Prin declarati salariatului v-ati incriminat singuri ... putea sa spuna ca a semnat c.i.m. ... si pentru perioada de proba se semneaza c.i.m ..
Se poate veni in aparare cu prevederile art.29 alin.1 C.mun. , si anume : (1) Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
....
Din dispozițiile art. 29 alin. (1) din Codul muncii reiese ca , încheierea contractului de munca se efectueaza dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
Multumesc frumos. Astept sa primesc procesul verbal de constatare si contraventie si apoi o sa-l contest, n-am incotro.
Stiu ca declaratia lui este incriminatoare chiar daca a fost "sugerata" de inspector. Dar daca vine ca martor si spune asta, ma gandesc ca poate fi concludent. mai ales ca respectiva persoana nu mai lucreaza la mine dupa nici 2 saptamani de la angajare, insa nu are nimic impotriva sa ma sustina stiind cum s-a intamplat.
Corect era sa fi spus ca a venit sa dea un TEST, nu PROBA. Dar acum faptul e consumat ...de atunci am imbatranit cu 4 ani, cred.
Nu conteaza nicicum ca esti un bun platnic de taxe si impozite, ca esti la zi cu toate darile catre stat ca firma, ca n-ai debite neachitate de nici un fel, ca abia rezistam de la o luna la alta, si ca noi, microintreprinderile sustinem in mare parte economia si " pompam " in bugetul asta din care nu stim unde ajung banii.
Toate astea nu conteaza, ai facut un pas gresit si te si executa.
Normal ca descurajeaza prin astfel de practici.
In cazul meu, cei 10000 lei amenda de unde o sa-i ia, ca in banca intra putin, tranzactiile se fac numerar in 90% din vanzari. Apoi....daca si pe-aia ii ia din banca, cum mai platesc impozitele si taxele pe viitor ? Doar la Trezorerie , nu >?
Se blocheaza toata activitatea. Cel putin eu asa o vad.
Ei pun poprire, dar ar trebui sa puna doar pe o parte din venit, ca sa pot functiona in continuare: sa cumpar marfa sa platesc angajatii ( 2 ) si taxele si impozitele aferente.
Daca aveti solutii de a iesi din asta astept pe privat orice propuneri.
Multumesc inca o data !
Toate bune pentru toti !
Parerea mea este ca aveti sanse de castig in instanta ... puteti solicita instantei înlocuirea sanctiunii amenzii contraventionale cu sanctiunea avertisment. In acest sens, instanta va putea reindividualiza sanctiunea, aplicând un avertisment, luând în considerare faptul ca ati intrat în legalitate într-o perioada de timp foarte scurta si ca nu au fost dovedite antecedente contraventionale în acelasi domeniu.
Multumesc din suflet pentru speranta.
Am sa va tin la curent cu cazul meu.
Sanatate tuturor !
Revin cu problema mea veche si totusi "proaspata".
S-a intamplat exact cum am preconizat eu. A trecut atata timp, mai mult de 6 luni si nu am primit nici un proces verbald de contraventie. Am sunat la ITM si au sps sa astept. Am asteptat.
Insa acum o ora a venit o adresa de infiintare a popririi pe conturile disponibile.
Fara notificare, fara nimic, nimic.
Mentionez ca la aceeasi adresa am si domiciuliu si sediu de firma, nu aveam cum sa nu o primesc cand as fi avut posibilitatea de a formula contestatie.
Ce mai am de facut in acest caz ? Merg maine la ANAF sa iau o copie a Procesului Verbal de Contraventie sa vad si eu ce scrie acolo.
Sfatuiti-ma ceva. As fi preferat sa primesc la timp acel act sa il pot contesta. Ce pot face acum,va rog !!!!
Astept cu nerabdare, multumesc !
Pagina 2 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5