avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Copilul minor poate fi luat impotriva vointei pentru a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Copilul minor poate fi luat impotriva vointei pentru a respecta hotararea judecatoreasca

Buna ziua,
Doresc sa stiu ce se poate intampla si cum sa fac sa respect si legea dar si vointa copilului.Fetita mea de 7 ani, care imi este incredintata mie, este obligata de lege sa plece cu tatal 2 sambete pe luna de la 10 la 18.00.Tatal care nu a cautat-o in ultimele 8 luni, apare la usa cu verdictul la ora 12.00, cu o doamna in calitate de martor si sustine ca a venit sa ia copilul.Precizez ca fetita este un copil din afara casniciei, ca tatal bilogic nu a stat cu ea niciodata mai mult de 20 de min si ca a vazut-o de max 10 ori in acesti 7 ani.Pensie alimentara plateste de 3 ori pe an, cand doreste doar.Cat timp a avut dreptul sa o viziteze samb de samb dar la domiciliul meu nu a venit decat de 10 ori in 7 ani facand si atunci scandal in cateva minute pe care le statea in timpul vizitei, dar acum cand a primit dreptul de a o lua de la domiciliul meu a venit imediat.Precizez ca este un om foarte violent, am dovada de la IML, este violent fizic dar mai ales verbal in prezenta fetitei, motiv pentru care cea mica nu doreste sa stea impreuna cu el nici macar o clipa si nu doreste sa stea in preajma lui.In timpul procesului, fetitei i-a fost facuta expertiza psihologica din care a reiesit ca tatal este un discomfort pentru ea si ca trebuie sa incerce treptat sa o "cucereasca
'.In loc sa incerce sa se apropie de ea, tatal bilogic a venit cu martora sa o ia de la domiciliul meu conform programului stabilit de instanta, si cand fetita a refuzat mi-a spus clar ca are martori si se va adresa politiei.Copilul nu il cunoaste, acest barbat nu a stat niciodata cu noi, noi nu am locuit niciodata impreuna, nu cunoaste nevoile copilului si nici nu il intereseaza sa le cunoasca si asa cum mi-a marturisit da doar o lupta cu mine, pentru ca l-am acuzat penal cand am fost batuta si copilul este doar o victima si doreste doar sa se razbune prin copil.Ce pot face ca sa nu am probleme cu legea dar sa respect si decizia copilului de a nu pleca cu tatal biologic?Precizez ca fetita este traumatizata de ziua de samb, plange foarte rau, face crize de spasmul hohotului de plans datorita acestei situatii si ma implora samb sa plecam de acasa ca sa nu o poata lua.Va rog, daca se poate sa-mi dati un sfat ce pot sa fac si la ce ma pot astepta legal daca nu se va indeplini hotararea judecatoreasca si fetita nu va pleca cu el si nu va accepta nici o alta expertiza sau consiliere psihologica deoarece refuza sa mai mearga sau sa mai vb cu psihologi si nu doresc sa o fortez mai mult decat am facut-o deja?
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
alexa70, utilizator
"Copilul are dreptul de a primi o educație care sa îi permită dezvoltarea, în condiții nediscriminatorii, a aptitudinilor și personalității sale."
Oare sa nu existe vreun bun psiholog care sa nu respecte acest drept al copilului? Doar o ancheta psihosociala facuta in cateva ore poate spune multe despre personalitatea copilului? Copilul poate opta singur ce doreste. Daca doreste sa il vada pe tatal biologic sau nu. Daca isi iubeste mai mult tatal care l-a crescut si s-a purtat ca un adevarat tata.
Nu trebuie sa i se bage pe gat un alt tata care dupa ce nu s-a interesat de el, nu a platit datoriile mai si vine in mare tromba sa il sperie ca il ia cu forta.
Sunt enorm de multe de discutat in privinta mentalitatilor tatailor romani care isi aroga anumite drepturi, dar uita ca au obligatii.
