avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daune interese si moratorii pentru neplata salariilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daune interese si moratorii pentru neplata salariilor la timp

pot da in judecata angajatorul care a intarziat nejustificat reintegrarea (cu o hotarare irevocabila) si plata salariilor de peste 1 an de zile de cand am depus cererile de reintegrare si de plata a salariilor si sa cer daune interese si moratorii pentru rea vointa? mentionez ca inca nu s-a prescris dreptul de a executa silit hotararea.:(
Cel mai recent răspuns: user89 , utilizator 17:11, 15 August 2013
Este dreptul dvs sa solicitati asa ceva in isntanta , insa nu este si obligatia instantei sa admita o astfel de solicitare.
Din cate am citit legea permite asa ceva:
Art. 246 din c.p.: Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Art. (1530) c.p.c: Creditorul are dreptul la daune interese pentru repararea prejudiciului pe care creditorul i l-a cauzat si care este consecinta directa si necesara neexecutarii fara justificare sau dupa caz culpabile a obligatiei.
Art. 1532 c.p.c - (1) La stabilirea daunelor-interese se tine seama de prejudiciile viitoare, atunci cand acestea sunt certe. (2)...(3)
Ori prejudiciul cert este neefectuarea reintegrarii deoarece angajatorul intelege sa execute reintegrarea in baza unui act nul, care nu poate fi anulat decat de instanta conflctelor de munca.
Corect, insa acest lucru trebuie/trebuia solicitat in instanta ..
O intrbare: daca angajatorul doreste concilierea si sa ma reintegreze cu acte legale, chiar daca eu nu am mai depus o cerere in acest sent, si eu nu mai vreau deoarece nu mai am incredere pe viitor in actele si 'actiunile' angajatorului, pot sa am de suferit asupra viitorului proces pe care oricum il voi deschide? Sunt obligat sa depun o noua cerere de reintegrare?
Daca acceptati reintegrarea , procesul va ramane fara obiect ...

Alte discuții în legătură

Actualizare drepturi castigate in instanta Rentzu Rentzu Buna seara. Intr-un proces cu fostul angajator, am castigat plata salariilor incepand cu 01.06.2011 pana la data reintegrarii efective pe post ( am obtinut in ... (vezi toată discuția)
Reintegrare după hotarare judecatoreasca CML_KMY CML_KMY Am fost concediata pe motiv ca societatea a facut reorganizare si postul mi-a fost desfiintat. Am demonstrat in instanta ca reorganizarea nu a fost reala, am ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare definitiva. am hotarare definitiva ( 27.10.2023 ... Vasiledumitru58 Vasiledumitru58 nerespectare hotarare definitiva. Am hotarare definitiva ( 27.10.2023 )a CA Brasov pentru reintegrare in munca si plata salariilor si tuturor drepturilor ... (vezi toată discuția)