avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare salariu la 750 lei pentru cim suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare salariu la 750 lei pentru cim suspendat

Buna ziua,
De la 1 feb 2013 se modifica salariul minim la 750 lei.
Cum se procedeaza in situatia in care contractul de munca este suspendat (pana la 28.02.2013) si este cu un salariu de 700 lei?
Cand se face modificarea prin act aditional, la data de 1 feb sau la 1 martie 2013?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 13 Decembrie 2013
@trandafir2
Privitor la Revisal, atat timp cat salariatul este suspendat nu se poate opera modificarea cim-ului, respectiv salariul minim, modificari..etc.
Operezi incetarea suspendarii si apoi modificarea salariala, asta e ordinea, in baza documentelor pe care le ai.
@freeelis
Multumesc. asa am apreciat si eu 01.02.2013

@factorZ, Problema initiala cu suspendarea / modificarea salar a fost rezolvata anterior si depasita. Mi-ati fost de mare folos. Ulterior discutia s-a concentrat pe altceva. Va multumesc

Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
trandafir2, moderator
Regula in materia modificarii c.i.m. este incheierea actului aditional , exceptia este emiterea unei decizii - aplicabile in anumite situatii.

Va pot spune, si colegii mei de breasla pot sustine daca am sau nu dreptate , in multe situatii sunt aplicabile principii de drept - nereglementate scriptic - sau prevederi ale Codului Civil cu privire la actele juridice.
@freeelis, Da, am inteles. Cred ca in final o sa fac o decizie colectiva (unde trec salariatii pentru marire) precum si act aditionale (nu cred ca ma poate trage cineva la raspundere pentru asta). Vreau sa nu gresesc in fata organelor de control, cu care nu te poti tocmi si nici consulta asa cum facem noi aici. Inca odata va multumesc tuturor pentru participare.
Nu va trage nimeni la raspundere pentru asa ceva .. am intalnit astfel de situatii in trecut si nu s-a legat nimeni de acest fapt - decizie + act aditional.

Alte discuții în legătură

Depunere revisal mihaelarad mihaelarad Cind trebuie transmis revisal-ul cu majorarile de salar? (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie gera67 gera67 Buna ziua. La CIM cu timp partial, 12 ore/ luna =100lei NET in prezent, se impune act aditional ptr. marirea tarifului orar de 8, 74 lei ptr. cele 12 ... (vezi toată discuția)
Revisal- termen transmitere decizie colectiva majorare salariu minim roxana69 roxana69 Termenul de 19 zile lucratoare pentru transmitere revisal este valabil si pentru situatia in care se face decizie colectiva de modificare salariu minim? (vezi toată discuția)