avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Codul de Procedurã Penalã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Codul de Procedurã Penalã

Bună ziua

Dacă interpretez corect legea penală, în acest moment este în vigoare Codul de Procedură Penală din 1968, cu modificările și actualizările ulterioare.
Codul de Procedură Penală adoptat prin Legea 135/2010 urmează să intre în aplicare după ce Parlamentul aprobă Legea de punere în aplicare (am înțeles că cel mai devreme în Iulie 2013).
Este această interpretare corectă? Sau are deja aplicabilitate noul CPP (cel adoptat prin L.135/2010)?
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 18:40, 21 Iulie 2013
încerc să formulez astăzi plângerea. presupun că încă nu au modificat Cpp-ul... sau au făcut-o?
Codul de procedura penala a fost modificat si completat prin legea 2/2013 , insa capitolul privind plangerea impotriva masurilor si actelor procurorului nu a fost modificat/completat.
suntem în 15 iulie. după ultimele informații pe care le am, astăzi intră în vigoare noul CPP. a intrat sau s-a amânat din nou?

am o nelămurire. nu reușesc să înțeleg prevederea potrivit căreia atunci când se face plângere împotriva ordonanței procurorului, împotriva soluției procurorului ierarhic superior nu se mai poate face plângere. asta înseamnă că nu se poate face plângere la procurorul ierarhic superior celui care e superior procurorului care a emis ordonanța (adică la șeful șefului) sau nu se mai poate întreprinde absolut nimic, nici la instanță?
Aveti informatii gresite, nici vorba de asa ceva.
încerc să formulez plângerea (către instanță) împotriva rezoluției date de procurorul superior și nu mă pot decide care este temeiul legal pentru această plângere: 278 alin. 1 CPP (așa cum indică rezoluția) sau 249-1 alin. 3. Scoaterea de sub urmărire penală s-a făcut în baza 11 lit.b și 10 lit. b1 CPP.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
gicu13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 278 al3c.p.p. liviuu liviuu Ma puteti ajuta ca nu am gasit pe net acest articol. La ce se refera? (vezi toată discuția)
Plangere împotriva ordonanței de renunțare la urmărirea penală Laelia Laelia Am formulat o plângere împotriva Ordonanței de renunțare la urmărea penală în temeiul art 339 (4) Cpp. iar soluția prim-procurorului a fost de ... (vezi toată discuția)
Plingere contra rezolutiei procuror naida gabriel naida gabriel am primit la data de 24.09.2009 de la parchetul de pe linga jud.radauti o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter ... (vezi toată discuția)