itoma a scris:
Copia actului meu de proprietate, impreuna cu schita apartamentului, a fost depusa de foarte multi ani la administratie. In schita sunt trecute: SU = 44.03 mp si ST = 47.09 mp .
Apartamentul meu este situat la ultimul etaj (4), iar pentru apartamentele situate pe verticala cotele se calculeaza, tinandu-se seama de SU, astfel: et.4 = 47.09 mp; et.3 = 44,53 mp ; et.2 = 44.28 mp; et.2 = 43.32 mp.
Depunand copia acum foarte multi ani, poate s-a pierdut, poate s-au mai schimbat administratorii, prersedintii....
Faceti acum o copie mai ales ca acum ati observat si dumneavoastra. Contabiliceste orice greseala se indreapta in termen de 30 de zile de la constatarea acesteia. Acum ati constatat. Solicitati, pe baza actului de proprietate sa se inregistreze corect SU.
Dar in mesajul pe care l-am citat spuneti ca se tine cont de suprafetele utile dand cifre iar in mesajul urmator spuneti ca:
In listele noastre nu apare pe nicaieri "suprafata utila" sau "cota parte indiviza".
Pai de unde stiti ca se tine cont de suprafetele utile pe care le prezentati daca in lista de plata nu apar aceste suprafete utile?
La noi in asociatie s-au predat gestiuni s-au schimbat administratori, comitete, presedinti, cenzori... Prin 2008 un administrator pleaca si vine altul. Acesta nou a continuat calculul cheltuielilor asa tinand cont de suprafetele utile asa cum erau trecute de cativa ani in listele de plata. La asociatie nu erau decat aproximativ 20% din actele de proprietate din bloc. Prin 2011 se vinde un apartament. Noul proprietar vine la asociatie si depune copia actului de vanzare-cumparare. Cu aceasta ocazie s-a constatat ca acel apartament are 50 m.p. fata de 66 m.p. cat a fost trecut in liste multi ani pana atunci.
Nu i s-a spus nimic noului proprietar, ci i s-a luat in calcul 50 m.p. din prima luna. Vechiul proprietar nu sesizase niciodata diferenta si nu stie nici acum ca a platit multi ani intretinerea pentru 16 m.p. in plus.