Important este ca am inteles ca nu eu sunt in masura sa zic cine se face vinovat de o fapa ilegala ci o autoritate precum este instanta. Si apoi, instanta dupa ce a aratat ca angajatorul se face vinovat, in cazul meu de nerespectarea art. 261 si 262 din c.m., deabia atunci sa fac respectivele plangeri penale.
Dvs spuneti spune, insa organele de cercetare penala stabilesc vinovatia sau nevinovata acestuia.

Alte discuții în legătură

Actualizare drepturi castigate in instanta Rentzu Rentzu Buna seara. Intr-un proces cu fostul angajator, am castigat plata salariilor incepand cu 01.06.2011 pana la data reintegrarii efective pe post ( am obtinut in ... (vezi toată discuția)
Reintegrare după hotarare judecatoreasca CML_KMY CML_KMY Am fost concediata pe motiv ca societatea a facut reorganizare si postul mi-a fost desfiintat. Am demonstrat in instanta ca reorganizarea nu a fost reala, am ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare definitiva. am hotarare definitiva ( 27.10.2023 ... Vasiledumitru58 Vasiledumitru58 nerespectare hotarare definitiva. Am hotarare definitiva ( 27.10.2023 )a CA Brasov pentru reintegrare in munca si plata salariilor si tuturor drepturilor ... (vezi toată discuția)