avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Legalitate semnatura elevi pentru regulamente si ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Legalitate semnatura elevi pentru regulamente si proceduri in scoala

Buna ziua.

Ma confrunt cu o situatie care mie mi se pare ciudata si mai putin legala: copilului meu, in varsta de 9 ani, elev al unei scoli, i se cere semnatura pe diferite acte emise de scoala. Ultima data pe ROI, citit elevilor de invatatoare la clasa si apoi dat elevilor sa-l semneze obligatoriu. Nici mie si nici altor parinti nu le-a fost prezentat acest ROI, doar ca este afisat la panou in hol.
Directorul zice ca tine de organizarea interna si ca asa trebuie sa pregateasca actele pentru inspectie; in plus mai este si revoltat ca i-am cerut sa-mi explice unde scrie ca elevii au drept de semnatura si nu parintii sau tutorii legali.

Va rog sa imi spuneti daca este in regula aceasta procedura.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mircha , utilizator 05:32, 20 Februarie 2013
Vedeti prin legea invatamantului concret care sunt reglementarile. Si s-ar putea sa gasiti si ordine ale ministrului educatiei in acest sens. Cautati pe marele internet ca trebuie sa fie ceva.
Eu am o problema, dar la gradinita si am cautat si am gasit atat legi, cat si ordine de ministru care reglemantau problema.
Pe de alta parte semnatura copilului de 9 ani nu are nici o valoare juridica, fara semnatura parintelui-reprezentantului legal.
Copilul ala nici nu constientizeaza ce este aia o semnatura. Ori fi unii genii, dar marea majoritate sunt copii normali.
Semnatura ca a fost acolo si ca a luat la cunostiinta. E fara nici o valoare.
Personal consider ca trebuie sa ii spui parintelui ca acesta sa vorbeasca cu el sa ii explice, daca il intereseaza de copil, daca nu reactii precum cele de mai sus. Si cand se trezesc ca sunt chemati parintii pe la scoala ca nu stiu ce s-a intamplat, atunci vor intreba daca li s-a adus la cunostiinta una, alta si atunci vor constientiza valoarea semnaturii lor. Parintele raspunde pentru tot ce face minorul, si de bune si de rele.
In sociatatea romaneasca pana nu crapa, nu misca nimeni nimic. Cand se intampla varii si deverse lucruri, ca de exemplu ultima stire de presa cu minorul care a fost aruncat de colegi de la fereastra, atunci ne lamentam, incercam sa musamalizam si altele din astea.
Apropo de accidentele care afecteaza sanatatea elevilor in scolile noastre: Cred ca moderatorul avand calitatea de jurist ar putea argumenta cu claritate ca astfel de incidente cad in mod direct in raspunderea scolii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura minor cico2cico cico2cico Buna ziua. Am si eu 2 intrebari : Diriginta solicita copilului meu sa semneze diferite procese verbale, declaratii sau instiintari. Desi am cerut acesteia si ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar preuniversitar ceapraga ceapraga Buna seara, Am o nelamurire referitoare la Regulamentul scolar. Copilul meu este in clasa a zecea, la un liceu evaluat al treilea pe oras (media de ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant - sanctionare disciplinara elevi Bestparents Bestparents Sancţiunile aplicate elevilor din învăţământul preuniversitar sunt stabilite de art. 118 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unit. de înv. ... (vezi toată discuția)