avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul caldura spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul caldura spatii comune

Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt debransat de la caldura. E legal sa platim si noi, dar vreau sa stiu ce zice legea legat de modul in care se repartizeaza costurile..Cat din valoarea totala a facturii la caldura pe asociatie trebuie sa intre la "tevaraie" ? sau cum e obligatoriu legal sa se masoare aceste costuri?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Skoda2006 , utilizator 21:07, 22 Martie 2023
Toti proprietarii trebuie sa contribuie la plata energiei termice consumata pentru proprietatea comuna(conducte si coloane aflate in proprietate comuna si care sunt in functiune pe timp de iarna), in conformitate cu Ordinul 483/2008 al ANRSC. La art.12 din ordinul amintit este precizat modul de repartizare, in functie de suprafata echivalenta termic.Pana la aparitia acestui ordin a fost in vigoare Ordinul 233/2004, modificat si completat de Ordinul 255/2006.
Administratora spune ca repartizarea se face de catre asociatie , cum ca au un soft ceva specializat si ca daca ar face o societate autorizata aceste calcule...am plati mai mult..astea in conditiile in care ei repartizeaza peste 30% din totatul facturii catre cheltuielile comune cu incalzirea...Credeti ca as plati mai putin daca calculele vor fi facute de o societate atestata? si cum sa cer administratiei ca aceste calcule sa fie facute totusi de o firma specializata?
Bună seara, locuiesc într-un bloc cu 4 etaje la parter, am centrala termica proprie, aș vrea să știu cum se calculează la întreținere sumele pentru încălzire, am întrebat administratora de ce sunt diferențe între apartamentele cu centrale dat fiind faptul că sunt toate cu 2 camere, noi ce-i de la parter și etajul 1 avem sumele cele mai mari, motivația a fost că la subsol este o țeavă mai groasă din care se ramifică coloanele către etajele superioare, eu nu am tevi verticale de căldură decât în dormitor și sufragerie, știu că trebuie să plătim și pentru caloriferele de pe scară dar ar trebui să fie aceeași sumă la toți , vă rog dacă se poate să-mi dați un răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea consumului de energie termica pentru apartamentele debransate 1970 1970 buna ziua, 1.Va rog sa-mi spuneti cum calculez consumul de energie termica pentru un apartament debransat total. Mentionez ca apartamentul are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)