Se vede mai sus in citat ce obligatii i-ar reveni tatalui care vine cu politia la usa sau cu martori care pot minti. İsi cunosc oare acei tati copiii de isi permit sa ii sperie? Prin asta arata ca isi doresc o dezvoltare normala a propriului copil?
Va sfatuiesc ca in paralel sa mergeti la un alt psiholog si sa ii solicitati o noua evaluare si ar fi neaparat sa fie orezent si tatal biologic la discutii pentru a se observa de ce nu doreste micuta sa mearga la el. Poate asa se va schimba ceva in bine pentru toti copiii obligati sa mearga precum vitele la abator !
Ma scuzati va rog, dar asa ceva nu i se poate intampla unui copil. Sa fie cel care trage dupa ura tatalui asupra mamei.
İar aici m-am referit numai la acest subiect deschis de stimata doamna.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
tarkan, utilizator
Nu am putut edita din cauza timpului.
Va vorbeste o mama, nick-ul a fost ales intamplator, dar la profil este scris femeie.
Fosta \"vicitima a violentei in familie\" atat eu cat si fata mea acum vreo 15 ani parca?
Atat va spun. Nu am fost aparate deloc. Eram sa fiu si eu omorata EXACT in fata fetei mele pe cand avea numai vreo cinci ani (prin spanzurare si urma sa declare ca m-am sinucis). İnchisa in pivnita timp de trei zile eu avnd martori. Degeaba!
Degeaba sunam la protectie! Tot imi trebuiau martori. Si asa a ajuns sa spuna ca sunt bolnava psihic si vreau sa ma sinucid mereu (pe cand el imi aranja \"sinuciderea\" inclusiv cu fortarea mea sa scriu bilete de \"adio\" - asta prin batai succesive).
Va intrebati ce s-a ales din acea fata?
Un copil inchis in el, uraste barbatii, corigenta mai mereu, dar TOTUSİ cuminte!
Are aproape douazeci de ani, si de curand a inceput munca in conditii inumane pentru o fata. Tehnician telecomunicatii. Bormasine mari, cabluri de carat, etc.
Si ea doreste sa ii arate tatalui (care din liceu a abandonat-o si am mai fost data in judecata si pentru reincredintare cand avea ea zece ani, doar ca sa nu palteasca pensia de intretinere, fapt dovedit in instanta pentru ca am mers pe drepturile copilului fara avocat, iar el cu doua doamne avocat, din care una era cea care m-a reprezentat pe mine la divort si i-a zis cum s afaca cererea reconventionala ca sa il \"scuteasca\" instanta de doua luni de plata. Oare a fost corect? Eu singura impotriva propriei mele avocate? Binenteles ca nu a depus la dosar ca ar fi reprentat de doamna, dar a fost prezenta la sedinta. M-a intimidat.
Sa revin. Acest copil al MEU se lupta cu o boala grea de sange din cazua alimenatiei (saracieie de fapt). Fiind si fata, riscul este mai mare. Dar tocmai sa ii demonstreze tatalui ca se poate descurca si singura si sa il \"arda\" la suflet, munceste ca un barbat! Este singura fata din firma. Si este admirata de colegi, desi a fost greu sa se angajeze pentru ca nu au dorit fete. Aici am intervenit eu cu discriminarea, pentru ca eu am crescut-o si i-am stiut PERSONALİTATEA (la ce m-am referit mai inainte), nu domnul care o lua cu forta de doua luni pe luna si care se enerva ca ii dadeam lectiile cu ea (avea tot weekendul la dispozitie pentru a se ocupa si de educatia ei). Venea acasa cu lectiile nefacute si asa se ducea la scoala. A interesat pe cineva asta? Din contra, tot pe mine m-a acuzat ca ea nu invata.
Va rog, domnilor tati, mai judecati un pic problema. NU toate mamele sunt rele. Noi ne cunoastem copiii. Dumneavoastra cat ati stat cu ei cat erati casatoriti cu mamele lor? Ca mereu erati plecati.
Ganditi-va inainte de a face o cerere de executare pentru ca de fapt, EXECUTATİ propriul copil.
