avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara neplatita de 8 ani !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara neplatita de 8 ani !

Buna ziua !
Va rog daca se poate sa imi dati si mie o informatie ,privind neplata pensiei alimentare de 8 ani (nu a platit niciodata),a fostului meu sot catre copilul minor in varsta de 10 ani ,copil ce il am in grija spre crestere si educare !Am facut cerere catre Parchet catre politie si nu s-a intamplat nimic ,chiar m-au chemat sa imi retrag cererea pentru ca oricum nu o sa se rezolve nimic .Mentionez ca fostul meu sot este plecat in Italia de 8 ani ,tara din care nu mai vrea sa mai vina dupa cate am inteles! Dupa acesti 8 ani in care nu l-a sunat niciodata ,am reluat eu discutia cu sora lui ,aflandu-i nr de tel l-am contactat (nu eu ci copilul) si au inceput sa reia legatura ,daca se poate spune asa .Acum printr-un prieten incerc sa ii aflu adresa deoarece si-a cumparat casa acolo ,ma gandesc ca daca am adresa poate pot rezolva altfel ! Ma intreb de ce oare copii nu sunt protejati in tara aceasta?!:sorry: V a multumesc mult ,sper ca am fost concisa ! Informatia pe care o doresc este daca pot face ceva pentru recuperarea pensiei ,si daca ma pot adresa unui alt organ de lege ? Multumesc mult !
Daca este in Italia, atunci problema se poate rezolva astfel. aflati unde este rezident si locul de munca. Apoi cu "stato di famiglia" adica un certificat unde se spune daca este casatorit daca are copii etc, si cu certificatul de rezidenta (se scot de la primaria respectiva) se face o scrisoare catre institutia unde lucreaza (datore di lavoro) dupa care se depune la Tribunalul pentru Minori o actiune pentru plata pensiei de intretinere, la nivelul salariului din Italia. Sau a doau varianta, obtineti o sentinta (dar iarasi trebuie sa aveti dovada venitului (CUD) italian, ceea ce e greu de obtinut, el n-o sa vi-l dea) ca sa se calculeze pensia. Dupa care se traduce si legalizeaza in Italia se face recunoasterea sentintei ex equator, si apoi se face o executare silita direct in "busta paga" adica pe salariul lui. In ambele cazuri aveti nevoie de avocat (in primul Italian) in al doilea caz roman si apoi italian.
Multumesc mult ! Am inaintat deja un dosar la Judecatorie !
Trebuie sa aflati date inainte sau sa stiti cum sa le aflati in cursul dosarului! Altfel pierdeti cu brio si ne intrebati cat de proasta e legea.
Si daca pierdeti dupa 1 an, aveti 12 luni inmultit cu o pensie = mai mult decat un avocat.
Apelati la rude, prieteni, aflati unde e sau cat mai multe detalii. Instanta nu va face demersurile pentru dv. Nu ajunge un dosar in instanta, trebuie sa luptati sa-l castigati.
toate aceste informatii le poate afla doar prin plangeri la politie din 2 in 2 luni ptr neplata pensiei alimentare.este de obligatia lor sa afle unde este acest individ si daca are sau nu venituri.ea nu este organ de cercetare penala si nu are dovezi ptr a mergei n instanta.daca se vrea...politia si parchetul pot face multe si au toate parghiile necesare ptr a il cauta pe acest individ si ptr ca aceasta doamna sa primeasca raspuns la plangerile ei si de ce nu si informatiile necesare in instanta sau la un executor.
toate bune si frumoase. face plangeri la politie. unde este rezident tatal?!!! la ce adresa este cautat. asa cum v-am spus, practica este aceasta. aflati locul, adresa de rezidenta si mai ales adresa locului de munca.. intrebati la rude, prieteni. apoi cu aceste date in Italia, in privinta minorilor justitia se misca cu celeritate maxima. politia ca sa faca cercetari , ori are nevoie de o sentinta (ori in cazul sentintelor civile este mai greu ca prin INTERPOL sa fie cautat un tata rau platnic). solutia este cea care v-am dat-o, avand in vedere experienta mea de avocat si italian.

Alte discuții în legătură

Cetatenia italiana---avantaje-dezavantaje!!!! marius873 marius873 [b]Buna seara! Sunt in Italia de 9 ani , si ma cam bate gandul de a cere cetatenia italiana, dar as avea niste intrebari: de ex. care sunt avantajele ... (vezi toată discuția)
Sprijin juridic in italia nelush2103 nelush2103 Buna ziua, as avea rugamintea sa fiu indrumat, unde pot solicita sprijin juridic in Italia. Mentionez ca sunt in Italia din martie 2013, am lucrat pana in ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune accident in italia, polita asigurare rca din ro nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)