avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul incorect cote
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul incorect cote

Am costatat ca pentru calculul cotelor lunare de intretinere, la repartizarea cheltuielilor pe cota parte indiviza administratorul foloseste Suprafata totala a apartamentului in loc de Suprafata Utila.
De asemenea, si pentru repartizarea cotei de incalzire pentru partile comune, prestatorul care exploateaza repartitoarele de costuri utilizeaza tot Suprafata totala, bineinteles conform celor primite de la Asociatie.
Aceasta situatie, dupa stiinta mea, se perpetueaza de cel putin 10 ani.
Sumele pe care le-am platit in plus nu sunt foarte mari, 15-20 lei/an, dar mi se pare discriminatoriu ca celorlalti sa li se calculeze in functie de Suprafata Utila, iar mie nu.
Ce se poate face? Pot cere recalcularea pentru macar ultimii ani?
Va multumesc!
CRINA1 a scris:

Ordinul 1969/2007 partea a doua pentru asociatii de proprietari arata modelul legal de intocmire a listelor lunare de plata si specifica clar rubrica

Am gasit ordinul si am vizualizat si modelul de lista. Am remarcat coloana "Penalizari___% zi". Sa inteleg ca, atunci cand este cazul, penalizarile trebuie evidentiate sau este ceva facultativ, la aprecierea administratorului?
Va multumesc.

Penalizarile trebuie evidentiate, asta fara-ndoiala, numai ca ele trebuie scoase in afara totalului de cote curente, ca sa nu faca greseala de a le introduce la calculul viitoarelor penalizari.
Lista e putin depasita, dupa parerea mea.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
elga50, moderator
elga50 a scris:

Lista e putin depasita, dupa parerea mea.

Multumesc pentru raspuns si
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza cornel1592 cornel1592 Care este formula matematică corectă pentru calculul cotei părţi indivize din proprietate. (vezi toată discuția)
Sunt administrator la o asociație de proprietari până acum ... brinzeageorgeta brinzeageorgeta Sunt administrator la o asociație de proprietari Până acum cheltuielile erau repartizate pe nr apartamentelor în nr.de 80. Acum însă unii proprietari au ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor simona simona  simona simona abuna ziua! locuiesc intr-un condominiu,si administratora cind aplica calculul la cheltuielile pe cota parte indiviza, imparte suma respectiva, la ... (vezi toată discuția)