avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obligativitatea informarii asupra medierii - existenta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obligativitatea informarii asupra medierii - existenta incompatibilitatii avocat-mediator

Buna ziua!
Intrebarea mea este privitoare la o situatie destul de noua ( obligativitatea medierii de la 01.08.2013) , potrivit careia - unul dintre soti este avocat iar celalalt sot este mediator.
Sotul mediator poate intocmi procesele verbale ( cu notificarile si toate documentele solicitate de instanta) pe care sa le folosesca celalalt sot- avocat in dosarul ajuns in instanta?
nu gasesc nici o norma care sa interzica asta! din punctul meu de vedere ar fi o problema de deontologie ...sau ...nici macar!
Multumesc!
Trebuie sa o luati ca pe o afirmatie facuta de catre un economist-mediator. In mod evident nu este intemeiata pe prevederi legale.
Cea mai simpla demonstratie ca lucrurile nu stau asa este incompatibilitatea judecatorului si nu a avocatului, in cazul in care judecatorul si avocatul uneia din parti sunt rude/soti. Ubi eadem est ratio, eadem solutio esse debet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea unei parti de catre avocatul care a facut informarea privind medierea ContSters299584 ContSters299584 buna ziua..sedinta de informare privind medierea este facuta de catre un avocat..poate reprezenta partea in instanta un alt avocat, abii apartinand aceluiasi ... (vezi toată discuția)
Avocat - procedura informare mediere adi_09 adi_09 Avocatul care realizeaza procedura informarii poate asista/reprezenta partea in proces ? (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)