avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... control si amenda ITM 2012
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

control si amenda ITM 2012

Buna ziua !

Am avut un control la firma de la ITM in luna octombrie anul trecut in urma caruia am primit amenda.

Am semnat si primit procesul verbal de control cu masurile instituite insa nu si procesul verbal de control sau notificare de plata, suma, etc,...ceva.

Stiu ca termenul de prescriptie a intocmirii procesului verbal de contraventie este de 6 luni, insa de unde stiu eu ca nu a fost deja intocmit si inca nu l-am primit ?

Daca nu l-am primit pana acum, dupa 4 luni, ce pot sa deduc ?

Dumneavoastra ce ziceti ?
Am citit pe forumul acesta ca au fost cazuri cand s-au trezit cu amenzile direct la ANAF, de asta mi-e teama. Pe site-ul lor nu exista nici o lista cu astfel de debitori ?
As vrea sa am posibilitatea de a lua la cunostinta de ea prin oricare metode legale: comunicare, afisare, et. Insa nu s-a intamplat nimic pana acum.
Au vreun termen maxim de aplicare si comunicare ?

Am sunat si la ei si inspectorul respectiv a zis ca el poate trimite amenda cand vrea, exact asa s-a exprimat. Asta inseamna ca e deja facut procesul verbal, nu ?

Sunt derutata rau, ma scuzati, dar nu stiu ce as putea face eu.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: danaradu90 , utilizator 19:56, 17 Aprilie 2013
Puteti depune o cerere de repunere pe rol odata cu cererea de contestare a amenzii primite ...

p.s.
1. soferul ITM-ului nu este martor la afisarea unui astfel de proces

2. amenzile se fac venit la bugetul de stat si nicidecum venit in conturile institutiilor mentionate.

3. Amenzile date de catre ITM se comunica ANAF-ului.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Offf, am fost la ANAF si cum era de asteptat nu mi-a dat o copie dupa documente pe loc, trebuie cerere prin registratura....si toate cele. Insa ....dna de acolo s-a uitat in dosar si a spus ca procesul verbal era semnat si stampilat pe un ex si pe celelalte ( ca sunt 4 pe hartie autocopiativa ) scria " refuza sa semneze ", la fel si pe Nota de Plata.

Iar comunicarea s-ar fi facut prin afisare. Nu stiu unde , cand...va dai seama ca numai de cand am deschis subiectul aici pe forum, am tot asteptat hartia aia.

Asa ca...personal nu vad o cale de iesire din asta. Sunt doar cateva sute de lei in cont, daca nu au de unde lua decat cate 200 -280 lei pe luna credeti ca se multumesc cu atat ? Am inteles ca vor merge in paralel si cu alte cai de executare silita: sechestru pe bunurile firmei, etc.

Nu gasesc pe nimeni sa ma ajute, si cel mai rau...e ca la doctor...cel mai rau e cand nu stii ce te asteapta, cand stii...e altceva, iar eu nu m-am lamurit nicicum, mai ales ca nu am toate documentele necesare de la ei ( care mi sar fi comunicat, cica ...)

Nu mai am nimic de zis...nu am nici o datorie la stat, nici un debit, nici o intarziere la buget de atatia ani. Dar nu conteaza, nici macar nu a fost ceva cu intentie, in sfarsit...
Dupa ce intrati in posesia documentelor ar fi bine sa consultati un avocat specializat in astfel de litigii, financiar-fiscale, sa nu lasati la mana autoritatilor, sa va execute silit.
freeelis a scris:

p.s.
1. soferul ITM-ului nu este martor la afisarea unui astfel de proces

Nu numai soferul e acceptat de instanta ca martor la afisare. Am vazut multe cazuri in care martor la afisare a fost un alt inspector care in urma contestatiei in instanta a fost chemat sa depuna marturie, care a fost considerata OK.
Una e martorul la intocmirea procesului verbal de contraventie unde nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.si altul este martorul la comunicarea p.v. prin afisare unde in OG 2/2001 se spune doar "Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor" fara sa se spuna cine poate avea sau nu calitatea de martor.
In cazul comunicarii proceselor verbale de contraventie se aplica numai prevederile OG 2/2001.
Dupa ce vedeti ce documente are ANAF-ul mergeti la un avocat. Probabil sfatul lui va fi sa faceti plangere contraventionala impotriva PV. In instanta tr sa incercati sa dovediti ca nu s-a facut comunicarea, chemati martorul trecut in procesul verbal de afisare in instanta si daca se incurca poate aveti noroc.
Cu dovada depunerii plangerii contraventionale mergeti la ANAF si se suspenda executarea pana se va finaliza procesul, cel putin un an, un an si jumatate.
Da, imi este util ce imi recomandati insa nu si de folos, avand in vedere sanse foarte mici. Daca martorul a fost "unul de-al lor", atunci putin probabil sa se rezolve ceva. O sa astept actele,insa nu prea mult timp, ca pierd si astea 15 zile in care mai pot depune contestatie.

Sau acea plangere contraventionala impotriva PV se poate face oricand ? Pentru ca eu nestiind cand s-a facut afisarea un termen este deja inexistent.

Aici pe forum m-as fi asteptat macar, ca atunci cand am ridicat acest subiect sa ma indrume cineva ce as putea face la momentul acela, nu acum. Adica in februarie sa-mi fi spus cineva, mergi la ei si cere TU documentele si vezi ce se intampla, ca altfel pieri niste drepturi.

Si poate nu ar fi fost asa tarziu.

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal romalex romalex Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie,am primit o amenda de la ITM de 20000 RON,cum pot contesta pv-ul?#-o (vezi toată discuția)
Am un srl cu o amenda de la itm pe care nu am platit-o. ce se va intimpla cu srl-ul daca nu voi plati amenda? ContSters26766 ContSters26766 Am un SRL cu o amenda de la ITM pe care nu am platit-o. Ce se va intimpla cu SRL-ul daca nu voi plati amenda? (vezi toată discuția)
Amenzi itm Ana joc Ana joc Am primit o amendă pe firma de construcții. Nu am primit procesul verbal pentru a face contestația. De unde pot sa l iau? La sediul firmei nu a ajuns. ... (vezi toată discuția)