Scuze pentru greseli, dar am retrait chinurile de a fi \"victima a violentei in familie\" fara sa fiu ajutata DELOC de stat!
Sunt doar un NUMAR intr-un dosar (sau in statistica). Atat! Bine ca fata mea acum este mare!
Semnat : printre primele dosare de "protectie a familiei" de cand s-a instituit acest "serviciu" onorabil de altfel, poate doar ca ideologie !
Aceasta violenta a continuat pana in prezent sub diferite aspecte, dupa cum a dorit "tatal", inclusiv bataia cand avea 18 ani! İar ea nu a avut martori. Are o sora mai mica iar el nu doreste ca ea sa o cunoasca, mereu spune ca fata MEA este un exemplu negaitv pentru copilul lui, desi noi ne dorim sa o cunoastem. O vedem doar pe site-ul cu poze.Doar atat. Si o iubim. Fata mea seamana leit cu mine. El mereu o batea cand era la el pe motiv ca seamana cu mine. Unde este dreptatea? La fiica mea in mana. Ea va face dreptate.
Sa tineti minte tatilor. Acum chinuiti mamele si copiii, dar copiii vostri va vor judeca. Nu noi ii invatam sa fie rai cu voi, ci voi nu ii cunoasteti si nu ii respectati. Un copil are discernamant totusi. Mama simte cand copilul este bolnav de la primele semne. Voi? Nu.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
tarkan, utilizator
poate opta un copil singur ce doreste atunci cind nu ii este explicat ce gunoi e celalat parinte .lasat sa decida fara sa fie influentat
sincer i-mi pare rau de viata ficei dumnevoastra dar daca bagati toti tati in aceiasi oala cu tatal fetitei
Dna Tarkan citeam randurile dvs si mi s-a facut pielea gaina retraind momente dure din viata mea.Dle Cioban nu cred ca cineva baga toti barbatii in aceeasi oala dar sincer unii tati ca si unele mame nu merita acest nume si aceste drepturi.Eu tocmai ce am dat cu subsemnatul la politie pentru ca acest tata mi-a deschis dosar penal cum ca nu poate lua fata.Pai oare e frumos ca un copil de sapte ani sa stea 3 ore intr-o sectie de politie plina de tot felul de sa nu zic ce, ca sa spuna ca ea nu vrea sa plece si ca nu mama a invatat-o asta ci ca doar ea nu il place pentru ca el tipa si injura?Oare mi-a deschis mie dosar penal sau purtand un razboi cu mine chinuie un copil care nu a gresit chiar cu nimic decat sufera ....Eu inteleg si legile si drepturile dar oare si acest copil nu are drepturi?Este ok sa luptam atata ca sa i se respecte drepturile?Si aceste drumuri la politie abia au inceput...cine stie cat vor continua...
Buna seara,
Vreau sa spun tuturor mamelor care sunt in proces pe "stabilire drept vizitare minor de catre tata", ca am castigat in recurs dupa 3 ani de proces. Povestea mea o gasiti la subiectul "stabilire drept vizitare minor-pronuntare pe fond". Individului nu i-a dat decat 3 ore drept de vizita in prezenta mea o data pe luna iar el ceruse si castigase pe fond si apel tot ce se poate acorda. Exercitarea autoritatii parintesti a ramas in comun.
Oricum va doresc tuturor sa aveti parte de mult noroc, si sa credeti ca exista Dumnezeu si ne ajuta. Cu ajutorul unui avocat bun si cu multe rugaciuni se mai intampla si minuni in saptamana mare a Sfintelor Pasti.
Oricum vreau sa fac o petitie sa schimbam mentalitatea judecatorilor in a acorda drepturi prea multe tatilor si poate vom schimba si aceasta autoritate parinteasca comuna.
Va doresc tuturor SARBATORI FERICITE !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului. amalia8elena amalia8elena Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece la celalat parinte? JulieC JulieC Tatal copilului are o ordonanta presedentiala cu drept de vizitare de doua ori pe saptamana. O pune in aplicare cand doreste o data la 2-3 luni. Fetita are 8 ... (vezi toată discuția)