avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru crestere copil

Am si eu o nelamurire.
Am nascut pe 6 septembrie 2012 si am optat pentru CCC pe 1 an. Caracterul job-ului nu-i permite sotului sa efectueze acel CCC de o luna, deci teoretic ar trebui sa ma intorc la munca din 6 august sau sa solicit concediu fara plata. Daca as solicita angajatorului concediu fara plata plata doar pana la sfarsitul lunii august si as incepe activitatea cu 1 septembrie (deci implicit as realiza venituri inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului) as mai beneficia si de stimulentul de insertie?
Si inca o intrebare: am inteles ca acest concediu fara plata este considerat stagiu de cotizare. Care este procedura? Angajatorul ar trebui sa se ocupe de aceasta problema si sa anunte autoritatile competente sau eu trebuie sa anunt la primarie, respectiv AJPIS?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:01, 9 Decembrie 2015
1. - Nu puteti fi in acelasi timp si in concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani si sa obtineti si venituri salariale din alta sursa.
- Puteti pune acesta intrebare si la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

2. Este permis sa aveti venituri de pana la 3.000 lei pe an calendaristic numai in perioada de CCC nu si in perioada de concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic si stimulent insertie Bianca_Szel Bianca_Szel Am urmarit subiectele si discutiile legate de CIC si stimulentul de insertie pe acest forum si am o nelamurire. Am o nelamurire. Atunci cand cineva opteaza pt ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Loredana_84 Loredana_84 In situatia in care o salariata se intoarce mai repede din CCC - cu 5 luni inainte ca si copilul sau sa implineasca 1 an (mentionez ca s-a optat pt CCC 1 an), ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie bianca_tm bianca_tm Buna ziua! Am optat pentru stimulentul de insertie din momentul de cand am inceput lucru, mai exact dupa 10 luni si 3 saptamani de concediu de ... (vezi toată discuția)