avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionalaƒ impotriva proceselor ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionalaƒ impotriva proceselor verbale prin care am fost amendati cu cate 200 ron

buna seara! in jurul orei 21:40 am luat amenda eu si iubita mea precum ca intretineam relatii sexuale :)). eram intr-o zona retrasa si mai putin luminata( zona de parc) pentru a sta mai feriti de zgomote pentru a putea manca produsele de la fast food si de a avea un moment de relaxare. zona fiind mai deloc populata si nu era circulata in perioada aceea de nimeni. Mentionez ca NU intretineam relatii sexuale (daca eram dornici de acest lucru puteam sa ne ducem acasa sau la un hotel). ea, intr-adevar nu avea pantalonii pe ea pentru ca se arsese pe picior si avea dureri cand statea cu rana acoperita. de aceea am fost de comun acord sa stea fara pantaloni, decat in lenjerie intima ( boxeri) si un tricou pentru a se simtii mai confortabil. De o data apar 2 agenti de politie in spatele masinii noastre intr-o duba ( politia de interventii) ne bate in geamu de la masina si ne cer documentele doar unul dintre ei s-a prezentat dar nu nea aratat nici un document prin care sa se legitimeze si sa ne instiinteze de grad detine si de la ce sectie e. Nici eu, nici iubita mea nu le-am dat buletinu ( ea speriindu-se de ei fiind fara pantaloni iar politistul s-a exprimat ceva de genu " ne indepartam de masina si va rugam sa va imbracati domnisoara" simtindu-se foarte prost fiind catalogata cu o prostituata). nea cerut datele, numele prenumele si adresa din bulentin, nea verificat prin statie pentru confirmarea datelor spuse de noi si ne aduce la cunostiinta ca suntem sanctionati cu amenda de 200 de ron fiecare pentru fapte obscene in locuri publice ( iar noi tocmai terminasem de mancat :))). nu am semnat nici un proces verbal si nici nu nea adus sa semnam nimic. nu nea adus la cunostinta rubria de mentiuni daca avem ceva de obiectat. martori nu au existat, si ca vom primii prin posta amenda. cred ca le era si lor foame si nu stiau cum sa primeasca si ei o bucatica din cumparaturile noaste. Aaa...in timp ce scriau ei acolo in duba lor.....la cativa metri de noi un alt politist coboara dintr-n logan si isi face necesitatile in plina strada:)) ceea ce a facut el nu e un gest obscen? el nu trebuia sa primeasca amenda? :)) iar noi pentru simplu fapt ca stateam langa un spatiu verde trebuie sa primim amenda :)) va rog spuneti-mi cum si ce trebuie sa fac pentru a contesta acesta contraventie luata fara a face sex :)) . Multumesc!
aricici

...Mai cititi o data. Eventual ar putea fi o cauza de anulabilitate lipsa martorului, desi nici atat nu cred :) Se trec si martorii in procesul verbal doar daca exista.

Si da, se duce ,,retur'' cand nu-l primeste nimeni prin mandat postal cu confirmare de primire. Doar asa se trimit procesele verbale, citatiile , etc.



[Incercati sa evitati sa mai citati fara rost mesajele carora le raspundeti, va rugam cititi si respectati Regulamentul de postare in forum:
2.8. Poti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi. Te rugam sa nu exagerezi cu citarea intregului mesaj daca nu e necesar.]
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
@AntiStress

Va inselati si induceti in eroare solicitantul de opinie.
Daca nu ridica pv-ul din posta nu inseamna ca nu i s-a comunicat valabil. Exista zeci de spete de genul asta. Culpa exclusiva este a celui ce refuza primirea. Nu exista nicio indoiala in privinta asta. Agentul postal incheie un pv de comunicare, ce reprezinta dovada in Instanta.
Sfatul dumneavoastra este eronat.
Fie ca ridica, fie ca nu, termenul de 15 zile, de contestare, incepe de la momentul comunicarii.
incercati sa oferiti sfaturi verificate si nu pareri personale, neacoperite de prevederi legale.
@Jocandi Causa

