avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VANZARE FIER VECHI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VANZARE FIER VECHI

Buna ziua

O firma de constructii care din demolarea unei cladiri rezulta fier vechi pe care vrea sa-l vanda ce cod caen trebuie sa aiba in actul constitutiv pentru a putea face acest lucru?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 21:15, 17 Iunie 2013
trebuie sa le cer acelora autorizatia lor de mediu ?
trebuie sa fac eu vreo declaratie la administratia fondului pentru mediu ?Vanzarea acestui fier este ocazional si rezulta din lucrarile de constructii pe care le facem
Multumesc si imi cer scuze pentru nepricepera mea
Da, le cereti autorizatia de mediu si verificati sa aiba dreptul de a colecta deseurile pe care le generati d-voastra (sunt mai multe coduri pt deseuri de fier vechi si este posibil ca firma pe care o selectati sa nu aiba codurile corespunzatoare....nu cu mult timp in urma cineva posta pe acest forum o problema legata de faptul ca a generat deseuri de fier pe un cod si societatea careia i-a predat era autorizata doar pt deseuri de fier cu alt cod....)
Nu faceti d-voastra declaratie la Fondul pt mediu, o va face colectorul.
Contributia de 3% o dati d-voastra dar o plateste efectiv colectorul catre AFM. Adica daca le predati deseuri in valoare de 100 lei ei va vor da d-voastra doar 97 lei, iar 3 lei ii vor da la AFM (stopaj la sursa).
In factura trebuie sa treceti in rubrica marfuri/servicii fond de mediu 3% iar la rubrica valoare - suma ce reprezinta 3% din valoarea fierului vechi. Aceasta suma o treceti cu minus si o scadeti din valoarea fierului vechi. La cota de TVA trebuie trecut Taxare inversa si intocmiti factura fara TVA. Codul de deseuri ce trebuie folosit este 17.04.05
multumesc mult ,mi-ati fost de mare ajutor
primesc deseuri de la perosane fizice. retin 16% impozit pe venit si 3% fd. mediu. acest fond mediu il virez eu . cei 16%impozit pe venit ii declar lunar si ii virez lunar sau trimestrial, tinand cont ca sunt microintreprindere .
ce documente de insotire a fierului trebuie sa am -aviz de expediere si factura
multumesc

Alte discuții în legătură

Impozitul retinut la sursa 3% la colectare deseuri nicoriciclaudia nicoriciclaudia Buna ziua Am urmatoarea situatie: sunt o firma cu cod caen 4677 Comert cu ridicata al deseurilor si resturilor, platitoare de TVA, Impozit pe Profit si as ... (vezi toată discuția)
Deseuri magnic magnic SC X SRL a facut contract cu o firma Y pentru preluarea deseurilor din hartie. SC X SRL emite aviz de insotire a deseurilor nestiind cantitatea exacta. ... (vezi toată discuția)
Evidenta deseurilor - urgent jacquelline jacquelline Am urmatoarea problema legata de evidenta gestiunii deseurilor: o societate a obtinut un acord de mediu in vederea demolarii unor mijloace fixe (poduri ... (vezi toată discuția)