Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt debransat de la caldura. E legal sa platim si noi, dar vreau sa stiu ce zice legea legat de modul in care se repartizeaza costurile..Cat din valoarea totala a facturii la caldura pe asociatie trebuie sa intre la "tevaraie" ? sau cum e obligatoriu legal sa se masoare aceste costuri?
Multumesc
O mizerie de lege dupa parere mea..?Cheltuieli comune ar trebui sa fie cheltuielile pentru orice serviciu/instalatie/constructie de care beneficiaza un anumit numar de persoane..Si ar trebui platite doar de persoanele care beneficiaza in mod exclusiv de acest serviciu..cu voia lor sau nu..or eu nu beneficiez nici cu voia nici fara voia mea de nimic..
Sunt curios...Chiar nu a gasit nimeni, nici o instanta in tara care sa scuteasca de la plata acestor cheltuieli absurde proprietarii debransati?
Tevile verticale va trec prin casa? Ele degaja caldura?
De ce credeti ca numai proprietarii cu calorifere conectate trebuie sa plateasca caldura din subsol, de exemplu? Caldura degajata din subsol ii incalzeste numai pe ei?
Caldura din spatiile comune si tevile verticale se degaja peste tot pe unde exista aceste tevi si de aceasta beneficiaza toti locatarii, indiferent ca sunt sau nu conectati.
Dupa logica dv. cei cu calorifere ar trebui sa plateasca numai ceea ce obtin de la calorifere, ca restul nu intereseaza.
tevile verticale, cele care trec prin casa au fost reci toata iarna...si totusi eu platesc pentru ele..iar de caldura degajata la subsol..sa zicem ca am fost de acord..dar daca ei izoleaza tevile..ele nu mai degaja caldura..deci..despre ce vorbim?unde e caldura pe spatiile comune?
Dar cei conectati despre ce sa vorbeasca? Pentru ei nu se pune in discutie acelasi principiu?
Daca tevile verticale (tur-retur) au fost reci, inseamna ca aveti o problema tehnica si in aceasta situatie reclamati aceasta chestiune pentru a fi scos de la caldura pe tevile verticale.
Referitor la tevile reci..Stau la etajul 6. Deasupra mea mai sunt 2 apartamente care nu au centrala..Ori nu dau ei drumu la caldura deloc, ori e o problema tehnica intradevar.. Imi sugerati sa fac o cerere catre administratie, sa fiu scutit de la plata acestor cheltuieli? As putea gasi intelegere din pctul acesta de vedere?