Doamnă (Domnule) consilier juridic, P.V. trimise de Poliţie, se fac doar în mod recomandat, cu confirmare de primire. Asta spune legea, aşa trebuie aplicată.
Dacă un P.V., care este trimis cu confirmare de primire, nu este înmânat sub semnătură privată a destinatarului, acesta nu se consideră comunicat.
Agentul Poştal scrie pe plicul recomandat "destinatar negăsit acasă", apoi reia procedura încă două zile la rând, cu câte un "fluturaş" (aviz de primire), pentru ca destinatarul recomandatei să se prezinte la Oficiul Poştal.
Cu fraza " Fie ca ridica, fie ca nu, termenul de 15 zile, de contestare, incepe de la momentul comunicarii." m-aţi pus la colţ, în ceea ce priveşte dreptul procesual.
Un singur lucru este cert ... comunicarea se consideră făcută, doar în momentul când recomandata a fost ridicată, sub semnătură privată, şi nu de la data trimiterii ei, prin Poşta Română.
Cei drept, nu am studii juridice, şi nici nu am de gând să fac aşa ceva, pentru că învăţ mult mai puţine decât o fac acum.
Rog moderatorul, sau un avocat al acestui forum, să-şi spună poziţia în ceea ce privesc comunicările, de când anume curge termenul de contestare al unui P.V.

Mulţumesc frumos !

[Va rog nu va mai pigmentati mesajele cu aprecieri la adresa participantilor la discutii]
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
Admin, administrator
Doamna ( domnule) utilizator,
Dumneavoastra intelegeti gresit notiunea de scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Nu este necesar predarea pv-ului catre destinatar ci este necesara o dovada ca aceasta a avut posibilitatea sa primeasca pv-ul, dar nu a dorist sa il primeasca.
Traim intr-un stat de drept. Nu stiu cum ati intelege dumneavoastra ca un debitor, se poate ascunde si sa nu primeasca documente, ca apoi sa foloseasca reaua sa credinta ca si proba in Instanta.
Din momentul in care, dupa 2 sau 3 reveniri, postasul mentioneaza acest fapt in pv-ul de comunicare, avem inceperea termenului de decadere in care poate fi contestat pv-ul.
petentul poate fi repus in termen, doar in conditiile legii, daca dovedeste ca o imprejurare mai presus de vointa lui l-a impiedicat sa primeasca pv-ul de contraventie.

Sa stiti ca facultatea de drept nu se face neaparat ca sa memorezi texte de lege, in primul rand ea se face ca sa stii unde sa deschizi o carte si cum sa interpretezi ceea ce citesti.

:bow:
:offtopic:

Uitati aici o speta, [ link extern ]

In care doua instante, au opinat exact cum am zis si eu.

Dl. AntiStres, face confuzie cu comunicarile trimise de instanta, sau de executor si cu faptul ca lipsa semnaturii de primire nu poate certifica continutul trimiterii respective, astfel ca nu se poate proba ceea ce se comunica. am gasit speta din care dl anti a decupat concluziile pe care ni le-a prezentat aici, [ link extern ] ..
Noul cod de procedura cere sa se transmita scrisoare recomadata cu confirmare de primire, cu continut declarat... si astfel se acopera si riscul respectiv.

Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea ... O-Mihai O-Mihai Buna ziua! Am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea prioritatii pietonilor. Nu am semnat procesul verbal, iar o perioada nu am fost acasa ... (vezi toată discuția)
Depasire neregulamentara am trecut peste liniea continua Paulll Paulll Bine v-am gasit, pe data de 01.08.2009 am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca am efectuat o manevra de depasire neregulamentara, mai exact am trecut ... (vezi toată discuția)
Ridicare placute inmatriculare mpetrescu2 mpetrescu2 Buna seara, Ieri am fost oprit in trafic de politia rutiera si mi s-au ridicat placutele de inmatriculare de la un ansamblu papuc-remorca. ... (vezi toată discuția)